Renaissance

The West Star

New member
Renaissance

מישהו יכול לספר ולפרט קצת על ההרכב? אילו אלבומים אהבתם והייתם ממליצים עליהם כדי להתחיל?

giloni

New member
Renaissance

להרכב הבריטי הזה יש שתי פאזות. הפאזה הראשונה שראשיתה ב 1969 וסופה ב 1971, הביאה לעולם שני אלבומים (למעשה, אלבום ושלושת-רבעי). הלהקה נוסדה על-ידי שניים מחברי ה Yardbirds האגדתיים. אותה להקה שהוציאה שלושה מגדולי הגיטריסטים של הרוק, Eric Clapton, Jeff Beck. Jimmy Page ושממנה נולדה להקת Led Zeppelin, הייתה גם ערש הלידה של להקה שעשתה מוסיקה שונה לחלוטין - Renaissance. המייסדים היו המתופף של היארדבירדס: Jim McCarthy והסולן Keith Relf שצירף את אחותו Jane, את נגן הבאס Luis Cennamo ואת הקלידן John Hawken. שני האלבומים שהם הוציאו, ה ST ו Illusion היו אלבומים של מוסיקה בארוקית, אקוסטית ברובה, עם השירה של האח והאחות, ופסנתר נהדר של האוקן. האלבומים לא הצליחו מי יודע מה, וקית' ראלף החליט לעזוב. הוא הקים הרכב רוק כבד בשם Armageddon ולצערינו, נפרד מן העולם בשנת 1976 לאחר שהתחשמל כשהחליט לנגן בגיטרה החשמלית שלו כשהוא מתרחץ באמבטיה... ההרכב הבא של רנסאנס הוא ההרכב שלמעשה קיים מ 1971 ועד היום. את ג'יין ראלף החליפה Annie Haslam כזמרת, את John Hawken (שהצטרף ב 1974 ל Strawbs) החליף John Tout שהיה קצת ב Wishbone Ash, על הגיטרה התארחו בתחילה כמה אורחים ואחד מהם הפך לכח המוסיקאלי המניע העיקרי מאחורי הלהקה, Michael Dunford שניגן בעיקר על גיטרה אקוסטית ושר לפעמים. על התופים ישב Terence Sullivan ועל הבס John Camp. הלהקה גם התחברה למשוררת בשם Betty Thatcher שכתבה להם את התמלילים. המוסיקה של ההרכב הזה הייתה הרבה יותר סימפונית משל ההרכב הקודם. התזמור שלהם, גם כאשר הם ניגנו ללא גיבוי של תזמורת (והם עשו זאת לא מעט) היה סימפוני לחלוטין כשאת הגוון נותן גון טאוט על הפסנתר (בעיקר) וסאליבן שהוא מתופף מאד מוכשר ומגוון. הלהקה הצליחה מאד בשנות השבעים (היא אף ביקרה בארץ בתחילת שנות השמונים - וההופעה שראיתי בהיכל הספורט בחיפה הייתה מאכזבת מאד, לצערי) והוציאה כמה אלבומים שגם נמכרו היטב. הצליל שלהם ייחודי להם, והוא מתאפיין - מעבר לסימפוניות שציינתי- גם בקולה הנפלא של אני האסלם (שיש לה לא מעט אלבומי סולו). בשנות השמונים והתשעים עברה הלהקה שינויים, התפרקה לשניים התאחדה לאחת וכו'. האלבומים המולצים - לדעתי הענייה - הם האלבום השני של ההרכב הראשון - Illusion ושלושה אלבומים של ההרכב השני: Ashes Are Burning 1973 Turn of the cards 1974 Scheherazade & Other Stories 1975 שנחשב לטוב שבאלבומי הלהקה. יקי

giloni

New member
מכמה סיבות

והראשונה שבהן, היכל הספורט ברוממה בחיפה זה לא מקום למופע רוק. מקסימום לפסטיגל. שנית, רוב החומר שהם ביצעו היה מהאלבומים המאוחרים שלהם (Azure d'or וכאלה - זה היה לפני יותר מעשרים שנה, לך תזכור) שהם פחות טובים. שלישית, היו שם יותר מדי סינתיסייזרים ופחות מדי אקוסטיקה, שאפיינה את אלבומיהם הראשונים. לכן לא אהבתי. אבל הם גם הופיעו בתל-אביב וממה ששמעתי, היו חברים שדוקא די נהנו, אז אני לא ממש יודע... יקי

jonbirion

New member
renaissance

יקי שלום הייתי בשתי ההופעות שלהם בתל אביב ובירושלים. בתל אביב כידוע היה הקטע בו הם הפסיקו את ההופעה באמצע. אח"כ הסתבר שהם המשיכו אך הייתי בדרכי הביתה. בירושלים היתה הופעה מדהימה בבנייני האומה. עד כמה שזכור לי הם נגנו חומר ישן וshes are burning היה גולת הכותרת. לאחרונה קניתי את שני הדיסקים של ההרכב הראשון בקופסא עם מס, בונוסים. עם מעניין אותך אכתוב מה יש בבונוסים. ההרכב הראשון הופיע אח"כ כמדומני בחלקו כלהקת illusion לגבי הרכב שניים אני אהבתי את כל החומר עד song for all seasons שכבר התחיל עם הדעיכה שלהם. יש לי גם דיסק של חומר נדיר שלהם אך אין משהו מיוחד שם. novela ם הוא דיסק טוב ודרכו אשתי התוודעה ללהקה. קשה גם ללא פרוגיסט שלא להתאהב בלהקה. יש בהם כל דבר שעשוי לקרב אנשים למוסיקה מתקדמת סימפונית. כמה עובדות- פרנסיס מונקמן מנגן ב prolog כאורח. אני האסלם חרשת באוזן אחת כמדומני ויש לה מנעד של אוקטבות מרשים. בהתחלה התפרסם שהסיבה להפסקת ההופעה בתל אביב גני התערוכה היתה התמוטטות של הקלידן כתוצאה מלקיחת סמים אך נתברר שהוא סתם התייבש בשמש התלאביבית. בהופעה בירושלים אני זוכר ששמו כדור על התקרה שהפיץ אורות והסתובב במהלך ashes are burning וזה היה השיא של ההופעה. בברכה יונתן

giloni

New member
יפה

שמעתי שההופעות היו מוצלות. בחיפה הסאונד היה פשוט רע. זה קרה לי ד"א, בהופעה האחרונ של אוירה היפ במרכז הקונגרסים. החברים היו כל-כך חביבים ונראה לי שהם באמת נתנו את כל הטוב שיש להם אבל הסאונד החריב את ההופעה.לעומת זאת, עם סאונד טוב, גם הופעה די עייפה יכולה להתעורר לחיים. ההרכב Illusion אכן התחבר שוב ב 77 או 78 והוציא אלבום אחד Out of the midst שיצא בסוף שנות התשעים על סי.די אחד עם האלבום שנקרא Illusion מ 1971. אני אוהב את ההרכב הזה בשל הצליל הבארוקי של המוסיקה אבל כמובן שג'ין ראלף נופלת בהרבה מאנני האסלם. אשמח לקבל פרטים על הקופסא שהזכרת. יקי

jonbirion

New member
ובכן

התקליט הוא כפול ומכיל את שני התקליטים של הלהקה סבוב 1 נקרא innocents & illusions. התוספות לדיסק 1 הם usland single version וthe sea שהופיע כb side לדיסק השני יש יותר תוספות. 1 shining where the sun has been שהוא דמו שהוקלט לאחר פירוק היארדבירדס ויצא רק ב92 לראשונה לאחר שהיה גנוז. 2 all the fallen angels prayer for light walking away הוקלטו לאחר פירוק הלהקה כחלק מפסקול של סרט בשם schizom ע"י מקרטי ורלף בשתוף ג'יין ועוד מוסיקאים אך גם הוסרט מעולם לא יצא לאקרנים. הדיסק מיוצר בלייבל castle music

../images/Emo45.gifאהבתי מאוד את התשובה המפורטת

רנסאנס היתה תמיד אחת הלהקות האהובות עלי. אהבתי את כל התקליטים של ההרכב השני החל מ Prolouge ועד song for all seasons . גם ההופעה ב BBC מצוינת . בקשר להופעה בארץ - אני זוכר משהו על אנני האסלם שהתחשמלה בהופעה בת"א , אולי זו היתה הסיבה שההופעה נפסקה. מי שאוהב רנסאנס ולא מכיר את מג'נטה , חייב לשמוע - לא רק הזמרת מצויינת אלא כל הנגנים , וגם הכתיבה והעיבוד נהדרים .

luchy

New member
Renaissance

שכחתם את Prologue - מאוד מומלץ http://rateyourmusic.com/view_album_details/album_id_is_12103 אישית אני מאוד אוהב גם את : Prologue Turn of The Cards Scheherazade and Other Stories Ashes Are Burning ואת Novella

יניבש16

New member
הייתי ממליץ גם על הופעות חיות

הביצועים שלהם בלייב מדויקים באופן מאוד מרשים, במיוחד אנני האסלם האלוהית!! מה שהיא עושה לי כשהיא שרה אף זמר/ת לא יכול/ה. התזמורים גם מעולים, במיוחד בהופעה החיה בקרנגי הול, שם יש גם תזמורת שלמה. אלבום הופעה נוסף ששווה להשיג הוא ה bbc sessions מסוף שנות השבעים. אנני האסלם במיטבה, יש המון אנרגיה בבצועים ואיכות הסאונד מעולה. הדבר היחיד שמפריע לי לפעמים באלבום זה הוא השימוש בסינטיסייזר אנלוגי מיושן ליצירת צליל כינורות. עדיף כבר השימוש במלוטרון שיישמע פחות סינטטי. אבל אפשר להחליק את זה. שני אלבומי ההופעות האלה פשוט מעולים וכוללים רפרטואר מרשים מאלבומיהם הטובים ביותר. מומלץ להתחלה ולהכרה של ההרכב. עוד אלבום ששווה לבדוק הוא a song for all seasons במיוחד בזכות שירים 1, 2 ו 8, שהם מהטובים והמרגשים של הלהקה, ובנוסף כל האלבום מלווה בעיבודים תזמורתיים.

giloni

New member
אנני האסלם

אכן זמרת שמיימית. אני מציע לך לנסות עוד זמרת של להקת רוק ולגלות שהיא חולקת את אותם שמיים עם אני שלנו: מדובר ב Maddy Prior, סולנית להקת Steeleye Span ובעלת קריירת סולו מרשימה כמו אנני. תתחיל ב Bellow the salt של הלהקה ותמשיך ב Now we are six. אני בטוח שתהנה מהקול שלה לא פחות מאשר מקולה של אנני (אצלי מאדי קצת לפניה בדירוג, כלומר במקום הראשון) יקי

dorinica

New member
אם תצליח לארגן משהו

אני מוכנה לשיר, כבר אמרו לי שיש לי קול דומה לשל אני האסלם... :)

JohnPaul

New member
איזה מקרה נדיר

שההודעה הראשונה בשני הפורומים השכנים היא על רנסנס...

למעלה