../images/Emo41.gif וקלואליס שלנו ../images/Emo41.gif
לא מבינה איך עוד לא הייתי במסעדה הזאת
אתמול, לרגל סיום המפגשים הקולינריים שלנו עם מ' החבר הגרמני ששהה פה בארץ במשך 3 שבועות בחודש האחרון ואיתנו בניס לפני שבועיים, וחוזר היום הביתה לחופשת כריסמס ארוכה, החלטנו לנסות את קלואליס המהוללת איתו בידיעה שזה הולך להיות טוב ויקר. שמחנו לגלות שיש חניה מיוחדת ללקוחות, ומסעדה מעוצבת, מרוווחת וגדולה, עם מטבח שקוף ונקי, ושף שמתרוצץ כל הזמן ברחבי המסעדה. הגענו והושבנו במרכז המסעדה כשלא רחוק מאיתנו איזור המעשנים – הפרדה גרועה להפליא (המסעדה פשוט מחולקת לאישורים שאינם מופרדים פיזית), אבל בגלל המרחק הפיזי מהמעשנים לא הרחנו את העשן במשך הארוחה. מיד כשהתיישבנו זכרתי להציג את הקופון מREST שמזכה כל סועד בקוקטייל הבית – הפעם זאת היתה מרגריטה פסטיפלורה שהיתה נחמדה אבל בלי שום הרגשה אלכוהולית בתוכה. עם המרגריטות הגיעה גם צלחת של מלפפונים כבושים במקום טעימים מאד, זיתים טובים, לחמניות קטנטנות ופריכות וחמאה קרה (מעדיפה חמאה לא קרה). כמו כן החלטנו לותר על היין וללוות את הארוחה במים מינרליים (12 שח לבקבוק לא גדול). לאחר התלבטות יחסית קשה בין שפע המנות המאד מפתות – בעיקר הסלטים במנות הראשונות – וגם תהיה אם שווה המנה הראשונה שהוצגה בתפריט ה- 10 TOP שלקח לנו כמה דקות להבין מה היא מכילה
, החליטו ה
והחבר דווקא להתמקד במנות היום, ולי לא היתה ברירה ולקחת מנה שהומלצה פה – פאסטייה סרטנים. הוזהרתי שהמנה הראשונה והעיקרית שבחרתי מאד כבדות, אבל ידעתי שתהיה לי עזרה
ובכן, הפאסטייה באמת מעלפת – מדובר במעין מאפה ממולא בשר סרטנים רך, עם עגבניה (צלויה?) ורוטב שמנתי שעושה חשק ללקק את כל הצלחת, ועושה חוסר חשק לחלוק אותו עם אחרים. מנה מעולה! (58 שח) ה
החליט ללכת על מנת היום של חצי תריסר אסקרגו – שלושה מהם ברוטב פרובנסל, שלושה ברוטב בורגונדי – אפשר לומר שהוא די התאכזב מהמנה, בעיקר כשהשווה אותה לכמה מנות שאכל לאחרונה בצרפת, ואמר שזאת ממש לא משתווה אליהם. החבר החליט, כאמור, לנסות גם הוא מנת יום ובחר בטרטר סלמון שהוגש בצורה חיננית מאד, וטען שהמנה טעימה מאד
כמו כן, החלטנו לנסות גם איקרא מביצי הרינג (38) שהיתה טעימה מאד אך לא מאד קטיפתית כמו שציפיתי. בכ"ז כשהחבר ראה שלו סיימנו אותה, הוא ויתר על כל הנימוס האירופאי וניגב את מה שנשאר מיידית מהצלחה
לעיקריות הוזמנו גם 2 מנות מיוחדות, ושוב אני הזמנתי מהתפריט הקבוע: ה
הזמין דג טייגר-ים שתומחר לפי משקל – רק לאחר ההזמנה הוא הבין שהזמין 400 גרם דג בכמעט 160 שח. המנה היתה מעולה לטעמו, ובהחלט ענתה על הציפיות וההבטחות של המלצר. ליוותה את הדג מחבת קטנה של גראטן תפו"א שנטרף גם הוא. החבר שמע שיש אוסובוקו טלה – גם הוא כמנה מיוחדת – ומיד החליט שזה מה שהוא לוקח "כי בבית אני היחיד שאוכל טלה ולכן לא אוכלים את זה בבית
". גם הוא התמוגג מכל ביס וניקה היטב את הצלחת. (110 שח). אני קיבלתי את המנה שהוזהרתי לגביה – קלאמרי (טבעות וראשים) מוקפץ בצימוקי עגבניות וזיתים שמוגש על ריזוטו שחור – המנה היתה כבדה (הריזוטו שלא הצלחתי לסיים) והקלאמרי המוקפץ היה עשוי מעולה, הזיתים בעיקר, אך גם העגבניות והצנוברים שהיו במנה נתנו לה המון טעם. (94 שח). מנה טובה באמת. כשקיבלתי את המנה עלה בי רצון עמוק ללוות אותה בכוס יין לבן, ובהמלצת מלצר היינות קיבלתי כוס גיוורצטרמינר "יבש אך פירותי ומתקתק" כהגדרתו (43 שח לכוס). לקינוח הזמנו 2 קרם ברולה שהיה עשוי כראוי (34 כ"א), כל קינוח אחר היה "כבד" עלינו... לסיכומו של עניין: נהננו מאד, למרות שיצא לא זול בכלל (כמעט 700 לכל הנ"ל) אבל בהחלט נחזור בהזדמנות קרובה, אולי לעיסקית שיש גם בשישבת ונראית משתלמת בהחלט. קלואליס אבא הלל סילבר 16 ר"ג