RING THEM BELLS

ice prince

New member
RING THEM BELLS

היי שלום לכל חברי הפורום נעים מאוד. שאלה קטנה בקשר לשיר ring them bells אחד האהובים עליי שלו אתם חושבים או יודעים שהוא נכתב בציניות:אני מתכוון למשל שכל בית נפתח בשורה צלצלו בפעמונים של כנסיית סנט פטר סנט מרתה מרתה וכו...(שמעתי פעם שדילן הוא אתאיסט בודהיסט...) או למשל הקטע בבית השלישי אם אני לא טועה שהוא כותב "צלצלו בפעמונים לחירשים ולמתים צלצלו בפעמונים לכל אלה שעדיין נשארו(בחיים) צלצלו בפעמונים ליחידי הסגולה שישפטו אותנו שהמשחק יגמר(כלומר שנמות אני מניח)זה נשמע ממש ציני מה אתם אומרים??

עלהמצפה

New member
זו גישה מעניינת

Ring Them Bells מתוך האלבום Oh Mercy צלצל בפעמונים צלצל בפעמונים כופר שכמוך מן העיר השקועה בחלומות צלצל בפעמונים בכנסיות על נחלי מים עיינות ותהומות. בבקעה הרחבה הגדולה העולם לצדם נתגלה והזמן נע לאחור וכך גם הכלה. צלצל בפעמונים סט.פיטר במקום בו כל אחת מארבע הרוחות תנשוב צלצל בפעמונים ביד של ברזל כדי שכולם ישמעו את החדשות. זו השעה הבוערת עכשיו לגלגלים ולמחרשות והשמש שוקעת על כל הפרות הקדושות. צלצלי בפעמונים מרתה המתוקה לבנו של האיש העני צלצלי בפעמונים כדי שכל העולם יידע שאלוהים הוא אחד,אין שני. אוו, הרועה ישן כבר שעות במקום בו ערבי הנחל בוכות בדמעות וההרים מלאים בכבשים אבודות למאות. צלצלי בפעמונים עבור החרשים והעיוורים צלצלי בפעמונים עבור מעט הנותרים צלצלי בפעמונים עבור הבודדים שנבחרו כדי לשפוט את הרבים עם תומה של התחרות. צלצלי בפעמונים עבור הזמן שקדימה עף עבור הילד שבדמעות נשטף כאשר החף מפשע עונש מוות חטף. צלצלי בפעמונים סט.קתרין מתקרתו של האולם הישן צלצלי מן המבצר עבור פריחתו השושן. אוו, ארוכים הם הקווים והמאבקים כה כואבים ובין נכון ומוטעה אין כל רווח הם פחות או יותר שווים. הגישה שלך מעניינת במיוחד נוכח סיום השיר: בין נכון ומוטעה אין כל רווח/ הם פחות או יותר שווים

ice prince

New member
אחלה תודה

על התירגום
מה שאני כן יכול להגיד זה שאפשר להסתכל על השיר בשתי פנים (או יותר מן הסתם) ככה זה באומנות אבל מעניין אותי למה הוא התכוון . שבוע טוב!

למעלה