Roine Stolt - Wall Street Voodo

RamiSun

New member
מזלך, שהוא לא קורא עברית

חחח...הרגת אותו. המועה גם אומרת שהרבה מהנגנים שם זה הוא והוא סתם המציא שמות בדויים. בקיצור, האלבום הזה בהחלט מיותר.

Rudess

New member
תשמע

צדקתי בכך שהוא צריך לעזוב את KAIPA והוא עזב. עכשיו אם הוא לא יוציא יותר אלבומי סולו, אז אני אשמח גם. רוצים את סטולט מרוכז במאה אחוז ורק בפלאוור קינגס.

אנקדוטה מעניינת לגבי הפלאוור קינגס

לפני כמה ימים ישבתי והאזנתי לאלבום שלהם שנקרא ספייס ריבולבר,ולהפתעתי הרבה,בקטע הראשון בתזמון 8:22 או טיפה אחרי אני מגלה שהם בכלל שרים שיר של זאפה(הקטע של אני חי בסן פרנסיסקו או משהו דומה-אני לא זוכר),מאלבומו דה בסט בנד.וזו הייתה הפתעה בשבילי. למה אני מספר לכם זאת?סתם שתדעו.

I left my heart in San Fransisco

וזה לא שיר של זאפה. זה שיר של טוני בנט (הוא לא כתב אותו אבל הוא המבצע הידוע, חוץ מפרנק אחר, סינטרה) והוא נכתב ב1952. מה אני אגיד לך, לפחות אתה עקבי.

אולי השיר לא של זאפה במקור

אבל הם שרים את הביצוע באותו הלחן ששר אותו זאפה בהופעה ואפילו מנסים לחקות את סגנון השירה בדיוק באותו אופן.

RamiSun

New member
ההפתעה בשבילי,

היא ששמעת את האלבום, כל הכבוד. ומסקרנות, מה רשמך מהאלבום?

"אתה ציני אתה סובל"

לא אמרתי שהם מושפעים מזאפה(אני גם לא חושב כך),רק ציינתי לגבי הקטע הזה.בנוסף,אני עיקבי ואני אמשיך להיות עיקבי כשצריך כי כנראה שאתה ממש לא יודע על כמה אומנים וסגנונות השפיע זאפה וכמה הערכה יש אליו במיוחד ברוק המתקדם ובעוד ז'אנרים. אם אני הייתי טוען שיס מושפעים מזאפה אזי הציניות שלך הייתה מרקיע לשחקים אך אם ג'ון אנדרסון אומר זאת,והסולן של ג'ינטל ג'יאנט והסולן של קארוון וג'ון לנון(לאו דווקא במוסיקה,אלא גם בהערכה),וקריס קאטלר ועוד רבים אז קטונתי. אתה יכול להגיד מה שאתה רוצה זה לא ישנה את זה.

אני לא חושב שהפלאוור קינגז מושפעים

מזאפה,לפחות ממה ששמעתי(ואני ממש לא שולט בהם כדי לומר),אני חושב שיס השפיע עליהם הכי הרבה.אין לי ספק שסטולט שומע זאפה(לא יתכן שלא הרי הוא שר קטע מהופעה של זאפה בתוך הקטע הראשון שציינתי,ואין לי ספק שהוא שומע אומנים רציניים),אך ממש השפעות זאפיות לא נראה לי,למרות שאני לא אומר זאת מתוך ידע והכרת המוסיקה של הפלאוור על בורייה(שמעתי כמה אלבומים שלהם-כל אחד פעמיים שלוש-והכי הלהיב אותי זה ספייס ריבולבר).

Rudess

New member
הפלאוור קינגס בעיקר מושפעים מ-YES

לא סתם הם נחשבים לממשיכי דרכם בעשר השנים האחרונות. נכון רמי?!

זה מה שאמרתי,כל מי ששמוע אותם

מבחין בזאת מייד ולא צריך את רמי שיאשר זאת.אבל,יס מושפעים מזאפה אז אולי בכל זאת....(סתם,סתם אני צוחק).

RamiSun

New member
נכון, ניכרת השפעת יס.

גם בטקסטים גם במוזיקה, וגם לפעמים אפילו בשירה , בעיבודי הקולות. ויס מושפעים מזאפה במידה מסוימת גם זה נכון.

אכן כן,באלבום של קראוון

IF I COULD DO IT ALL OVER AGAIN...-הוא כותב זאת במפורש,וזה הסיפור בערך,ואני מצטט:"באוקטובר 1969 הוזמנה קראוון להופיע בפסטיבל בבלגיה.קראוון לקחה חלק בהופעה יחד עם פינק פלויד,יס,נייס,ביפארט,קולסיאום,סופט משין,איסט אופ אידן ועוד רבים וטובים(אין ספק שנולדתי בשנה הלא נכונה).ההופעה גם אירחה במרכזה את זאפה ואמהות ההמצאה(בעבר כבר הבאתי לפורום תמונה של זאפה מנגן עם פינק פלויד מאותה הופעה),אך הייתה בעיה וזאפה לא יכל להופיע עם האמהות אלא רק הוא בעצמו לבד,הוא הופיע לבד ועשה ג'אמים עם כל הלהקות שהיו שם.באחד הג'אמים הוא עלה לבמה עם הגיטרה שלו ועשה ג'אם על השיר IF I COULD... של קראווון בביצוע מדהים ויוצא דופן והוא בסוף גם נתן לנו קומפלימנט על הדיסק הזה/או השיר הזה,וזה היה מדהים." אין ספק שמסיפור זה ניתן להסיק שהייתה הערצה,הערכה ואהבה לזאפה שכבר אז יצא לו שם של גאון מוסיקלי שכבוד להופיע איתו ושזה מפרגן מאוד שהוא ללהקות שהוא משבח אותם ומבצע חומרים שלהם.

סנקלייר ענק ההשפעה שלו לא מפחיתה

מערכו,כל אחד מושפע ממישהו אף אחד לא פועל בחלל ריק.ולגבי סנקלייר שוב אני חוזר ומבהיר,אני לא חושב שבמוסיקה של קראוון ניכרת השפעה זאפאית(להבדיל מיס ששם זה זועק יותר לשמיים),אני רק אומר שהייתה הערכה והערצה לזאפה( כבר אז )מאומנים שהם מהשורה הראשונה,ובהחלט טבילת היד המוסיקלית שלו נגעה בכולם.

JohnPaul

New member
אני היחיד

שלא מוצא ממש השפעה של זאפה אצל יס? בסה"כ אני יכול להבין איך ברעיון שלהם הם הושפעו ממנו, לעשות מוסיקה יותר מתוחכמת ורצינית, אבל המוסיקה של יס מאוד מסודרת, "סטנדרטית" ובעלת סגנון אחיד שקיים בכל אלבומי הפרוג שלהם, וזאפה שינה הרבה פעמים סגנון והיה מאוד לא סטנדרטי. אני דווקא שומע הרבה השפעה של זאפה אצל Magma. אגב, איך אתה ממליץ לי על Uncle Meat?

למעלה