Roza sheirut leumi

Nili dot com

New member
Roza sheirut leumi

Ani amura lehitgayes od hodshaim veani roza laasot sheirut leumi veani lo datia ma ani osa ein li musag plz help.

Mיקי_

New member
את חייבת להשתחרר מהצבא

כדי לעשות שירות לאומי. תלוי איך את רוצה או יכולה להשתחרר ומה הן הסיבות המניעות אותך. ספרי עוד קצת כדי שנדע איך ואם בכלל נוכל לסייע לך.

M o n a L i s a

New member
המממממ..........

זה בהחלט תלוי בסיבות שבגללן את לא רוצה להתגייס.... אני לא רוצה לאכזב אותך, אבל בשלב הזה אני לא חושבת שיש מה לעשות. אולי תפרטי קצת יותר מה המניעים שלך, ואולי זה משהו שחולף? למה החלטת עכשיו שאת לא רוצה להתגייס?

Nili dot com

New member
Haemet she...

Haemet sheani kvar harbe zman yodaat Sheani lo roza lehitgayes mekol miney sibot sheani lo afaret. Habeaya hi shein li al ma lazet veani gam lo yodaat eich vehagius karev uba. Achshav, ani meod roza laasot sheirut leumi veshuv lo yodaat eich uma laasot, vema gam sheani bichlal lo datia. Esmach letguvot sorry ein li ivrit.

Mיקי_

New member
את חייבת לפרט את הסיבות

כדי שנוכל לעזור לך. אם זה לא מסיבות אידאולוגיות (סרבנות מצפון) הדרך שלך להשתמט מהצבא ולעשות שירות לאומי. היא לצאת על קב"ן. הדרך הכי קלה לעשות את זה זה לקחת סמים. אבל אני נגד זה, אם עושים את זה זה צריך להיות מסיבות אידיאולוגיות סמים זה חרא, לשקר זה חרא, ואני לא אתן לך המלצות לאיך להשתמט. לעומת זאת אם הסיבות שלך אדיאולוגיות אשמח לתת לך את כל הטיפים בעולם של איך לסרב בכבוד.

Nili dot com

New member
Sibot

Hasibot sheli haemet lo mamash idiologiot, ani pashut hoshevet sheze bizbuz shel zman lashevet bemeshech shnataim bemisrad velo laasot klum bimkom lenazel et hazman ledvarim moilim. Biglal ze ani roza laasot sheirut leumi, ze gam rak shana vegam zo lo hamisgeret hazo sheiesh li beaya ita. Veani lo roza lazet al nafshi.

Mיקי_

New member
תשובה

א. אם את לא רוצה לצאת על נפשי לא תהיה לך שום אפשרות לצאת אלא אם כן תצאי על דת או תנסי להשתחרר על סיבות אידיאולוגיות (קשה מאד במיוחד אם את לא מאמינה בהן) ב. לא חייבים לשבת בצבא במשרד יש מספיק תפקידים מעניינים בצבא כמו מורה חיילת, או משק"ית חוו"יה/עליה/חינוך/שמ"ע שבהחלט משמעותיים ותורמים. אני לא יודעת מה הקב"א שלך (קבוצת איכות) או מה קיבלת במנילה אבל את צריכה לחפש דרך להגיע לתפקידים המעניינים ביותר והתורמים ביותר שיתאימו לך. ג. שירות לאומי לא חייב להימשך שנה הוא יכול להמשך גם שנתיים. ובצבא יש גם מסגרות יותר אזרחיות אם תנסי להגיע אליהן (הדגמתי על מורה חיילת למשל). כל עוד אין לך בעיה עם להכלל כחלק מהגוף הצבאי יש לך לאן ללכת. ד. אני עונה לך אבל מאד מעצבן אותי לקרוא את מה שכתבת. נותן לי להרגיש כאילו נגמרו הערכים במדינה הזאת... ותרומה נחשבת ביזבוז זמן (אני מתנגדת לצבא מסיבות אידיאולוגיות, אבל שום דבר שמישהו יבוא ויגיד לי שהוא מרגיש שהוא תורם לא יראה בעיני ביזבוז, וגם בצבא אפשר לתרום למרות שזה מנגנון מדכא משפיל סקסיסטי ואיום ממהותו)

Nili dot com

New member
Tguva

Kodem kol ani lo hoshevet shehazava ze bizbuz zman, mamash lo, leumat zot amarti shelashevet bemisrad shnataim ze ken. Bli shum kesher kashe li im hamisgeret hazo. huz mize sheim lo haiti roza litrom haiti yozet mehazava velo hoshevet bihlal al sheirut leumi. davar sheni, yesh bema sheat omeret musar kaful, ze beseder lazet mesibot idiologiot vemesibot acherot lo?

Mיקי_

New member
אין בדברי מוסר כפול

צריכה להיות סיבה ממשית לצעד שכזה. ואני מאמינה שמי שלא חולה (בגוף או בנפש) או בעל סיבות שבמצפון. צריך לתרום. וחייב לראות את ערך התרומה לנגד עיניו. מהדברים שלך משתמע שפחות חשוב לך לתרום והרבה יותר חשוב לך להנות. כמובן שאפשר לעשות הכל יחד. אבל לפסול משהו רק כי את לא מוצאת בו הנאה נראה בעיני מפונק. וכפי שכתבתי דבר ראשון שחשוב בצעד כזה זה הסיבות וטוהר הסיבות.

Nili dot com

New member
Lo meduyak

Meolam lo amarti sheani lo meunienet litrom, vehauvda sheani mehapeset beze gam et hahanaa lo soteret et ze, ani hoshevet shezarich lihiot sipuk bema sheosim, gam im zo "hova medinit".

יש סתירה מכאיבה בדברייך -

מצד אחד את אבלה על הערכים הציוניים שנשחקו, כלומר - אנשים שאומרים שהצבא הוא "בזבוז זמן". מצד שני, את מתנגדת לצבא מסיבות "אידאולוגיות", ואם יותר לי להכנס לעומק דברייך - את מתנגדת באופן עקרוני ומערכת הבטחון של מדינת ישראל, תהא או לא תהא מוסרית. ואת קוראת למישהי שרוצה לתרום בצורה אחרת משחיתת ערכים?! אם כבר ערכים נשחקים בארץ, זה בא לידי ביטוי אצל סרבנים למיניהם, שבזמן שהם מתנגדים לצבא, מגוחך עד כמה שזה יישמע (להתנגד לצבא), כביכול מנקודת מוצא מוסרית, חברים שלהם צריכים לקרוע את עצמם במקומם בשטחים, להילחם במקומם ובשביל שהם יוכלו לנהל מאבקים לכאורה צודקים, בזמן של מלחמה. אני לא רואה את המוסר כאן, אשמח אם תאירי את דרכי. כל שירות בצבא הוא חשוב. אני מסכימה - היות וניתנה לי הבחירה, אני מעדיפה לא לעשות צבא, מתוך ידיעה מוחלטת שבשירות לאומי אתרום פי כמה מאשר אתרום בצבא, עם הפרופיל שלי ומה שהוא מאפשר לי (לא הרבה). אני באה מנקודת מוצא שאני רוצה לתת מעצמי למדינה כמה שאפשר, ולכן אני הולכת לשירות לאומי. אבל, מצד שני, אם לא הייתה ניתנת בידי האפשרות - הייתי צועדת בגאווה אל הבקו"ם. כן, אני בטוחה שלא הייתי נהנית בצבא בחלקים מסויימים, אבל מעל לכל אני יודעת שזו חובה, לא רק שלי למדינה אלא גם שלי לסביבה, לחברים שלי, לחינוך שקיבלתי. אין כאן מקום לסרבנות, לא לפני שעשיתי צבא. אבל זה כבר נושא אחר... - נעמה.

Nili dot com

New member
Zodeket

yafe sheat muhana litrom behol derech, ani maskima im dvaraich, aval zo tihie zviut mizidi lehagid shehaiti muhana litrom behol mehir, lo bemehir hashfiut hanafshit sheli.

Mיקי_

New member
נעמה יקרתי

אני בטוח לא דיברתי על ציונות. ערכים של תרומה הם לא נחלת היהדות או הציונות בלבד. מה גם שאני לא מגדירה עצמית ציונית או יהודיה. אבל זה באמת לא מעניין הפורום. על מוסריות הצבא אני לא חושבת שזה הפורום לדבר את מוזמנת אל הפורום אותו אני מנהלת (כתוב שם למטה) ואתדיין איתך על זה. את לא תמצאי אותי קוראת לכוחות מזוינים כוחות הביטחון ולו בגלל שאני חשה שהם פוגעים בביטחוני ולא מגנים עלי. תפיסת העולם שלנו שונה כמכלול, ואת לא יכולה לבקש ממני להתחיל לענות על הנימוקים שלך כי בתפסתי הנימוקים האלו פשוט לא תקפים עקב כך שאינם עונים על הנרטיב שאני רואה כנכון. ולכן אני חושבת שהנימוקים שלך שגויים. הפרופיל שלי גבוה, הקב"א שלי גבוה. יכולתי ללכת לצבא. מניעים אידיאולוגיים מנעו ממני את זה ואני משרתת ותורמת בשירות לאומי והייתי גם בשנת שירות (רגילה) לפני זה. אין פה כל קשר להנאה. יש פה רק אדיאולוגיה גרידא וזהו. וכמו שבעינייך אין מקום לסרבנות בעיני אין מקום לצבאות בעולמנו.

ובכן,

אני מקבלת את דברייך. אמנם אני לא מסכימה איתם, לא כלל ולא עיקר, אבל אני מקבלת אותם. כפי שאמרת - זה לא לעניין פורום שירות לאומי. אם כך, עוד אגיע לפורום בהנהלתך... להשתמע...

למעלה