RegularExpressionValidator

rchokler

New member
RegularExpressionValidator

עזרה קטנטנה כתבתי ככה כל התווים מ א עד ת [א-ת]* אבל חסר לי את האפשרות להוסיף תו רק ז"א אני מעונין שיהיה אפשרות לכתוב עם רווח שני מחרוזות לדוגמא שלום לכולם איך לשנות את ההגדרת הבדיקה ע"מ לאפשר תו ריק? תודה רבה.

[eLad]

New member
להוסיף את התו רווח ל-set

סוגריים מרובעים ב-Regex משמעותם טווח של אותיות או קבוצת תווים. בכך שכתבת [א-ת] מנית את כל האותיות א' עד ת'. [0-9] מונה את כל הספרות, [0-9א-תA] מונה את כל הספרות, כל האותיות, והתו A. כדי להוסיף רווח, הוסף אותו לסט בצורה כזו: [א-ת ] שים לב שהביטוי [א-ת ]* לא יבטיח לך מחרוזת שיש בה רק תווים עבריים, בעצם, יאפשר לכל מחרוזת לעבור דרכה. הסיבה היא ש-* אומרת "0 תווים או יותר של מה שיש לפני", כך שגם 0 תווים יעברו ולידאציה, וגם מחרוזת כמו "ABC" תעבור, מאחר וכביכול יש בה "0 תווים או יותר של [א-ת ]". הפתרון הוא להוסיף תו בקרה של תחילת מחרוזת בהתחלה ושל סיום מחרוזת בסוף. זה יאמר לביטוי לקבל רק מחרוזות שלאחר ההתחלה שלהן יש [א-ת ] בכמות בלתי מוגבלת ואז הן מסתיימות. הביטוי הסופי הוא:
^[א-ת ]*$​
כדי לוודא שיש לפחות תו אחד, החלף את ה-* ב-+. למידע מתקדם אודות Regex אני ממליץ בחום על http://www.regular-expressions.info

24sharon

New member
תבדוק את זה

^(?! )[a-z ]*(?! )$​
רק תחליף את A_Z ל א-ת, כתבתי כך שיישמר הסדר.

למעלה