Red Sea Puffer

אבי ע

New member
Red Sea Puffer

דווח שנצפה באילת. עוד מישהו ראה? מקווה שהפעם התמונה תעבור...

הקדמת תמונה לדיווח ../images/Emo8.gif

הדג הנ"ל הסתובב לנו בין הסנפירים ביציאה מצלילת בוקר, כשחויאר הצביע עליו הוא נתקף בושה וקפץ לתוך החול בתנועה שהשאירה רק את העיניים מציצות כלפיי מעלה בנו. ובאותו הזמן בחוף אחר (או מאחוריי הגב שלנו )התעופפו שלושה טחנים.

דיווח על דגים לא שיגרתיים:

כל פעם מחדש אילת מפתיעה אותי בדגים הלא שיגרתיים שמופיעים, כל מי שראה דגים שבעיניו הם גדולים,חריגים,מיוחדים ונדירים אשמח מאוד אם ידווח: התצפיות שלי - הרבה צבים - ירוקים וקרניים, דולפינים, חשמלן פרסי (יום ולילה) זוג טונות צהובות סנפיר (מעל מטר כל אחת) דג רמורה (דבק) סוסון ים , devil pipe fish, ועוד הרבה, אז מי אמר שאין לאילת מה להציע? ספרו על גיטרנים, כרישים, מנטות, טחן,נפוליאון (שמעתי סיפור עצוב לא מאומת),מולה מולה וכו´ כולם מגיעים לכאן צריך רק מזל. (והרבה שעות בים)

ניב ד

New member
לא דג אבל בכל זאת יצורים נדירים

לפני כשלושה חודשים אני וגרזנית נתקלנו ברכיכה ענקית בצלילת לילה במגדלור. ממה שבדקתי ושאלתי, אף אחד לא ראה דבר כזה באיזור, ומסתבר שזה מין שנחשב נכחד או בסכנת הכחדה בים התיכון. רצ"ב תמונה סרוקה שלו. כמו כן, אני מחבב במיוחד את חבצלות החול החייזריות (שגם אותן הכרנו באותה צלילה) שמשום מה גם הן נדירות יחסית לאחרונה ואם מישהו רואה מתבקש להגיד לי...

akira

New member
אם כבר בנושא

צלילה אחרונה באילת ראיתי מעין מלפפון ים מוזר חום בצבע שלו, גדול פי שתיים מרגיל ועם בליטות/שפיצים לאורך גופו... מישהו יודע במה מדובר ? -דניאל

gilad_no

New member
קרוב מאוד

כן, אבל קצת יותר בהיר. אולי זה שצילמת הוא אפריקאי-ישראלי :)

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
לא, זו פשוט הפרשה של כריש לויתן....

שאכל הרבה קיפודי ים. בכל אופן זה סוג של מלפפון ים שדי נפוץ באילת, הקטנים שבהם די מהירים יחסית לשאר בני משפחת המלפפונים. לפני כמה חודשים צילמתי אחד כזה שהיה מאד פוטוגני, אנסה לאתר ת´תמונות. ו ב ב ח י " נ

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
חבצלת יצור נדיר ???

אני נתקל בהן לא מעט באיזור שבין המערות לתחילת המדרון מול סנובה. מצורפת אחת שצולמה בשבוע שעבר. ו ב ב ח י " נ

gilad_no

New member
יצור נוסף

תעזרו לי עם התאור הבא: יצור דיי קטן, בערך 2 ס"מ. חום בהיר (אני חושב) נראה כמו פרפר קטן והוא נע בסיבובים. הוא דומה לשרשרת של DNA יש לכם מושג מה זה ?

למעלה