Renaissance

Wrathchild

New member
Renaissance

רכשתי את "novella" של הלהקה הזאת, ששמעתי את שמה רבות... רציתי לדעת... האם קניתי את האלבום הכי פרוגרסיב שלהם? או שיש מומלצים יותר?

עמית ע

New member
רנסנס - ההמלצות שלי

הלהקה נולדה כפרוייקט של קית´ רלף, יוצא להקת היארדבירדס. שני האלבומים הראשונים שלה הכילו את כל האלמנטים המאפיינים של הלהקה: לחנים פולקיים מלודיים בעלי טאץ´ קלטי קל; ביצוע על טהרת האקוסטי, בעיקר גיטרה ופסנתר; השפעות קלאסיות ובעיקר של מלחינים רוסיים מתחילת המאה העשרים, כמו רימסקי-קורסקוב ומסורגסקי; שירה עצמתית ועם זאת נקייה ומעודנת, הרמוניות קוליות. באלבום השני היו מספר שינויים בהרכב, והאלבום השלישי הציג הרכב חדש לחלוטין, שלא הכיל אף לא אחד מן ההרכב המקורי! ארבעת האלבומים שהוציא ההרכב הזה עד נובלה - פרולוג, Turn of the Cards, Ashes are Burning ושחרזדה, די אחידים באיכותם ועולים על כל מה שעשתה הלהקה לפני ואחרי. אני ממליץ על ארבעתם בכל לב למי שאוהב את הסגנון הזה. מנובלה והלאה הקסם התמים שלהם אבד, והאפוסים המורחבים עם ליווי התזמורת כבר נשמעים לי פלצניים ודביקים. עניין של טעם, אני מניח.

CaerBannog

New member
אגב היארדבירדס

סתם ככה לידע כללי, הייתה לד זפלין המקורית, ואחרי שקית´ מון אמר עלייה שהיא תשקע כמו זפינת אוויר מעופרת, טוב השאר היסטוריה

האירי

New member
חצי תשובה

אתה מתכוון ש"יותר פרוגרסיב"הוא אוטומטית "מומלץ יותר"? לרנסנס כדאי להאזין בלי לנסות להגדיר אותם ,פשוט להנות ממה שאתה שומע.הם מעולם לא היו חלק ממלחמות הדינוזאורים ולא התיימרו להיות מהפכניים או מתקדמים.התזמורים שלהם דווקא צנועים ומקצועיים ולגמרי לא פלצניים או מנסים להיות "מורכבים"כמו להקות רבות באותה תקופה."ASHES ARE BURNING, באלבום ההופעה הכפול והמצוין הוא פרוג טהור.´MOTHER RUSSIA, יכול בקלות להיות גינגל הבחירות של ישראל בעלייה והאדגיו הדוחה של אלבינוני יכול להתנגן אצל אמא שלי חובבת שאפלין ידועה.בכל אלבום היה חשוב להם יותר להחניף לאוזן מאשר לגרום למאזינים להתמוטט מההערצה .מה שהופך אותם ללהקה שנמאסת כל כמה זמן וכל כמה זמן סבבה לחזור אליה.נובלה הוא אחלה,תהנה ממנו,ההופעה הכפולה מצויינת ממש וכולם שם במיטבם.והכי כדאי-האלבום של ILLUSION הם הם רנסנס הראשונים ששבו להקליט תחת שם אלבומם הראשון.קית ראלף אמנם כבר מריח פרחים מהשרשים אבל אחותו גיין זמרת מדהימה שהרבה יותר עושה לי את זה מאנני אסלאם

Wrathchild

New member
קניתי תקליט נוסף שלהם

Live At Carrengy Hall יש בזה ביצוע של כל השיר שחרזדה...

למעלה