אני אנסה להסביר.
קודם כל אני לא מומחה לזה, יש פה המון אנשים בהרבה יותר חזקים בתחום שאני בטוח שיתנו הסברים יותר טובים, אבל אני אנסה להסביר לך.. הרבה אנשים יגידו שIP CLASSLESS פשוט מאפשר לך להשתמש בכתובות מחוץ לגבולות הclassfull (שזה אומר class A,class B, class C - שזה אומר בעצם לאפשר subnetting ) זה טעות דבר ראשון. אותם אנשים הגיעו לטעות הזאת מהסיבה שכבר כמה שנים טובות כל נתב שיוצא מפס היצור של סיסקו מכיל defualt את הפקודה : ip classless . אתה יכול לראות שגם ברגע שאתה רושם no ip classless , אתה עדין יכול להשתמש בכתובות שהם מחוץ לגבולות הclassfull לדוגמא : 10.0.0.0/24 . לאחר שהבנו את הטעות הנפוצה נחזור להסבר. נגיד ויש לך את המצב המופיע בתמונה. יש לך נתב ראשי המחזיק רשת מסוימת בsubnet : *.*.*.10 (subnet לא ידוע..) ונתב שנמצא באתר מרוחק. הנתב המרוחק לא מריץ שום פרוטוקול ניתוב והוא מחזיק את ההגדרות הבאות:
interface Serial 0 ip address 10.1.2.2 255.255.255.0 ! interface Ethernet 0 ip address 10.1.1.1 255.255.255.0 ! ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 10.1.2.1 ! no ip classless
באמצעות ההגדרות האלה הנתב המרוחק יכול לגשת לאינטרנט, או לכל אתר הנמצא מאחורי הרשת של הנתב המרכזי של החברה אבל הוא
לא יכול לגשת לשום אתר הנמצא בתוך הענן של *.*.*.10 הסיבה היא שהנתב יודע שני חלקים מעולם *.*.*.10 (*.10.1.1 ו *.10.1.2) והוא מניח שאין חלקים נוספים לעולם ה- *.*.*.10 ולכן הוא מפיל אותם. על מנת לתקן בעיה זאת יש לשנות את ההגדרה ל - ip classless . ועכשיו תקרא את ההסבר שפולי שלח לך, ואת ההסבר מהסילבוס שלך.. מקווה שהבנת. והכי חשוב מדובר פה על packeting switching וזה בכלל לא קשור לפרוטוקולי ניתוב.