ROM ו-RAM ??

Haim2307

New member
ROM ו-RAM ??

נתוני המכשיר שלי הם ROM 128 ו-RAM 64 שאלתי היא: 1 מה זה אומר מבחינת מהירות ואיפה נשמרים כל התוכניות 2 כשאני נכנס להגדרות/מערכת/זיכרון אני לא רואה 128 זה מראה לי 44.01 MB לתוכניות ולאיחסון 42.55 מה זה אומר אשמח לקבל פרטים על נושא זה ומה עלי לעשות כדי לא להכביד על המכשיר מבחינת זיכרון מדובר ב-K-JAM תודה מראש...

amitp

New member
--->

1. א. אין קשר למהירות. ב. בWM5 התוכגנות נשמרות בROM. 2. אתה מדבר על שטחים _פנויים_. בRAM (תוכניות) יש לך כרגע 44.01MB פנויים מתוך 64 ואילו בשטח האיכסון (שמקביל מבחינה רעיונית לדיסק קשיח במחשב שולחני) יש לך 42.55MB פנויים מתוך 128 (כולל מערכת ההפעלה המותקנת שם, כך שזה מראש לא 128 לשימושך). מכיוון שאתה לא יכול להתקין כלום לRAM לא תוכל ממש להעמיס את המכשיר אלא אם תתקין תוכנות שרצות באופן קבוע (עברית, תוספים למסך היום וכו').

Haim2307

New member
הוא מראה לי ....

בתוכניות 44.01MB סה"כ בשימוש 24.64NB פנוי 19.37NB מה זה אומר ? הוא עדיין לא מראה 128 בסה"כ אולי משהו בהגדרות של המכשיר לא בסדר או שהוא לא תקין גם באחסון מראה שהסה"כ הוא 42.55MB ולא 64 כמו שנאמר. בשימוש: 21.5 פנוי: 21:05MB עדיין לא מבין מה קורה כאן זה לא ברור לי האם יש כאן עד משהו שנתקל בבעיה????? תודה על כל התיחסות מצדם...

amitp

New member
שוב

זכרון תוכניות = RAM. ממנו יש לך 64 (ולא 128!). אתה מראש לא יכול להשתמש בכל ה64 אלא ב44 מכיוון שמערכת ההפעלה משתמשת בחלק. כנ"ל גם לגבי זכרון האכסון. זה הROM, ממנו יש לך 128, אלא ששם גם שמורים הקבצים של מערכת ההפעלה כך שגם שם לא הכל זמין עבורך. המצב תקין לחלוטין ואין כל בעיה.

למעלה