rocky mountain slayer

yitzi elefant

New member
rocky mountain slayer

תגידו, שברתי חלק משילדת סלייר 2003. אמרו לי שזה קורה ושזה איזה פאק בייצור. יש עוד מישהו שזה קרה לו (אני שוקל לתבוע... הם לא מוכנים לתקן...)?

nintense

New member
מכיר הרבה....

אך אין לך קייס. האחריות במקור מכסה רק פגמים בייצור וזה בתקופת האחריות שניתנה לך.

טיראן מ

New member
דווקא יש CASE ...

אמנם האחריות מוגבלת בזמן והשבירה קרתה אחרי תום תקופת האחריות... אבל (!!!) יש סבירות גבוהה ביותר שהשבירה קרתה כתוצאה מכשל ביצור שהוא באחריות מלאה של היצרן. היצרן ידע על הכשל הזה. ניתן להוכיח זאת די בקלות. היצרן נתן הוראה לנציגיו להחליף תחת אחריות כל שילדה שבה נתגלה השבר המדובר. החברה לא יידעה את לקוחותיה ולא קראה להם לטפל בתקלה ביוזמתה ועל חשבונה. יש עדויות רבות על כשלים דומים בשילדות מאותה שנת דגם. אם היצרן יידרש להציג סטטיסטיקה של כשלים ... זה יהיה מביך משהו. תקופת האחריות אינה באה לאפשר לחברה להסתתר ולהימנע מאחריות שלה על מוצריה. אם הכשל ידוע, מוכר, צפוי מראש ... החברה אחראית גם אם תמה תקופת האחריות. יותר מכך, החברה אשמה ברשלנות חמורה במקרה זה. היא ידעה על כשל ולא דיווחה ללקוחות. אם חלילה לקוח נפצע (או ייפצע בעתיד) החברה תישא באחריות. אי אפשר להתחבא אחרי תקופת אחריות. היא לא פותרת במקרה כזה.

nintense

New member
רוקי בחרו שלא לבצע ריקול לשלדות...

האמורות, יש קייס לתביעה לו הרוכב היה נפצע והצליח להוכיח בביהמ"ש שהיצרן ידע על הפגם ובחר שלא לידע את לקוחותיו. במקרה הנ"ל היצרן "כביכול" לא ידע על הפגם, ובכל תעודת אחריות יש הסרת אחריות היצרן על פציעת הרוכב. כמו שאמרתי ע"פ היצרן אין הודעה בכשל גורף, כך שאין הוא חייב להחליף דבר שנשבר מחוץ לתקופת האחריות. איני משפטן אך מהכרות עם מקרים דומים (לא רק עם רוקי) אין ליצרן שום סיבה חוקית לפצות. המסקנה הבלתי נמנעת: קראו את האותיות הקטנות לפני שאתם קונים ואל תגידו אחר כך "לא ידענו". שים לב ! על אף נסיונות רוקי להסתיר את הכשלים ועל אף שהם מתגאים באיכות הייצור שלהם בכל מדיה אפשרית, עדיין האחריות על השלדות שלהם היא הכי קצרה בענף: אופני FR - שלוש שנים אך רק 6 חודשים על המתלה, אופני XC - חמש שנים אך רק שנה על המתלה.

Yaron d

New member
לפחות למדנו מזה שלהבא

עדיף להמנע משילדות של רוקי מאונטיין, גם לי היה RM7 שנשברו לאחר תקופת שימוש קצרה והיבואן לא הסכים להכיר בבעיה. אני טוען דבר פשוט, כמעט כל אחד מאיתנו מכיר מישהו ששבר רוקי מכל מיני דגמים ומכאן המסקנה המתבקשת, לא לקנות רוקי מאונטיין במיוחד כשהמחיר הוא כמו איזה שילדת בוטיק ברמה הכי טובה שיש כשבעצם אתה מקבל את הרמה הכי נמוכה שיש. לגבי הבעיה הנדונה ,ליבי איתך אבל מנסיון כדאי לך לנסות לעבוד ישירות מול רוקי בקנדה ולא מול היבואן. ירון

למעלה