RPG vs RPP

panters

New member
RPG vs RPP

האם המשחק הוא Roleplaying Game או שהוא Roleplaying Play קשה לתרגם את זה לעברית, אבל אני חושב שבארץ נוטים יותר לייחס למשחק הזה את ה- Roleplaying Play... פחות gaming ויותר acting. מה דעתכם על זה? יכול להוית שזה סתם נובע מהמגבלות שהשפה יצרה (וגררה אחריה רמה וכיוון חדשים של משחק) ואולי זה כך בכל העולם לא ממש יצא לי לשחק עם שחקנים חוץ-ישראליים ממש....

DDN

New member
אני לא בטוח שהבנתי.

למה פחות GAMING ויותר ACTING? למה אתה מתכוון?

Nihau

New member
לדעתי הוא מתכוון פחות מכניקה

ויותר משחקיות טהורה של הדמויות. אבל דעתי מוטה לכיוון החופשיטה ויתכן שיש לזה השפעה.

JuffoWup

New member
ברוך שובך!

אבל גם אני לא מבין בדיוק על מה אתה מדבר...

panters

New member
אוקיי אני אנסה להסביר

כשבעברית אומרים משחק, יש לזה שתי משמעויות: Game וPlay הראשון הוא משהו יותר מכני והשני הוא יותר תאטראלי "גיים" הוא משהו כמו מונופול, הרמז, משחקי לוח שונים ומשחקי מחשב השני הוא מה שאתה עושה על הבמה. אני חושב שבאנגלית ההבחנה ברורה יותר בגלל שבשפה יש שתי מילים: "פליי" ו"גיים". עכשיו נכון שמשחקי התפקידים שמים דגש על התאטראליות ואתה אמור ל"פליי" דמות ולא ל"גיים" דמות. אבל הרעיון שעומד מאחורי המשחקים הללו הוא "גיים" (אחרת הם היו RPP ולא RPG)....

ננסק

New member
נכון ולא נכון

ה-"רעיון" שעומד מאחורי משחקי תפקידים הוא אמורפי ועצום בגודלו. מצד אחד יש משחקים ששמים דגש על טקטיקה, שימוש ענף בחוקים וכיוצא בזה - הרבה מאוד Game. לדוגמא, מו"ד. מצד שני יש משחקים שהם אך ורק Play, לדוגמא חופשיטה. כשאתה אומר "משחקי תפקידים הם בהכרח Game" אתה נוקט עמדה, אתה לא מתאר אותם אובייקטיבית. זה שקוראים שבשם של התחביב שלנו יש game במקור באנגלית מעיד על המקום החברתי שלו. זאת פעילות פנאי, כמו משחקי מחשב, משחקי לוח, מחבואים. במקור, הם היו באמת משחקים שמבוססים מאוד על Game, אבל מאז העניין התפתח להרבה מאוד כיוונים. גם המיקום של משחקי התפקידים בחייהם של אנשים משתנה - היום יש גם מי שמגדיר משחקי תפקידים כאומנות, ולא רק כבילוי, ישים בוודאי דגש על ה-Play.

למעלה