roland g70-e80

G-70 התחלתי עם השאלות:

במטוטא כמובן. לפני הכל אומר דבר 1 על הסאונדים המובנים במקלדת הזו. סאונד גיטרה באס - על הפנים. סאונד גיטרות דיסטורשן - על הפנים. סאונד גיטרות אקוסטיות - ככה ככה. סאונד אלקטריק פיאנו - טעון שיפור. סאונד סינטים - לא שימושיים בכלל ועל הפנים. סאונד פאדים - לא שימושיים מלבד 1 או 2. על הפנים. סאונד כנורות - על הפנים לגמרי. שום כנור לא שימושי. האלו של הX6 להבדיל שימושיים לגמרי. סאונד פיאנו - על הפנים חוץ מ1. סאונד נשפנים יחיד - טוב מאוד. סאונד בראסים - לא שימושיים חוץ מ2 שגם ככה לא מי יודע מה. סאונד תופים - נורמאלי וטעון שיפור. סאונד סט תופים ערבי - על הפנים. לא מבין אותם למה לא יכולים לשים הייהט נורמאלי ובייסדראם טוב שיישמע איכשהו סביר. בקורג למשל אפשרי להקליט סט תופים וישנו ערוץ נוסף לתכנות פרקיישן. מה שאין ברולנד לצערי הרב. אז במילה אחת - אכזבה משמעותית בעניין הרולנד. את האמת ציפיתי לאכזבה בעניין הסאונדים. אז לשאלותיי: 1) לקחתי קובץ מקצב לG70 מהאינטרנט דחפתי אותו דרך הusb לתיקיית המקצבים של הג'י. כל המקצבים מופיעים רק לא החדש. אין מצב להכניס מקצבים דרך הusb במקום דיסקט? אני אין לי כרגע כונן דיסקטים מחובר. אם יש מצב דרך usb אשמח לשמוע. 2) תכנות מקצב: האם יש מצב לעשות קופי מטראק תופים שהקלטתי במיין 1 להעבירו למיין 2 ועליו להוסיף תווים? או שאני חייב על כל מיין 1-2-3-4 להקליט מחדש את המקצב. 3) האם אני יכול לערוך סט תופים משלי? זתומרת לקחת סט. להקליד בייסדראם ולהוריד לו את הפאצ' או להחליף בייסדראם. לבנות לי יוזר דראם בקיצור. יש דרך? 4) היכן אני מגדיר את תיבות ההקלטה? שמתי לב שכשאני מקליט 4 תיבות ומפסיק ההקלטה ממשיכה לעבוד והערוץ ממשיך להיצבע. 5) זהו לבינתיים. אשמח לתגובות מהירות ונכונות. תודה ושב"ש!
 
עובד על אותו בסיס של הE80

קרא נא שוב את השירשור הזה.תענה על השאלות שנשאלו-קרא את שני הלינקים ששלחתי לך שם.אתה יכול להוציא מהמקלדת יופי של סאונדים-מקצבים ואפשרויות. אהמממ... זו לא הפעם הראשונה שבעל G70 לא עונה לשאלות פשוטות
אם תכניס מקצבים חדשים לתיקית Styles ולא לתיקה הנכונה שיקרא שמה ישראל Put New Styles Here. איך המקצבים יעלו? כל שאר שאלות, התשובה היא ,כן. אתה יכול לבצע הכול אבל כבודו רץ מהר בלי לעצור ולעשות עד צעד.אולי האורגן שלך לא מעודכן והוא עוד עם הגירסא הראשונה? בגירסא השניה והשלישית השתנו הרבה דברים ואפשרויות. אפשר בהחלט להשאר מאחורה להשאיר את הסאונדים כמו שהם ולהעלות מקצבים מדיסקט שיהיה תקוע באורגן קבוע.הבחירה היא כמובן שלך. שב"ש
 
איש הרוח, כתבת בשירשור קודם 144 כפול שמונה

1. איך כפול שמונה? 2. למה הכוונה ב "סטים של UP" ? אני שומר UP אבל לא בדיוק מבין למה הכוונה "סטים". 3. האם כשאני שומר UP חדש ואני מכניס אותו במקום שכבר יש אחד שאני לא צריך אותו אז ה"ישן" נמחק מהזיכרון של האורגן? 4. למה כשבחלילית התקנתי את גירסה 2 היו לי כמה יוזר פרוגרמס מובנים שהיה כתוב עליהם "סטייל נוט פאונד" כך גם לסונגים מסויימים. 5. טרם התקנתי את גירסה 3 למרות שיש בידי הוראות מפורטות כיצד לעשות זאת וזה מפאת חוסר ביטחון. תודה מראש על תגובתך.
 
לגבי V3..

לא צריך שום בטחון.. רק בה'. אני לקחתי על עצמי את היוזמה ואמרתי תמות נפשי עם G.. אפי' לא הבנתי את כל מה שקראתי.. הלכתי על עיוור.. 3 דק' והאורגן התייצב כחמור גרם לעבודה נאמנה. כמובן לאחר שגיביתי את התיקיות המדוברות למחשב. כפול 8.. שים לב שיש לך 8 לחצנים.. על כ"א מהם יש לך כמות אדירה של פרוגרמס לשמור. שים לב בתצוגה. כשבחלילית התקנת ונעלמו סטיילים כנראה שלא גיבית את הסטיילים שהכנסת לתוכו טרם חידוש הגרסא.
 
טעות שלי ר' קוסם

18 יוזר פרוגרם כפול 8 לזה התכוון המשורר 18 כפול 8 =144 סטים=שמיניות. שנלחץ על list נלך נניח לP6 נזכור שהשמיניה הזאת שייכת לקבוצת הסלסה. כשאתה שומר חדש-היישן נמחק.רצוי לשנות את שם הUP האורגן מגיע עם UP מובנים. ממליץ לעשות בכלל FACTORY RESET ולבנות הכול מחדש.הסברים כתבתי באחת ההודעות לר' אשרי. כשמופיעה השגיאה "סטייל נוט פאונד" זה אומר שהUP שמר את הסאונדים אבל את המקצב הוא לא מוצא.ייתכן שבגירסא השניה שונו חלק משמות המקצבים.כנ"ל בשירים. מבין את הלחץ שבהתקנה של גירסא חדשה.נבקש מר' אשרי אולי שיכתוב לנו מדריך בעניין. ה80 לא זקוק כרגע לעיכונים כך שממש לא התעמקתי בעניין:)
 
על אלו שאלות

רצית שאענה בדיוק? עדכנתי את הקלידים לגירסא 3. 18 מגה נותרו למעשה ריקים. עכשיו תוכל לענות לי בבקשה על השאלות ששאלתי בנ"ל לגבי תכנות המקצב? למשל העתקת טראק תופים ממיין 1 ל2. שבוע טוב.
 
יפה../images/Emo70.gif

FACTORY RESET עשית? אתה כבר מצליח להעביר מקצבים חדשים דרך הUSB? עכשיו נלך ל style composer נסתכל למעלה באיזה בית אנחנו נמצאים. בצד ימין "track edit" למעלה copy מה אנחנו רוצים להעתיק ומאיזה מקצב בדיוק אנחנו רוצים להעתיק? בצד שמאל למעלה source בחלון החדש באמצע disk user לחיצה עליו תוביל אותנו למאגר המקצבים שלא מובנים על אורגן. נבחר מקצב שאנחנו רוצים לעתיק חלקים ממנו. למטה למטה בצד שמאל GET IT עכשיו הבחור מודע לכך שאנחנו רוצים להעתיק חלקים ממצב מסויים. נניח..ניח שאנחנו רצים להעיק רקאת ערוץ התופים מNAN 3 נסמן בחלון השלישי את הבית,בחלון השני נבחר באופצייתALL- בחלון הראשון נבחר בADRUMS למטה EXECUTE נלךאחורה לחלון הראשון. למטה SAVE וראה זה פלא...:) הלאה... אם אני רוצה לבנות מקצב משלי.לא רוצה לקחת חלקים ממקצבים אחרים.לו'משנה באיזה מקצב ניגנת באורגן. הולכים לstyle composer בצד ימין קוביה רביעית INITIALIZE STYLE האזהרה שתופיע לאחר לחיצה על הקוביה תאמר לנו שלמעישה ה style composer ימחק מהתוכנה בלבד את הזיכרון האחרון ויכין אתו למקצב חדש דנדש
מכאן נוכל להתחיל הכול מהתחלה. אחרי שהקלטנו אפילו ערוץ אחד של תופים, כדישנוכל לעשות קופי,נשמור את הערוץ כמקצב,נוכל להשתש בו בהמשך.לא רק בו אלא אינספור העתקות והדבקות נוכל גם להעתיק ולהתחכם למקצבים המובנים באורגן! פשוט להעתיק אותם מהUSB, לשמור תחת שם אחר ולהשתמש בהם. נוכל לבנות לנו רביעיות ONE TOUCH. הם ישמרו כחלק מהמקצב. ב style composer כשאנחנו הולכים להקליט מקצב חדש ואנחנו מכינים אותו להקלטה נלחץ פעם אחת על REC הוא מהבהב ומוכן להקלטה.נסתכל במטותא (ככה כותבים) בחלון שנפתח. האפשרויות הן רבות. למטה-בחלון האמצעי- MEASURE LENGTH נוכל לבחור כמה תיבות אנחנו רוצים להקליט. אם נבחר ב1 למשל, תוקלט תיבה אחת וההקלטה תעצר. כדי להתחיל בהקלטה נלחץ על START STOP כשה REC מהבהב ומוכן להקלטה. נוכל לראות שההקלטה תעצר באופן אוטומטי לאחר הזמן והתיבות שהקצבנו לה. הE80 שבנוי על בסיס הG70 רק עם יותר זיכרון וסאונדים הוא תחנת עבודה משוכללת שיש בה הכול מכל כל
תוכנת הstyle composer היא לא המילה האחרונה במקצב שאנחנו מכינים. שילוב נכון של הMAKEUP TOOLS עם הstyle composer יביא לתוצאות מדהימות! הMAKEUP TOOLS יפרוש לך לאחר מעשה 32 ערוצי תופים שתוכל לטפל בכל נגיעה ונגיעה! תוכל לקבוע מהירות כללית של המקצב-לטפל באקולייזר של כל ערוץ וערוץ-לטפל בסאונדים שהוקלטו-לקחת את כל מה שהוקלט ולשנות ריוורב-קורוס ועוד ועוד.השמיים הם הגבול!! בניית תמונה נכונה שתכלול אינספור פרמטרים ושמירה ביוזר פרוגרם,תשאיר אותך המום לנוכח התוצאות.נגיעות נכונות בMULTI FX, ישנו וירכיבו לך סאונדים שלא מהעולם הזה! הE80 בהחלט יכול לאתגר איש סאונד שיכול למקסס את הכלי בצורה אופטימלית. ככלי "ערום" העסק נחמד.נחמד אפילו מאוד אבל כפי שכתבת "אז במילה אחת - אכזבה משמעותית בעניין הרולנד".הכלי לא מתאים ל מי שעובד בשיטת ה"הכנס הפעל".בהחלט לא. הכלי לא מתאים למי שאין לו נגיעה בתיכנות-תוכנות ואינספור אפשרויות. הוא מתאים כן למי שמודע לכך שנתנו לו משהו ערום עם בסיס בינוני אבל עם אפשרויות בלתי מוגבלות. לא לכל אחד יש את הסבלנות להתחיל להתעסק למשל עם עריכה של דילי כש נפתחים לך לא פחות מ12 חלונות רק על אפקט אחד כשאתה יכול להשתמש לא רק בו ב3 עליונים ו3 תחתונים ומקצב שרק בערוץ התופים יש 32 חלקים וערוץ הבס לבד הוא פרוייקט של עשרות חלקים כשבכל חלק יש עשרות אפשרויות. 17600 ש"ח שעולה הE80 זה סכום למי שמחפש כאב ראש גדול ואתגר בהחלט לא פשוט שנופל למשל על מי שקונה את הקיוביס 4! הE80 הוא מחשב מלא בתכנות מורכבות למוזיקה האלקטרונית. לא פחות ולא יותר. אז מחר ר' אליקו יראה ביוטיוב קטע מזרחי בE80-יקנה וואחד כזה ויגיד "איך ההוא הצליח"?? זה לא הולך ככה... אחרי כל הנאום הזה שאולי טוב שנכתב אני מקווה שנפנים משהו חדש.אין כלי מושלם! יש כן יוצר שמנסה להתקרב למשהו רציני.השאלה היא איזה כלי ייתן לו את מירב הפרמטרים והאפשרויות כדי להגיע להשגים.הE80 נותן ובגדול את הכול. תכלס בשטח אם לא נשתמש ולא נשבור את הראש, ההבדל בינו לבין הEXR5S ממש לא ענק.
 
תודה ענקית טרם אקרא

ע נ ק י ת! על הזמן הטורח והכתיבה. וכן.. עשיתי ריסט.. שדרגתי לV3.. מקצבים חדשים עולים לי בUS. אקרא - ואגיב. תודה ענקית איש יק-ר.
 
עובד פיקס! תודות! משהו קטן

הMAKEUP TOOLS. מהו ואיפה אני מוצא אותו? אגב שאלתי לעיל אם יש מצב להוריד פיצ' של בייסדראם למשל. אז אני רואה שבלחציה על REC יש חלונית שדרכה אפשרי להעלות ולהוריד פיצ' בסנאר.. פרקיישן.. סוג מסויים של טמטמים ומצילות.. בייסדראם לא מוגדר שם.. תוכל לערוך סיקור קצר גם בעניין הזה של לשחק בפיצ'ים של הסאונדים בסט תופים? תודה ענקית.. מקווה שלא התשתי.
 
שומדבר../images/Emo24.gif

בשביל מה קיים הפורום הזה בשביל מה?? הMAKEUP TOOLS נמצא מימין למסך מגע. הרעיון שלו הוא גאוני. הוא בא להשלים את הטיפול במקצב לאחר ההקלטה בstyle composer גם כשאנחנו למשל מאחדים שני מקצבים נניח ע"י קופי, אנחנו למעישה מקליטים.כל תכונות ההקלטה-השחלה-קוונטייז ושות' יתבצעו תמיד ע"י style composer הMAKEUP TOOLS ישלים לנו את המיקסוס הנכון אחרי ההקלטה.הוא עמוס בכל טוב הארץ. נניח שאנחנו רוצים לטפל בערוצי התופים.נבחר את המקצב הרצוי-נלחץ על הMAKEUP TOOLS -למעלה 4 קוביות. נבחר בשלישית משמאל-DRUM INSTR EDIT.כאן נוכל לפל בכל נגיעה שתופפנו בתופים.העסק יכול להגיע ל32 ערוצים.למטה למטה יש לנו חיצים ומספרים בצד ימין-נוכל להאזין לכל ערוץ בנפרד-נלחץ על קובית הsolo-בצד ימין באמצע יש לנו קוביה רחבה-JUMP TO 1STNOTE,נלחץ עליה הטמטם-מצילות או כל מה שעשינו יתחיל לחזור על עצמו-האפשרויות כפי שתראה רבו-נוכל לשנות את הפיץ'-לשלוח ימינה שמאלהלהוסיף אפקטי-לכייל אקולייזר ומה לא בעצם... נטפל בנגיעת התופים הספציפית-נשמע אותהשוב ושוב בתצורתה החדשה נשחרר את כפתור הסולו לראות איך כל העסק נשמע.נראה לנו בסדר?נחזור לקוביה הכי שמאלית עליונה-PALETTE. זה מומלץ.כאן נטפל שוב בכל תמונת התופים.נעבור עכשיו על כל הערוצים בקובית הSOUND EDIT.ממש כמו בתוכנות מחשב מתקדמות לעריכת סאונד.מזכיר מאוד את הנואנדו והקיוביס. ההMAKEUP TOOLS לא נועד רק לטיפול במקצבים אלא גם בקבצי המידי שלך בדיוק על אותו רעיון! אם נלחץ עליו לחיצה כפולה הוא יוביל אותנו לתכנת הSONG MAKEUP TOOLS כפי שכבר כתבנו ר' אשרי אין דבר שלא חשבו עליו בסידרה המדוברת. לעניות דעתי יש הגזמה פראית בE80 מבחינת תוכנות ותיכנות.סך הכול אורגן אוטומטי-יהיה "מקצועי" ככל שיהיה עדיין מדובר פו קצת בצעצוע אוטומטי.היפנים התבלבלו קצת והכניסו את כל מה שיש בסינטיים המקצועיים.הרווח כולו שלנו
 
פשש.. מה זה הדבר הזה.. מפלצת..

משנה בייסדראם אחרי הקלטה.. משנה פיצ' של כל תוף.. פשש.. הופתעתי לטובה.. כלי אדיר.. דביר אמר לי שלשנות פיצ' בעריכת סט תופים אין מצב בG. אז דביר אחי היקר - אפשר גם אפשר. ויותר מזה. איש הרוח.. מי כמוך ואין כמוך.. תודה ענקית!
 
אני יכול לנחש מה יהיו השאלות הבאות../images/Emo8.gif

אז הנה כבר תשובה לאחת מהן
מה זה כפתור של Mark & Jump? יש לך 4 כפתורים הנה התשובה. "סמן וקפוץ" בחר לך קובץ midi שנמצא על האורגן.התחל לנגן אותו.נניח שאתה רוצה שהקובץ ינגן מהסיפרה העשירית והלאה לחיצה ארוכה על מספר 1,סמן את הbar וקבע עם הגלגלת את המספר.למטה weite mark ו...מספר אחר יהיה מואר.לחיצה עליו תקפיץ את הקובץ לסיפרה העשירית שלו וכן הלאה על זו הדרך. רוצה לסמן ולקפוץ למקומות אחרים? delete mark וסימון מחדש. טיפ קטנצ'יק. לחיצה כלפי מטה על גלגלת הDATA ENTRY,תפתח לך את חלון הnumeric pad, הקלד נא את המספר המבוקש,נניח 85, לחץ עח enter,והעסק בפנים.
 
עושה שמירה לכמות הטקסט האגדית הזו

ועכשיו אמור נא לי יש מצב לנטרל את הצליל החופר בעת שמקישים על המסך מגע?
 
אגב.. תוכנת אנטיוירוס נורמאלית..

יש לכם איזה לינק או קובץ לתוכנת אנטיוירוס נורמאלית? יש לי כאן AVG ועוד כמה שנחשבות טובות.. אבל עושות בעיות עם עדכונים.. וכל זה.. יש איזה אחת נורמאלית בלי בעיות?
 
../images/Emo6.gif

MENU-UTILITY-למעלה הקוביה השלישית מימין GLOBAL במסך שנפתח נסתכל באמצע-FEEDBACK-נכבה את הקוביה-TOUCH SCREEN BEEP ושלום על הBEEP:)
 
חבל רק שאין את האופציה

של הALL בהקלטת האקורדים במקצב. להקליט כל פעם מז'ור מינור וכו' זה קצת מתסכל. חוששני שבE80 קיימת האופציה. אולי ישדרגו את זה בגירסא 4?
 
למעלה