Router on a stick.

roy27787

New member
Router on a stick.

מממ מדובר על סיסקו,לפני שנמשיך הלאה. ועל סימולטור כמובן. חיברתי שני קטליסטים 2950 והגדרתי את החיבור כטראנק של DOT1Q. חיברתי לכל סוויטצ' מחשב ,הגדרתי לו כתובת אי פי מרשת שונה. הגדרתי בסוויטצ' אחד שני וילאנים ( 6 ו 7 לצורך העניין) . הגדרתי VTP DOMAIN ,אחד הסוויטצ'ים מתפקד כסרבר ,השני כקליינט ,הסוויטצ' השני אכן מעדכן את טבלת ה VLANS שלו ומכיר את ה 6 ו 7. הגדרתי את הפורטים FA0/1 בכל אחד מהם (הפורטים אליהם מחוברים המחשבים) לוילאן מסויים ...(6 למחשב הראשון ו 7 למחשב השני). בנוסף קיים ראוטר 2611 ,שמחובר לסוויטצ' 1 (ה VTP SERVER) ,הגדרתי בו סאבאינטרפייס'S (אחד לכל וילאן ) והגדרתי את ה ENAPSULATION שלהם כ ללDOT1Q כמובן לוילאן המתאים (ENCAP DOT1Q 6 למשל) בנוסף הגדרתי את החיבור לה ראוטר הזה לסוויטצ' כ טראנק של DOT1Q . עכשיו משום מה,אני פשוט לא מצליח לקבל פינג מההוסטים אל הסאבאיטרפייסים של הראוטר. האם זה נכון להגדיר את החיבור בין הראוטר לסוויטצ' כטראנק בטופולוגיה כזאת? עוד דבר ,לאחר שלא הצלחתי בדרך הזאת,ניסיתי להפשיט את הטופולוגיה ופשוט לחבר ראוטר לסוויטצ' וסוויטצ' למחשב ,המחשב בוילאן מסויים והראוטר מחובר בטראנק לסוויטצ' בהתאם לוילאן של המחשב...ושוב ..זה לא פעל. כיצד אני פותר את זה?

ping2004

New member
נראה תקין

אתה יכול לשלוח את הקונפיגורציה של כל הציודים כי ממה שאתה אומר זה אמור לעבוד

roy27787

New member
--->

מממ לצערי ...זה לא ממש שמרתי את הקונפיגורציה..(עד שחשבתי לשאול מישהו מפה כבר סגרתי אתזה וניסיתי דברים אחרים..) רק רציתי לדעת מבחינה תאורטית אם זה אמור להיות ככה...אם כן...-אני כבר אסתדר.

למעלה