Residence permit for spouse working in

Residence permit for spouse working in

another europian country:
We live in Germany in the moment and have ancountered this problem.
סליחה על הכותרת הלא ברורה, אבל אנחנו כנראה במצב קצת מורכב.
אני יועת שהכתובת לשאלות כאלה היא ה-Ausländerbehörde, אבל הפקידה שטיפלה בי שם עשתה כל כך הרבה טעויות ואמרה כל כך הרבה שטויות, שאני לא סומכת על מה שהיא אמרה לי. אולי מישהו מכם נתקל במצב ויוכל לספר לי איך זה נפתר:
לשנינו אזרחות ישראלית בלבד ואנחנו פה על ויזת מדען. הסיבוך מתחיל בכך שהחוזה שלי נמשך יותר זמן משל בעלי, מה שבאופן רגיל היה מעביר אותו לויזת שהיה של בן זוג, כמו שהייתה לי עד שהתחלתי את הפוסט-דוק. הבעיה היא שישנה אפשרות שהוא יעבור לעשות פוסט-דוק בצרפת בהמשך. באופן הגיוני, חשבתי שנוכל לגור כאן בזכות הויזה שלי ושהוא יסע כל יום (אנחנו גרים סמוך לגבול), אבל כששאלתי את אותה פקידה מדוברת, היא אמרה לי שחד משמעית, אם הוא מוצא עבודה/לימודים בצרפת, הוא לא יוכל לקבל אישור שהיה בגרמניה "אם הוא עובד בצרפת, שיגור בצרפת" ציטוט מדוייק של דבריה. לפחות את הילדים היא "מרשה" לי להשאיר איתי
זה נשמע לי בלתי הגיוני בעליל, אבל אחרי הנחרצות שלה, בשילוב עם העובדה שהיא סרבה לאשר לי שהיה על סמך החוזה שלי, אלא רק לפי אורך החוזה של בעלי ורק אחרי שהתעקשתי שזה לא הגיוני ושבבקשה תשאל, הסבירו לה שאמנם אני אישה נשואה (והיא כנראה חושבת שאני רכוש בעלי), אבל אין שום קשר בין החוזה שלי לשל בעלי, אז היא אישרה -> לא ממש מבינה את החוקים, אני כבר לא יודעת מה נכון:
היתכן שלא יתנו לו אישור שהיה (לא עבודה) בזכות החוזה שלי (כמו שאני הגעתי לפה בהתחלה) אם ימצא עבודה/פוסט-דוק (שאז מוגדר כמדען) בצרפת?

I'll be happy if anybody ancountered such a situation. I asked in the german forum, but got no answer there. Maybe here I'll be luckier

סליחה על החפירה

forglemmigej

New member
יש פה מספר ענינים לא ברורים

האם ויזת המדען היא שלך או של בעלך , אם זה המקרה השני אז את תלויה בו וברגע שתמה תקופת הויזה את גם צריכה להתקפל זה לא שהגעתם באופן עצמאי כל אחד לחוד.
האם הקמפוס שבו בעלך יעשה פוסט שייך לאוניברסיטה בגרמניה אם כן אז אין בעיה, אם זו אוניברסיטה חדשה אז הפקידה צודקת ואת הויזה צריך פלאס אישור שהיה צריך להוציא בצרפת. אם הייתם אזרחי האיחוד זה סיפור אחר ואין שום בעיה.
יש איזו אפשרות לקבל אישור שהיה במדינה אירופאית אחרת אם כבר קבלת באחת אני לא מוצאת את הסעיף הזה צריך לחפור קצת..

כמה הבהרות:

קודם כל תודה על התשובה וההתייחסות

המצב כרגע הוא שלי יש חוזה ארוך יותר משל בעלי ואין כל קשר בין השהות שלי כרגע לבין השהות של בעלי.
באמצע החוזה שלי, בעלי יתחיל לעבוד בצרפת (אנחנו עוד לא יודעים אם יקבל משכורת או מלגה, כך שאין לנו מושג לגבי תשלום מיסים בנק' הזו).
המוסד בו בעלי יעבוד לא שייך לשום אוני' גרמנית ואין לו שום קשר למערכת הגרמנית ואין דרך למצוא שת"פ כזה.
אשמח מאד אם תוכלי להפנות אותי לאותו סעיף של אישור שהיה במדינה אירופאית שניה, כי זה בדיוק מה שאני מחפשת, אל אין לי מושג איך למצוא את זה.

דברה1

New member
לא מבינה בסיטואציה

קצת מבינה בפקידים גרמניים. נפלת על פקידה מסוימת ויכול להיות שאם תחזרי ופקיד אחר ייטפל בך - תשמעי מידע אחר.
אני זוכרת שזה אחד הדברים שתיסכלו אותי בגרמניה: שכל אחד יכול לומר לך משהו אחר ושהם מתחפרים בזה, כלומר, אם תשאלי אותם ותנסי להבהיר את המצב שלך, הם רק יתחפרו בעמדתם.
עכשיו שאלת תם - למה אמרת לה שיש סיכוי שבעלך יקבל משרה בצרפת? יש מדינות שבהן זו עמדה מקובלת שהאישה והילדים הולכים אחרי הבעל. פקידה ששומעת כזה דבר ישר מניחה שיש מצב סביר שתעברו לצרפת כלכם ולכן למה להאריך לך את החוזה? את הרי האישה...
אולי שווה לך לנשום עמוק ולגשת לשם שוב, לנסות להתקבל אצל פקיד אחר, לא להסביר את מצבו של בעלך ולראות מה התגובה.
הרי הוא עדיין לא קיבל משרה בצרפת נכון?

אמרתי לה את זה כי רציתי לדעת מה העמדה שלהם

בנושא. היא עשתה טעות עם עניין החוזה שלי ולא הבינה את הסיטואציה או לחילופין הייתה בטוחה שאעזוב יחד עם בעלי. זה לא משנה, אחרי שהתעקשתי שתשאל מישהו הכל הסתדר.
אני מעדיפה, מן הסתם, שהשהות תהיה חוקית ולא עם כל מיני רישומים פיקטיביים. זה מסבך את העניינים כי הרכב רשום על שמו למשל, אם אין לו אישור שהיה כאן אז גם אין לו ביטוח רפואי פה, אלא רק בצרפת, אם יקבל משכורת וישלם מיסים בצרפת, אבל רשום בגרמניה ואמור לשלם מיסים לגרמניה... בקיצור, אם יש סעיף חוקי בו הוא יוכל להשאר כאן עם אשרה חוקית אני מעדיפה.
ברור לי שאם נגיד שהוא לא עובד, אז אין שום בעיה והוא יקבל ויזת שהיה של בן זוג כמו שאני קיבלתי כשעדיין לא עבדתי. הבעיה היא שתהיה לו גם ויזת עבודה בצרפת אח"כ (את זה הוא חייב) ואין לי מושג מה ההשלכות של זה.

אספרסו2

New member
חוששני

שהפקידה צודקת.
יש מצבים בחיים שצריך לפנות לייעוץ משפטי מקומי ואם זה חשוב לך,עשי זאת,
הם יכולים לחפש תקדימים והחלטות בתי-משפט שעשויות להיות לך לעזר.

סעיף 3 מתייחס למצב שבו אתם נמצאים.

Regelungsgegenstände
1.Bürger der Schengen-Staaten (siehe unten) können die Schengen- Binnengrenzen ohne Personenkontrollen überschreiten.
2.Inhaber eines von einem Schengen-Staat ausgestellten und in seiner räumlichen Gültigkeit nicht beschränkten Visums für den kurzfristigen Aufenthalt („Schengen-Visum“ der Visumkategorie „C“) dürfen sich im Rahmen von dessen Gültigkeit im gesamten Hoheitsgebiet der Schengener Staaten aufhalten und sich darin frei bewegen. Beim Überschreiten der Binnengrenzen unterliegt auch dieser Personenkreis keinen Kontrollen. Visa für den Flughafentransit (Visumkategorie „A“) berechtigen lediglich zum Aufenthalt in den internationalen Transitzonen von Flughäfen, jedoch nicht zur Einreise in den Schengenraum.
3.Drittstaatsangehörige, die Inhaber eines nationalen Aufenthaltstitels eines Schengen-Staates sind, dürfen sich im Rahmen von dessen Gültigkeit für bis zu 90 Tage innerhalb eines Zeitraums von 6 Monaten auch im Hoheitsgebiet der übrigen Schengen-Staaten aufhalten.Dies gilt auch für Inhaber eines von einem Schengen-Staat ausgestellten „nationalen“ Visums (Visumkategorie „D“).

יעלי9

New member
מצטערת שלא יכולה לעזור לגופו של עניין

והרעיון להתייעץ עם עו"ד נראה לי טוב.
מה שהייתי מנסה לעשות במקביל זה למצוא אם יש אנשים עם סיפור דומה לשלכם. כלומר, יש אזרחים אירופאים שעובדים במוסד של בעלך אבל גרים בגרמניה?
אם כן, מה הם עושים לגבי תשלום מיסים וביטוח בריאות? איפה בן/בת-הזוג שלהם גר ועובד?
בקהילה המדעית יש ניידות גבוהה כך שבהחלט יתכן שיש מישהו עם סיפור חוצה-גבולות שכבר פתר לפחות חלק מהבעיות הבירוקרטיות.

חיפשתי

מצאתי רק אחד עם סיפור הפוך, אזרח סיני חי בצרפת ועובד בגרמניה.
הוא פתר את זה עם כתובת פיקטיבית בגרמניה והוא חי בצרפת עם משפחתו (אשתו עובדת שם), למעשה ללא אישור שהיה

למעלה