RLS Syndrome כדאי לקרוא

RLS Syndrome כדאי לקרוא

כבר הוזכרה כאן בעבר האפשרות של חוסר שקט שנובע מ RLS והלילה ביליתי באתר של העמותה (לא בדקתי אם יש חומר בעברית) בגלל היסורים הפרטיים שלי מהמצב הנ"ל. נראה לי מוזר לקרוא לזה תסמונת, יותר מתאים "CONDITION". הכל מתחבר: חוסר שקט וקושי להתרכז, קושי לשלוט בדחפים/רגשות, מחסור בברזל, עיקר הקושי לקראת ובזמן השינה ומתגבר בעייפות. הם גם מציעים תרופות שמזכירות את כל מה שעולה כאן לדיון. לפני כמה לילות התלונן העולל (שבזכותו הגעתי לכאן) שהוא עייף כל-כך אבל לא יכול להרדם כי הוא כל הזמן מוכרח לזוז... זה היה חידוש מרענן לסיבה הרגילה: "מחשבות רעות". דקה אחרי שהענקתי לו מסאז' בלתי מקצועי אבל אוהב ומזדהה, בלחיצות חזקות למדי - הגוף נרגע והילד נרדם. אגב, האם מישהו יודע איפה מוכרים בירושלים מלח אנגלי לאמבטיה מרגיעה לפני השינה? חשבתי שבבית מרקחת "אורה" אבל נתנו לי בקבוקון פיצפון.

סליחה -קצת הפכתי את סדר העובדות

הרעיון הוא שמניחים שכל התופעות הנ"ל נובעות בין היתר ממחסור בברזל, ולא שהתסמונת כוללת אי-שליטה בדחפים וכו'. מקווה שזה ברור. כבר דנו בזה לא מזמן.

../images/Emo12.gifאיזה קטע... גם אני סובלת מה"CONDITION" הזה

ואפילו לא ידעתי שיש לזה שם... אז, לגבי מחסור בברזל - לגבי זה ממש לא נכון.. לגבי קשיים בהירדמות - אני מציעה להירדם עם מוזיקה מרגיעה. וזה לא חייב בהכרח להיות משהו של "שאנטי" או "ניו אייג'" (אותי, למשל זה רק מעצבן...) אלא כל מוזיקה שמרגיעה את הפיצפון.... במקרה שלנו דני סנדרסון עבד כמו קסם!

גם אני לא ידעתי

א. כל חיי סבלתי, ועדיין, וזה עובד בכל הגוף לא רק ברגל. אחותי שסבלה מיקוצות רבות ונדודי שינה הלכה למכון שינה (לא בישראל) וחלק מהשאלון עסק בתנועתיות של הרגליים וכד' וכך היא למדה שיש לזה שם ואגודה וטיפול.... ואנחנו כל חיינו צריכים להוכיח שאנחנו לא עצבניות... חיי לא השתנו, אבל באמת יש משהו בצרת רבים. ב. הקטנטנים רגילים לשמוע סיפור לפני השינה, ואחר-כך להשאר במיטה עם דיסק, בדרך כלל של סיפורים. זה עוזר גם כדי להתרגל להיות עם עצמם לפני השינה ולא להיות זקוק תמיד למישהו שיהיה איתם עד הסוף, עד עצימת העיניים. עם קטנצ'יק א' זה יותר בעייתי כי הוא מוטרד ממחשבות, שמציפות בדיוק ברגעי השקט והלבד. מצד אחד הוא מבקש חזרתיות בדיסקים, אבל מצד שני חייבים לגוון כי רק אז הוא מקשיב בעניין, ומצליח לאט לאט לכבות מנועים. ושירים מרגיעים מעצבנים גם אותו.

חגית35

New member
מי שיש לו רגל עצבנית לא מודע לזה

הסינדרום הזה מיוחס לשינה וזו תנועה אוטומטית כמו הליכה מתוך שינה והאדם הלוקה בה לא יודע ואם כן אזי זה משהו אחר ולא תסמונת הרגל הקופצנית / עצבנית כפי שנקראת בעברית בד"כ סממן ההיכר למי שיש לו את זה - זה שקמים בבוקר ורואים שהסדין במיטה של הילד או האדם מסובב לחלוטין כאילו סחטו אותו כמו סמרטוט

לדעתי את טועה

PLMS זה כאשר יש תנועתיות יתר בשינה. RLS זה מצב שמודעים אליו מאוד, גם במשך היום. שניהם יכולים להיות קשורים. נכון שהוא מציק כשעייפים וגם כשלפתע מתעוררים ולא יכולים להרדם כי הגוף זקוק לתנועה (פרוע למדי אצלי...)והתמתחות או לחיצות חזקות בשרירים. תקראי בקישור של ה- RLS ב"שאלות נפוצות" ,בשאלה האם ילדים יכולים ללקות בזה, ומשם מגיעים למסמך על ילדים ו - RLS והכל מוסבר שם.

חגית שלום,

את זוכרת שלפני מספר שבועות סיפרתי על כאבי הרגליים של בתי הקטנה? את נתת רעיון שזה אולי קשור לטיקים. יכול להיות שיש קשר גם ל ר.ל. ס ? האם תוכלי להפנות אותי למאמר בעיברית? תודה.

למעלה