בנוסף למה שנאמר
אתה יכול לבדוק גם אפשרות לשלב במסגרת הבדיקה גם כלים של ניהול הרשאות. אם לדוגמה אתה עובד על שרת IIS תחת וינדוס, תוכל לנצל את אפשרויות ניהול ה-active directory הכולל בתוכו אפשרות לשיוך יוזרים ל-Roles (בחלק מהמקומות מיושם כ-group). אם מדובר במ"ה כגון לינוקס, אני מניח שיש מנגנונים דומים גם שם (רק אני לא מכיר אותם). אבל חשוב לזכור שמנגנוני Role based security חייבים גם איזשהו קישור הגדרתי בין מסך לבין Role. עכשיו, כפי שנאמר - במידה וריבוי ה-Roles הפתאומי אמור להשפיע גם על מסכים קיימים וקיימת אפשרות של הרחבה עתידית, כדאי לחשוב על איזשהו מנגנון נוסף לניהול הקשר בין Role לבין מסך. ולגבי דרכי יישום - מאחר והקשר בין מסכים לבין תפקידים (roles) הוא גלובלי לכל המערכת ואינו משתנה לעתים תכופות, ניתן לעבוד במסגרת OO ולשמור את הנתונים זמינים, in-memory ברמת האפליקציה (application cache) - בכל מקרה אחר הייתי מעדיף שלא לעבוד OO בשל הצורך בטעינת המידע כל הזמן מה-persistance שכנראה ימומש ב-DB לזכרון (סתם לוקח זמן מיותר). אפשרות נוספת היא עבודה פשוטה עם קובץ הגדרות - במקום לשמור ל-DB, לשלוף את פרטי ההרשאות וכו', אפשר פשוט לעבוד עם קובץ XML (סכמה שתכיל רשימת מסכים ולכל מסך את רשימת התפקידים ורמת ההרשאה שלהם) ובאמצעות JS/VB לתשאל את ה-XML לגבי התפקידים הנחוצים ואז לשאל את מנגנון היוזרים (נניח ADSI) האם היוזר קשור לאחד ה-ROLE-ים הנחוצים