report builder

כלליים

New member
report builder

ערב טוב
התקנתי במחשבי האישי report builder 3.0. הכל הלך כשורה, ולמדתי לייצר דוחות.
אלא שכאשר רציתי לתזמן את הדוח, חפשתי בhelp, והבנתי שעלי לחפש אחר הכרטיסיה Subscriptions. אלא שזו איננה מופיעה כלל..
האם אני טועה בדבר מה?
אני משתמש ב sql 2012 express.

תודה רבה

כלליים

New member
התקדמתי...

אבל שאלות חדשות משכחות את הראשונות..
הבנתי שהbuilder איננו מספק Subscriptions אלא לאחר שהדוח יוצא לreporting server.
ומכיוון שאני משתמש sql express, אין ביכולתי להתקין reporting server.

טוב, אז עברתי להתשמש בשרת production של החברה, [הבוס כבר ישן, ואני בRDP יכול לשחק מעט..
], שם מותקן reporting server. השרת הוא 2008 והbuilder הוא גירסא 1.
אז דבר ראשון התקנתי את גרסא 3.0.

בעיה: יצרתי דו"ח, בסוף אני מנסה לייצא את הדוח לשרת, ומזין את שם השרת כך: http://ServerName/ReportServer
את הכתובת לקחתי מהקונפיגוריישן של השרת.
כמובן שקבלתי הודעת שגיאה.
מילא, אצטרך לרדוף אחרי הDBAs של החברה כדי לקבל הסבר.

פורים שמח

pitoach

New member
כמה נקודות קטנות שאולי יעזרו

1. לא היית צריך להתקין את התוכנה על השרת. התוכנה היא תוכנת לקוח וניתן (ומומלץ לעיתים כמו במקרה שלך למשחקים אולי) להתקין אותה על המחשב הנייד שלך ולהתחבר דרכה לשרת החי או לכל שרת SQL שרוצים (אצלי היא מותקנת על הנייד למשל ולא עם השרת החי)

2. כמובן שאם אתה ניגש ממחשב מרוחק יש לוודא כתובת והגדרות המתאמות לגישה מרחוק

3. מה הודעת השגיאה המדוייקת שקיבלת?
עדיף אם אתה יכול להביא את הנתונים מקובת הלוג ולא רק מההודעה הקופצת

4. כתיבת הדוחות היא פעולה נפרדת לחלוטין מפעולת פירסום הדוחות. את הדוחות ניתן לפרסם בכל אתר אינטרנט ולא רק בצורה המובנית (*עוד רגע..). למעשה מי שמפתח בדוט נט בטכנולוגיית WEB FORM יכול בלחיצת עכבר לגרור אובייקט אל כל עמוד שהוא רוצה ולהציג בעמוד כל דוח שנבנה ב report builder. אם תרצה עזרה בזה אשמח לעזור (אני חשוב שכתבתי על בלוג של צעד אחרי צעד פעם)

5. הפירסום של הדוחות בצורה אוטומטית מייצר למעשה עבורך הגדרות הדומות לאתר חדש ב IIS ואם אין לך הרשאות מתאימות הרי שבאופן טיבעי יתקבלו שגיאות בנסיון להגיע אל הכתובת שהגדרת. למעשה DBA לא אמור להיות בעל ההרשאות לבצע את זה באופן מוחלט לבד אם אינו גם האדמין של השרת עצמו או שנתנו לו הרשאות נוספות מתאימות.

כלליים

New member
התקדמתי.. [צעד קדימה ושתיים אחורה]

ראשית תודה על המענה.

ולעצם הענין:
א. השרת בחברה הוא גרסת 2008, וממידע שקראתי, הbuilder3 תומך רק ב2008r2. אולי זו הסיבה לשגיאה, למרות שלחולל את הדוח אין שום בעיה.
ב. נראה לי שחסמו את אפשרות הניהול מרחוק של השרת הזה. למה אני חושב ככה? כי כל העבודה על השרת, [הן על ידי והן על ידי המתכנתים האחרים, הDBAs המוסמכים] נעשית באמצעות RDP ולא חיבור ישיר של SSMS לשרת. לכן לא ניסיתי לנהל את הreporting מרחוק.
ג. .NET עדיין אינני יודע.. לצערי.

פורים שמח

pitoach

New member
כתבתי אתמול תגובה ארוכה אבל היא לא עברה וכמו

תמיד זה פשוט מייאש לכתוב שוב אז הנה חזרתי לתשובה מקוצרת

א. REPORT BUILDER (נקרא לו בקיצור כאן RB) גרסה 2 תואם לעבודה עם שרתי SQL 2005 אפילו. כמובן שכל גרסה מתקדמת יותר מותאמת לגרסת שרת מתקדמת יותר. אני לא בטוח לגבי ההתאמה של גרסה 3 לגרסה של SQL 2008 פשוט מפני שיצא לי לעבוד איתו רק מול שרתי 2008R2 או מאוחר יותר

ב. צריך לוודא מי שהמשמש שניגש למערכת הדוחות (שוב אני לא מדבר על הייצור של הדוחות ויש להפרדי בין התוכנת לקוח לייצור הדוחות לתוכנת האתר אינטרנט שמציגה את הדוחות לגישה... בעקרון מדובר על אתר לכל דבר וצריך לבדוק גם את התוצאה מבחינת הרשאות ליצור אותה וגם מחינת גישה אליה)

ג. אני יודע שאתה מפתח אבל ניתן יצור אתר בסיסי שמציג דוחות בלי לרשום שורת קוד אחת אלא רק בגרירה של אובייקטים בתוכנת ה ויזואל סטודיו. אם יש לך בסיס אפילו ביצירת אתר אינטרנט בדוט נט זה יספיק כדי להדריך אותך בהמשך... אם לא אז נשאר להיסתמך על האשפים המוכנים של ה RB

* הכי חשוב: לא הבנתי מה המצב כרגע והאם יש לך עדיין שאלה ספציפית או שכרגע הנושא בשלב המתנה ל DBA שלכם.

כלליים

New member
תשובות

התסכול מהתגובות שלא עוברות מוכר לי.. לעיתים לחיצה על BackSpace משחזר את הדף עם התגובה.

ולדבריך המאלפים:
א. רעיון פשוט.. גאוני ופשוט! לא חשבתי לנסות, כי סברתי שMS לא מאפשרים שימוש בגרסאות ישנות. אבל כנראה בגלל חוסר התאימות של RB3, השאירו על המדף את RB2.

ב. מלכתחילה רציתי להפיץ את המידע בmail.

ג. אולי אנסה.. להוריד VS Express או משהוא כזה..

המצב כרגע הוא שאחר שסברתי שעלי להשתמש בRP1, המסורבל והגמלוני, התחלתי ללמוד מתחילה את ענין הreporting service, ממאמרי מיקרוסופט המייגעים והארוכים, על הקדמותיהם הנלאות.
והנה באת אתה עם הRP2, אנסה אותו, ואולי אראה ברכה בעמלי..

תודה רבה ופורים שמח.

pitoach

New member
פורים שמח גם לך ולכולם ולא לשכוח!

פורים = גדלתי בשנה (לא שסופרים עדיין)
אז אני ממתין למתנות ולא להתבייש... אין יותר מדי

אולי אני אפרסם רשימה של מתנות שאפשר לשלוח אלי?!?

כלליים

New member
עדיף שתפרסם

מה |הדגש
סדגש| לשלוח אליך..
מטעמי בצועים ומיטוב שאילתות כמובן..

אלא אם-כן רשימת הצרכים שלך קצרה מאד..

למעלה