ropping???

taz512

New member
טוב כמה פרטים.,...

קודם כל רופינג זה לא אופנה. זה מקצוע על סף הכחדה (בארץ) בחו"ל המקצה הזה פורח. אף אחד לא רוצח את העגל. מדובר רק בלתפוס אותו. והתחרות הזאת באה מהעבודה עם הבקר בארצות הברית ואוסטרליה. ששם הקאובוים רצו להתאמן בלתפוס עגלים כי זאת הייתה העבודה שלהם. עכשיו כל "האינגלישים" רוצים לצעוק "התעללות" אין לי בעיה עם זה. אבל על תתפלאו עם אני הצעק "התעללות" כל פעם שאני השמע על תחרות קפיצות או דרס´ז וכו´. כולם יכולים לצעוק, תבינו את הצד השני. מדובר במקצוע עם היסטוריה ארוכה מאוד שימשיך למרות כל הצעקות. מקווה שהבנתם אותי. טאז שד קאובוי

K A R I N

New member
תגובתי....+הסבר../images/Emo39.gif

יש אנשים כמו טאז לדוגמא, שיגידו ש "לא רוצחים אותם", אז זה בסדר. תלוי איך כל אחד מגדיר התעללות.... בשבילי התעללות זה כל דבר שאנו עושים למישהו חלש מאיתנו או חסר אונים, בגלל שאנו מנצלים עובדות אלו. כלומר, גם לרדוף אחרי עגלה מסכנה שלא עשתה לאף אחד שום דבר רע, ולא מבינה מה קורה סביבה, ולתפוס אותה בחבל..... וכל זה למה
כדי שיהיו אנשים שיהנו מזה. לדעתי זכותה המלאה (גם אם איננה יכולה לבטא זאת במילים שאנו מבינים) לחיות את חייה בשקט ובשלווה, ובלי פחד מה"רופינג" הבא... אוהבת, קארין נ.ב- לטאז: אתה אומר שלא רוצחים אותם, אבל לרצוח חיה בשביל לאכול אותה זה בסדר???????????????

דעתי האישית

ראשית כל, כדי להקדים את תגובתו של "מר אינציקלופדיה" הידוע בכינויו טאז, אני אכן רוכב אינגליש. דעתי האישית נכתבת מנקודת ראיה שהתעללות מכל סוג היא בעצם צער בעלי חיים. עם כל הכבוד למסורת הרופינג, לדעתי הקטגוריה מיותרת. אם במקרה בעל עדר בקר משתמש ברופינג למטרת עבודה (וגם זה במידה ואין אפשרות אחרת לבצע את העבודה) אפשר לקבל את המקרה לגופו. טאז ידידנו הקדים ואמר שבארץ ענף הרופינג בתהליך הכחדה בהשוואה לחו"ל, זאת כנראה בגלל כמות עדרי הבקר המגוחכת בארץ, ברגע שהרופינג לא מתקבל כחלק מחיי היום יום הענף נראה כמו משהו קיצוני/שונה/לא מוכר. גם כשאני רוכב השוט הוא אמצעי ולא מטרה, לפני שאני מטפס לאוכף השוט מתקבל ונשאר כחלק מפריט הלבוש. דעתי האישית

taz512

New member
תגובה לשניכם

דבר ראשון כמו שכבר כתבתי בעץ למעלה כל אחד רואה התעללות בצורה שונה. מחר יכול לבוא בן אדם ולהגיד שזה שאת רוכבת זה התעללות. כי גם הסוס חסר אונים לעומתך..... ואתה אומר שרופינג זה דבר קיצוני שאין בו כבר שימוש. ומה עם קפיצות בדיוק?! זה לא מזיק לסוס?! זה לא שיש איזה שהיא מטרה לקפיצות חוץ מיופי כיף ותחרויות. כמה פעמים באמת יצא לך לקפוץ מעל מכשולים בטבע?! שלא נדבר שהסוסת קוואטר השמנה שלי שלא התאמנה יום אחד על קפיצות בחיים שלה קופצת יופי מכשולים בטבע. ודבר אחרון לקארין.... רצח חיות למען אוכל.... יש דבר כזה שנקרא שרשרת המזון. אנחנו אוכלי בשר איך שלא תהפכי את זה. אני אוהב בשר ואני המשיך לאכול בשר את יכולה לצרוח רצח עד מחר אבל בנתיים אני המשיך לאכול סטייקים. וכמו שאני לא אומר לך לאכול בשר אני מבקש שאת לא תגידי לי לא לאכול בשר. אני מצטער על התגובות הנזעמות אבל זה מעצבן אותי. טאז שד שימשיך לעשות רופינג!!!!

לבי

New member
אני בדעה של fireblade

אני מציעה שנחליש את הרוחות ושכולם ירגעו... מצד אחד כאשר אני שומעת את דעתה של קארין אני מסכימה איתה שהעגל מיסכן אבל טאז צודק כי הרי גם הסוסים מסכנים כאשר אנו רוכבים עליהם ושוברים להם את הרגליים ושלא נדבר על האינגליש.... אני חושבת ששניכם צודקים ולכן כמו שfireblade אמר..."איש איש באמונתו יחיה" אז בואו נמשיך עם עוד ידע והשכלה על סוסים.... אוהבת... ליבי

K A R I N

New member
אנחנו לא חלק משרשרת המזון ../images/Emo70.gif

רק לידע כללי, כדאי שתבדוק על מה אתה מדבר לפני שאתה מדבר.... בני האדם אינם ממשפחת הקרניברים (אוכלי כל), אלא נמנים עם משפחת הפרוגיברים (אוכלי פירות). שרשרת המזון מתקיימת בטבע, נמר הוא טורף חייב לאכול בשר, זו שרשרת המזון. בני האדם אינם צריכים לאכול בשר כדי להתקיים- את כל הויטמינים שיש בבשר אנו מקבלים מתזונה צימחית מאוזנת ונכונה... אם תרצה להרחיב את אופקייך בנושא בוא לפורום צמחונות וטיבעונות. אוהבת, קארין

אבו-דני

New member
ועוד נקודה בענין בשר..

--- שחלילה לא יראה שמה מכנע מישהו/י שיהפוך צימחוני...עוד במקורות מסופר על דניאל וחבריו שהפכו זרעונים וכל הסובבים אותם הביעו פליאה על שהם לא רק שורדים אלא נראים נפלא... ולכשלעצמי יכול רק לאמר ... לו רק ידעתם איזו הרגשה נפלאה ... לא לחיות על חשבון אף חיה...

*Trinity*

New member
מחקרים חדשים

הראו שכאשר אדם מסויים חותך לצמח עלים או פוגע בו באיזו שהיא צורה, בפעם הבאה שאותו אדם מתקרב לצמח הצמח משדר גלים חשמליים של מצוקה. הרי בסופו של דבר תא צמחי דומה מאוד במבנה ובפונקציונליות לתא אנימלי, ומכלול התאים המרכיבים את האורגניזם השלם גם כן דומה מאוד בשני המקרים. אז לא אוכלים חיות וזה בסדר גמור, אבל אל תתענגו על כך שאתם אוכלים צמחים!!

taz512

New member
אז מה כן אפשר לאכול?!

אני ממש לא מבין אז מה כן אפשר לאכול. למרות שאני נגד אכילת חסה באופן עקרוני
גם את זה לקחתם לנו?!
ועכשיו בקשר לבשר אני אמשיך לאכול ולא יעזור בית דין. ומה שפייר בלייד אמר זה מה שאני אמרתי. איש באמונתו יחיה. כמו שאני לא אומר לך מה לאכול ואיך לרכב בבקשה על תגידי לי.

*Trinity*

New member
אפשר לאכול הכל!

איש איש באמונתו יחיה. יש מספר דברים שנראה לי שניתן להוציא מהתפריט: 1. עגל חלב 2. כבד אווז 3. חזיר - כי בכל מקרה "אסור" ובטח יש שיוסיפו עוד מיני מאכלים הטומנים בתוכם התעללות נוראית. ואפשר להמשיך לחיות באושר!

taz512

New member
אבל....

זה הדברים הכי טעימים שיש. אני מצטער עם אני פוגע ברגשות שלכם אבל אלה פשוט דברים טעימים בטירוף. לא יודע למה אבל כל הדברים שלא מוסריים\כשרים\בראים הם הדברים הכי טעימים שיש. אני לא יודע למה אבל ככה זה. ודבר אחד נוסף, אני באמת שלא יודע אבל מה ההתעללות בחזירים? פשוט אף פעם לא שמעתי על זה. טאז שד רעב

מריושי

New member
אם כבר העלו את הנושא...

של צמחונות ובשריות (אומרים ככה?) שאלה קלה למה משמש תוספתן? (אצל בני אדם ואצל חיות צמחוניות)

*Trinity*

New member
טוב, אם נכנס לזה אז בחיים לא נצא..

התוספתן משמש לעיכול תאית בבעלי חיים הניזונים מצמחים בלבד. אצל בני האדם התוספתן לא פעיל. זה תואם את ההגדרה של האדם כאוכל כל ולא כצימחוני. אבל זוהי התפתחות משנית שנוצרה באבולוציה, מכיוון שאנחנו יכולים לחיות רק מצמחים (והצימחונים הוכיחו זאת) אז אם לאורך זמן נאכל צמחים ולא בשר התוספתן יחזור לפעילותו הרגילה עם תהליך האבולוציה. השאלה האמיתי הנשאלת היא מדוע התוספתן לא נעלם לחלוטין!? הרי כל אבר מנוון בגוף נעלם בתהליך האבולוציה, אז בעצם המעבר לאכילת בשר נעשה לא מזמן, אחרת התוספתן כבר לא היה עימנו. בקיצור, מה בא קודם, הביצה או התרנגולת?

למעלה