RIDAZIN מי מכיר?

RIDAZIN מי מכיר?

ערב טוב. חזרנו עכשיו מהנוירולוג. (החלפנו את פרופ' להט והיום היה הביקור השני אצל הנוירולוג החדש). בדיקת ה EEG יצאה תקינה. שאלוני הקונורס שמילאו המורים בחודש האחרון מצביעים על חוסר שקט בשיעורים מסוימים. הרופא המליץ על מתן RIDAZIN. בהתחלה 10 מ"ג ואם יהיה צורך יעלה את המינון. הכדור ינתן פעם אחת ביום, בבוקר, יחד עם הקונצרטה 54 מ"ג. לדברי הרופא, הכדור שייך למשפחת כדורי ההרגעה, אולם לא ממכר. מישהו מכיר? הסנדוויץ מתלונן לאחרונה גם על רעשים שהוא שומע מהמזגן בכיתה. לדבריו זה נשמע כמו שירים, ורק הוא שומע אותם, ורק בכיתה אחת. האם מישהו נתקל בתופעה כזו? הנוירולוג המליץ על בדיקת שמיעה, שממילא התכוונו לעשות, מכיוון שלאחרונה התלונן על ירידה בשמיעה. לדברי הנוירולוג, יתכן שאכן יש ירידה בשמיעה, וזה גורם לעיוות הקול שהוא שומע מצינורות המזגן?! אשמח לשמוע התיחסויות. תודה, וערב טוב.

אין לי מושג בRIDAZIN אבל רציתי ..

לשאול, אם אפשר כמובן למה החלפת את פרופ' להט אני שומעת לאחרונה מהרבה הורים שהם לא מרוצים. גם אנחנו מטופלים שלו .ואם אפשר לדעת לאיזה ניאורולוג עברתם? בהצלחה בטיפול ענת

למה החלפנו?

בגלל הנגישות. קשה לי להמתין שלושה-ארבעה חודשים בתור עד שיש תאריך לתור. בגלל שעד שמצליחים להגיע בטלפון - הנודניק של הטלפון שלי עובד שעות נוספות. בגלל שיותר משיצאתי למדה - לימדתי. בכל פעם שההתלוננו שהמינונים לא עוזרים - במקום שפרופ' להט יציע משהו אחר, אני הצעתי (לפי מה שלמדתי כאן בפורום). פעם ביקשתי הגדלה של הריטלין הרגיל, אח"כ שינויי לSR, אח"כ קונצרטה - אף הצעה לא היתה מצידו. אפילו בהתחלה, כשעברנו לקונצרטה - רשם לנו מרשם ל 30 כדורים, בזמן שאני ידעתי, בזכותכם, שאפשר לבקש קודם 10 כדורים לנסיון. אני היא זו שביקשתי שיחליף את המרשם למרשם נסיון. עשה טובה כשדיבר על תופעות לוואי. וכשראינו שיש עדיין בעיות - למרות הקונצרטה, ורצינו לשוחח - נקבע לנו תור לחודש מרץ (התקשרתי בסוף אוקטובר...). עכשיו, כשאנחנו אצל הרופא החדש, ומשווים - נראה לי גם שפורפ' להט עובד כבר מתוך שגרה. מבחן טובה - הופסק באמצע. בדיקת E.E.G- לא בוצעו. בדיקת דם - לא בוצעו. שאלוני קונורס - שאלון אחד שמולא ע"י מחנכת שלימדה אותו לפני שנתיים (כי הוא היה חדש בביה"ס...). ולמרות זאת - תוך שבוע - הילד אובחן כADHD. לא שאני חושבת שהאבחנה שגויה - אני מלינה על הדרך בה הוא אובחן. בקיצור ההפך הגמור מד"ר שלמה פלכטר- מחולון. מומלץ בכל פה. סבלני, מסביר כמה שצריך, פונה אל הילד בשפה שלו, (זו הפעם הראשונה שהילד שלי מדבר בכלל אצל רופא). והחשוב יותר - נגיש. המקסימום שממתינים תור הוא שבוע!!!

אושושית

New member
בקשר ללהט

גם אני עזבתי אצלו. קיבלנו יחס רע מתובל באדישות. יש דוקטורים יותר רגישים שירוויחו הם

על התרופה הזו לא שמעתי, משהו

להפרעת ההתנהגות והזעם- אך אחר מקבל הבכור שלי. הוא מטופל בריספרדל בתוספת לריטלין ואין מה להשוות. חלה רגיעה רבה, הוא פנוי יותר לסביבה ואין ספק שחשיבתו והתנהגותו הגיוניים יותר. מקווה כי התרופה תעזור לכם. אולי לשאול בשרשור השבועי את דר' מנור ליותר פרטים.

תודה רבה.

למרות החששות קניתי היום את תרופה - מחר יקח בפעם הראשונה. נראה איך ישפיע. מקווה שלטובה.

היום הראשון עם הרידזין עבר...

חיכיתי בקוצר רוח שיחזור מביה"ס. חזר ו... לא דיווח על הרגשה שונה, או משהו מיוחד. הרופא אמר שההשפעה היא לטווח ארוך, דהיינו לכמה שעות. אני ממשיכה לעקוב במשך היום - אם אשים לב לשינוי כלשהו. אגב- לגבי התרופה הזו, הנוירולוג אמר שאין מניעה לקחת אותה גם בשבת. נראה, אולי סופסוף תעבור שבת אחת בלי שאני אקח כדורי הרגעה... אגב - מתי ד"ר אדר עונה לשאלות? יום טוב,

shacharbm

New member
ניסיתי אותה

האמת היא שניסיתי אותה לפני שבכלל גילו אצלי ADD ולא בגלל זה. אישית היא עשתה אותי ממש מנומנמת, עייפה ועצבנית גם במינונים ממש נמוכים. פשוט הרגשתי לא טוב. אני אישית ממש לא ממליצה.

למעלה