roland HD-1 להקלטות

היידו

New member
roland HD-1 להקלטות

הי,
אני חושב לקנות HD1 לטובת הקלטות.כלומר, להשתמש בתופים רק בשביל לשלוח פקודות MIDI. הסאונדים יבואו מתוכנות שיש לי על המחשב.
אין לי מקום בחדר לסט גדול ואני גם לא צריך יותר מידי פדים (אני לא מתופף, צריך משהו בסיסי), לכן חשבתי על HD1. גם התקציב שלי נמוך..

עכשיו השאלה שלי היא מהם החסרונות הבולטים שיש למערכת הזו. אני יודע שהיא נחשבת לממש פשוטה וראיתי שקוטלים אותה בהרבה מאוד פורומים, אבל נדמה לי שאלו שקטלו באו מנקודת מבט שונה משלי. כלומר, לא אכפת לי כ"כ מהסאונדים שבאים עם המודול, ואני גם לא מתכנן ללמוד לתופף, זה לא הולך להיות הכלי הראשי שלי (אני מנגן על גיטרה וקלידים) וזה לא תחליף למערכת אקוסטית, אלא רק לצורך הקלטות.

מה יפריע לי? במה היא תגביל אותי?

תודה..

אגב, אני מתכנן לקנות יד שניה, כך שאם אתם שומעים על מישהו..

itay zac

New member
אם ככה

אז אולי כדאי לך לקנות דווקא medeli או חברה יחסית זולה אחרת בתקציב הזה, יהיו לך יותר פונקציות ולפחות טריגר נוסף, יכול להיות 2 נוספים לא זוכר.
ככה כאילו יש לך עוד פד או שניים, ובכל מקרה כל השאר לא מעניין אותך אז תחשוב על זה.

skiffi

New member
אבל תמיד

אמרו לי שבסטים אלקטרוניים, ללכת רק על רולנד. אם לא רולנד אז ימאהה.
יכול להיות שדברים השתנו.. אשמח לשמוע..
בכל אופן, אני מעדיף שיהיו לי מעט פאדים טובים מאשר הרבה פאדים גרועים. אני לא יודע מה האיכות של מדלי וכדו' וזו בדיוק השאלה שלי. במה אני צריך להתרכז כשאני קונה מערכת אלקטרונית שמיועדת רק להקלטות בmidi?
לדוג', ברור לי שאני לא צריך מודול עם הסאונדים הכי טובים. מצד שני, יכול להיות שלמודול טוב יש עוד יתרונות חשובים מלבד סאונדים טובים.

בroland hd-1 אני אוכל להחליף את הפדים לאיכותיים יותר?

יש לי בדיוק 1.20 מ' על 0.55 מ' שטח פנוי בחדר, אני אפילו לא בטוח שHD1 ייכנס בפינה הזו..

skiffi

New member
אופס..

כתבתי את התגובה ממחשב אחר. skiffi והיידו זה אותו משתמש..

בתכלס?

אתה בכלל לא צריך סט אלקטרוני. חבל לך על הכסף.
תמשיך פשוט לייצר תופים ב-VST.

לכאן או לכאן לא תקבל פיל של מתופף אמיתי, ומבחינת הסאונד אתה תשמע אותו הדבר. אז בשביל מה לך בעצם סט אלקטרוני? (מעבר לכיף ושעשוע)
רק פשוט תצטרך להשקיע עוד טיפה זמן ועבודה על "בניית פאזלים"

מקווה שירדת לסוף דעתי. בהצלחה.

היידו

New member
קודם כל

אני מעריך את זה שכתבת מה שכתבת למרות שאתה נציג של עסק שמוכר תופים..
לעצם הענין, אני לא מצליח לכתוב תפקידי תופים טובים. או לפחות אני מרגיש שזה החלק החלש בהפקות שלי.
אם אני משתמש בלופים שקיימים בתוכנות המוכרות, זה מוביל אותי לשבלוניות ומצד שני גם לכתוב בעצמי את התפקיד אני לא יודע כי אין לי רקע בתיפוף.
חשבתי לתומי שאולי אם אני אקנה מערכת, אני אלמד לתופף באופן בסיסי + , וככה אני אוכל להיות יותר יצירתי. אני לא רוצה להיות שבלוני, אני רוצה להיות יצירתי וחופשי.
הרבה יותר כיף וזורם להקליט תופים על מערכת אמיתית, עם כל הגוף, מאשר עם אצבעות על מקלדת.

אשמח לשמוע מה אתה חושב על זה. תקן אותי אם לדעתך אני טועה/מבזבז כסף לשווא.

למעלה