Riot act-

Jagged chaos

New member
Riot act-

(פותח בהתנצלות)- העבודה נגמרה מהר היום, החברים בצבא, אני עוד לא מגויס. בדרך כלל יש לי חיים
קיצור, הבנתי המון מהפורום פה לא מכירים את הדיסקים האחרונים של פרל ג'ם, בעיקר כל מה שבא מ-Yield ועד Riot act. פספוס שלכם
. Riot act זה אלבום גדול IMO. כמה שירים מתורגמים בשבילכם-

Jagged chaos

New member
Ghost

המחשבה אפרורית...כמו העיר דחוסה ובעודף גדילה אהבה עמוקה...תוציא אותה מהבור (
כן גדול...הפציץ באירוניה) עומד בתוך הבור/חור לבד עובדים בשביל משהו שבחיים לא נוכל להחזיק מקום בעננים המקום שלך להתחבא, oh my oh (הוד וbrass monkey לא יאהבו את זה....
קיצור קצת כעס על בורא עולם, נראה לי קצת התגרות... oh my וה-God אמור לבוא בצורה הכי טבעית...ושוב אדי והאירוניה נמנע מלהגיד את המובן מאליו) אני עף מפה אני נוסע מפה הטלויזיה, היא מדברת אליי (כנראה המנחה/שדרנית שבתוך הטלויזיה. הוא אומר she, בשביל שהטלויזיה "תדבר" איתו היה אמור לבוא It...עברית שפה קשה) הפסקת חדשות (גם: חדשות פתע) וקירות בניינים מוכרים אותנו, מה שאני לא צריך... לא ידעתי שסבון הופך אותה לגבוה יותר (ובהקשר של TV וסבון, כנראה הביקורת שלו על השיטחיות הטלויזיונית) אז אני נוסע מפה מתחבא הרחק מפה את זה קצת קשה לתרגם, בעיקר כי אין הגיון (so much ואז שם עצם ביחיד
) ופסיקים- So much talk it makes no sense at all הצורה הכי הגיונית שראיתי לתרגם את זה היא שה-much הופך לתואר "חשוב" ו-talk לשם עצם "שיחה" שיחה כל כך חשובה הופך את זה לחסר הגיון בהחלט
אז אני עף מפה נוסע מפה חברים ותיקים מתים שאני לא מתגעגע בכלל זה לא כואב...כשאני מדמם אבל הזכרונות אוכלים אותי חזיתי/ראיתי את כל זה לפניי הביאו את זה כי אני לא הקורבן גוסס גוסס זכרו שזה האלבום הראשון שיצא לפרל ג'ם מאז ה-11 ספטמבר 2001, הטרור והמוות הם נושאים מרכזיים ב-Riot act (פעולת התפרעויות) The mind is grey,... like the city Packing in and overgrown Love is deep,... dig it out Standing in a hole alone Working for something,.. that we can never hold A place in the clouds. Your place to hide oh my oh I'm flying away, away I'm driving away, away The TV, she talks to me Breaking news and building walls Selling us, what I dont need Didn't know soap made you taller So I'm riding away, away Hiding away, away So much talk it makes no sense at all So I'm flying away, away Driving away, away Passing old friends I don't miss at all It doesn't hurt,.. when I bleed BUt memories they eat me I've seen it all before,.. Bring it on cause I'm no victim Dying Dying

Wine

New member
דבר נוסף שיש לציין

שהרבה מהשירים מושפעים גם ממחלתו של ג'ואי רמון, חבר טוב של אדי, שאז נלחם בסרטן. יש אזכור לכך ב - Love Boat Captain ולדעתי גם Save You נכתב עליו (ולא על אהבה נכזבת) וגם כאן בסוף Dying.Dying....

Jagged chaos

New member
I am mine

שמזכיר לי רצח את בלוז כנעני של אהוד בנאי Oo האגואיסטיות, הם עומדים כולם בתור מאמינים ומקווים לקנות לעצמם זמן אני, אני מניח שכל נשימה שהולכת לי יש רק את המחשבה שלי (היברו סאקס
באנגלית נשמע טוב יותר) מה שהצפון אל הדרום זה כמו מה שהשעון אל הזמן יש חיים מערביים, חיים מזרחיים וחיים כל-מקום (פאק, העברית גרועה רצח במקרה הזה
) אני יודע שנולדתי ויודע שאני אמות מה שבינהם (בין המוות לחיים
לא יודע כמה זה ברור) זה אני אני שייך לי וההרגשה, היא נזנחת מאחור כל התמימות הולכת לאיבוד בבת אחת המשמעות, מאחורי העיניים אין צורך להתחבא הלילה אנחנו בטוחים האוקינוס מלא כי כולם בוכים ירח מלא מחפש חברים בגאות הגבוהה הצער גדל כשהוא מוכחש אני רק יודע מה ה-mind שלי Mind= חשיבה, שכל, הבנה וכל מה שמוחשי שיכול להשמע כמו אלה... אני שייך לי וההרגשה, היא נזנחת מאחור כל התמימות הולכת לאיבוד בבת אחת המשמעות, מאחורי העיניים אין צורך להתחבא הלילה אנחנו בטוחים וההרגשה שנזנחת מאחור כל התמימות שבורה משקרים המשמעות, מתחבאת בין הקווים (אולי נצטרך להתחבאות) וההרגשה, היא נזנחת מאחור כל התמימות הולכת לאיבוד בבת אחת כולנו שונים מאחורי העיניים אין צורך להתחבא The selfish, they’re all standing in line Faithing and hoping to buy themselves time Me, I figure as each breath goes by I only own my mind The north is to south what the clock is to time There's east and there's west and there's everywhere life I know I was born and I know that I'll die The in between is mine I am mine And the feeling, it gets left behind All the innocence lost at one time Significant, behind the eyes There's no need to hide,.... We're safe tonight The ocean is full cause everyone's crying The full moon is looking for friends at high tide The sorrow grows bigger when the sorrow's denied I only know my mind I am mine And the meaning, it gets left behind All the innocents lost at one time Significant, behind the eyes There's no need to hide,.... We're safe tonight And the feelings that get left behind All the innocence broken with lies Significance, between the lines (We may need to hide) And the meanings that get left behind All the innocents lost at one time We're all different behind the eyes There's no need to hide

Wine

New member
תיקונים קלים

בפזמון השני צ"ל: והמשמעות, היא נזנחת מאחור כל התמימים הולכים לאיבוד בבת אחת המשמעות, מאחורי העיניים אין צורך להתחבא הלילה אנחנו בטוחים והרגשות שנשארים מאחור כל התמימות שבורה משקרים המשמעות, מתחבאת בין הקווים (אולי נצטרך להתחבא) והמשמעות, היא נזנחת מאחור כל התמימים הולכים לאיבוד בבת אחת המשמעות, מאחורי העיניים אין צורך להתחבא הלילה אנחנו בטוחים אדי אמר שהשיר הזה מדבר על Personal Safety ונכתב בהשראת 9/11,

Jagged chaos

New member
Help help

ספרי לי מה שאני רוצה לשמוע זה מתלבש טוב מידי בשביל להיות אמיתי *מתלבש = בקטע הסלאנג..
י'עני בא בטוב יקירתי ספרי לי שקרים תעזרי לי ספרי עלילות ממשיכים לפגוע בי את רואה את הכונכייה של הגבר מהים ספרי לי שקרים תעזרי לי תגידי לי למה מאגר של שנאה ופחד בלתי נראות בתיקון רבבות גנבים השליכו את הקללה זה הגהנום תעזרי לי הבנאדם שהם קוראים לו האויב שלי, הסתכלתי לו בעיניים הוא נראה בדיוק כמוני, ראי כל עוד שתקרא יותר, אנחנו הוננו (
מהפעול הונה/רומה) כל יום זה מתבהר יותר מתבהר יותר לא האויב שלי אל תדברו בשמי. לא, לא האויב שלי Tell me what I wanna hear This suits too good to be true My dear Tell me lies Tell me lies, tell me Tell me lies, tell me Help me Storybook keeps from hurting me You see Shell of the man from the sea Tell me lies Tell me lies, tell me Tell me lies, tell me Tell me why Tell me why, tell me Tell me why, tell me Tell me lies,... Help me Reservoir Of hate and fear Invisible In repair A hundred thieves Cast a spell This is hell Help me The man they call my enemy, I've seen his eyes He looks just like me, a mirror The more you read, we've been deceived Everyday it becomes clearer,... Clearer. Not my enemy,.. no, not my enemy,.. Don't speak for me. No, not my enemy.

Wine

New member
דיסק נפלא!!

שאני מאוד אוהבת! הוא לא נכתב רק אחרי 9/11 אלא גם אחרי בחירתו של בוש לנשיאות ארה"ב, למרות קמפיין מאוד גדול שהלהקה השתתפה בו במטרה להשפיע על הבחירה לטובת הדמוקרטים. מבחינה זו BushLeaguer הוא השיר הכי פוליטי ונוקב בדיסק.

nothingman1

New member
all or none מדהים...

ויש כמובן את סייב יו ו-איי אם מיין שלא נופלים מהרמה של פרל ג'אם ואני מכיר רק 5 שירים מהדיסק...

למעלה