ROPE

טוסבר

New member
ROPE

כשהייתי קטן, הייתי צופה בתכנית של בתיה עוזיאל.
אני לא זוכר בכלל איך היא נראתה, או למה צפיתי בתכנית מלכתחילה, אבל אני זוכר את הידיים שלה.
אני זוכר גיליון בריסטול סתמי, כמה דפים צבעוניים, מקלות ארטיק, דבק, מספריים וטושים.
עד שהיא לקחה את המספריים ביד, והחל הקסם.
אני זוכר עד היום את ההשתאות שלי, לא הצלחתי להבין איך לעזעזל היא גוזרת כל כך ישר.
זה נראה פשוט לא הגיוני. כל גזירה, כל משיכת מכחול, כל קו שצויר ביד חופשית היו ישרים ומדויקים יותר מהסרגל שלי. עד שכל החומרים בפשטות קלילה נענו לרצונה והפכו ליצירה מושלמת מוקפדת ונקיה.

בזווית העין אני רואה אותו מושך את הקשר הראשון מעל לחזה שלה, וזו אותה תחושה.
ראיתי כבר קשרים, וקושרים, זה לא אותו הדבר. קשר אחד פשוט, שני חבלים שמצטלבים, נשזרים, שום דבר מיוחד, ועדיין זה לא אותו הדבר.
כי הקשר הזה, שנקשר באגביות, שזרם בשיא הטבעיות, היה נקי חד ומדויק להכאיב.
הוא היה במקום הנכון, בעובי הנכון, המתיחות של החבל נכונה, הקימורים של החבל, הכל ! זה פשוט היה קשר מושלם.

כך הוא החל לקשור אותה, לטוות את קוריו, והיא הייתה ניטראלית לחלוטין, אחד החומרים ביצירה.
בלי קול, בלי תנועה, בלי מאמץ, מתקפלת לתוך הקשירה, מתעצבת לתוך תנוחה בלתי הגיונית, כאילו הייתה חומר. הוא לוקח רגל אחת ופשוט מעביר אותה מעבר לשנייה, משתמש ברגל השנייה ללכוד את הראשונה הנמשכת למקום באמצעות החבל. הגמישות, התנוחה, וההיענות שלה גורמים לניתוק כמעט מוחלט, הרגל היא רק רגל כמו איבר מנותק.
עד כדי כך גדולה ההפרדה בעיניי, שכשלרגע קצר מתעוותים פניה בכאב, ונפלט ממנה "אה" קטן, לפני שהוא מתקן, אני מוצא את עצמי מופתע.

ורק כשהקשירה הושלמה, כשקורי העכביש הדקים לכדו אותה, עיצבו אותה, קיבעו אותה להסקה, היא נשאבת אל תוך התנוחה. פניה שוכבים על צידם מאוחדים עם הרצפה עיניה מתבוננות סביב, מחוברת לכאן אבל כמו מאחורי חלון זכוכית משוריינת עבה, רחוקה מרחק שנות אור, ובלתי נגישה. הוא מניח לה שם, מסתובב, מודע, יודע, מאפשר, ממרחק.

כשעובר הזמן המתאים, הוא ניגש ומתיר אותה .
היא חוזרת באוקטבה אחרת, יותר גבוהה. הפנים שלה שונות, התנועה.
וכשהם מתיישבים יחד על הספה, אני משפיל את עיניי, מוקיר את האינטימיות שלהם, חרד לפרטיותם ממבטי.

רופמאסטר ורופית -
זהו עונג לראות אתכם, כל פעם מחדש.

A לוןA

New member
פתאום הבנתי מה אני אוהב בכתיבה שלך

הדרך שלך לפרק את המציאות לחלקיקים קטנים, ודרך החלקיקים האלו להעביר תמונה שלמה וחיה- נפלאה בעיני.
&nbsp
מצויין.

טוסבר

New member
חלקיקים

אתה יודע מזה כשזיכרון שלך ככה מאחסן את הדברים לפעמים ??
מצד אחד יש המון חורים וחוסרים, מצד שני נשמרים דברים חיים .

תודה !

Dan_Kap_

Active member

חלק מהאלכימיה של החבלים...
&nbsp
עוד מפגש מהנה של קשורימות.
&nbsp

טוסבר

New member
ברור קשורימות

איפה עוד אפשר למצא סביבה כל כך מאפשרת ?

Whip

New member
מצוין

מדויק, ציורי, מלא חיים ומלא רגש.
כתיבה נפלאה

טוסבר

New member
הוו כן ...

מדליק לחלוטין,
(מזל שאני זוכר רק את הביצועים שלה ולא את המראה ... שלא תקלקל את מה שאני רואה )

ordol

New member
עונג בשבילך לראות אותם...

עונג בשבילנו לקרוא אותך.
כותב נפלא. כהרגלך.

למעלה