Reach Down - גרסת הקאסוטו!

Reach Down - גרסת הקאסוטו!

ניק מתחכם הפקות (מוטו: "נעשה הכל כדי לא לעבוד") גאים להציג פרשנות אפשרית לשיר "Reach Down" של טמפל אוף דה דוג. הבעיה בשיר הזה היא קודם כל לפענח מי מדבר למי ומה קורה מתי. מעבר לזה, ראיתי כל מיני משמעויות וכאלה, שהן כמובן מאוד קשורות לתפיסה אישית, ואולי יהיו בעיניכם מובנות מאליהן, או לא נכונות בגרוש. כרגיל, נו. כידוע, כריס קורנל כתב את השיר בעקבות המוות של אנדרו ווד, הסולן של מאד'ר לאב בון וחבר קרוב של כריס. השיר עוסק בדרכי התמודדות עם המוות, וכמו שירים אחרים בטמפל, יש בו מחוות לשירים ספציפיים של מאד'ר ולכתיבה של אנדי באופן כללי. I had a dream the other night You in a bar in the corner on a chair Wearing a long white leather coat Purple glasses and glitter in your hair. And you said, "Hey, this is where I wanna sit And buy you a drink some day." כל השיר מספר על חלום שכריס קורנל חלם (לכאורה) על אנדרו ווד. בחלום כריס "מבקר" את אנדי בגן עדן (או השמיים, או העולם הבא, וואטאבר). גם בגן עדן אנדי עדיין לבוש כמו רוק סטאר מהאייטיז, כמו שהוא אכן נטה לעשות במציאות, ועדיין יושב בפאבים. ואנדי אומר שמתישהו, כשיגיע יומו של כריס, אנדי יפגוש אותו שם למעלה ויזמין אותו לבירה. (אני אוהבת את השורה הזו כי זו דרך לא מאוד קיטשית להגיד דבר מאוד קיטשי - שגם המוות לא הפריד בין כריס לאנדי והם יהיו חברים לנצח. אז אני מתרגשת מדברים כאלה, תהרגו אותי). Well, you were going to the dog shows But you kinda lost your way. זה תיאור של כריס לגבי איך אנדי הגיע לשם, כלומר איך הוא מת. שוב מטאפורת הכלבים הלא ברורה שחוזרת אצל מאד'ר לאב בון ואצל טמפל אוף דה דוג. ניחא. Now you said, "I got all this room And no money [/nobody] to decorate it," כריס מתאר שבהתחלה, כשאנדי רק הגיע לעולם הבא, הוא לא היה מרוצה: לא ברור בדיוק על איזה דקורציה מדובר, אבל מההמשך זה נשמע כאילו אנדי התמרמר על זה שהוא מת כל כך צעיר. So you got some local customer To put you in touch with the man upstairs. אנדי יצר קשרים והצליח לקבל ראיון אישי עם "האיש מלמעלה" - אלוהים. But he said, "Little man You've got no business being all frustrated אלוהים הסביר לאנדי למה הוא לא צריך להיות מתוסכל מזה שהוא מת. "איש קטן" זה כי אנדי באמת היה נמוך? בכל אופן, אלוהים אמר לאנדי ש: Oh, you gotta rest, you gotta rest, you gotta rest..." You gotta reach down And pick the crowd up I wanna reach down And pick the crowd up Carry back in my hand To the promised land To the promised land. אלוהים אמר לאנדי, ובאותה מידה אנדי אומר עכשיו לכריס, וכריס אומר לגבי עצמו (ה"אני" וה"אתה" בפזמון הם דו משמעיים), מה התפקיד והייעוד שלהם כמוסיקאים - "להושיט יד ולמשוך את הקהל למעלה", כלומר, להביא אנשים לכדי התעלות. ואפשר למצוא את זה ביותר משיר אחד של מאד'ר לאב בון. שתי מחשבות נוספות לגבי זה: 1. למה הדבר הזה נאמר כאילו לאנדי - מה כבר אנדי יכול לעשות בנדון עכשיו שהוא מת? אז זהו, שנראה לי שבחלום של כריס, אנדי עושה מוסיקה גם בחיים שלאחר המוות. 2. יש דו-משמעות עם "להושיט יד למטה" - זה מה שזמר עושה מטאפורית לקהל השומעים שלו, וזה גם מה שאנדי יכול או רוצה לעשות בחלום, כש"למעלה" זה השמיים והאנשים "למטה" הם אלה שעדיין חיים. ואפשר גם לחבר את שניהם, כי אנשים שומעים את המוסיקה של אנדי גם עכשיו אחרי שהוא מת, אז הוא "מושיט יד למטה" אליהם בשני המובנים. בבית הבא הדובר הוא אנדי. אנדי מתאר לכריס מה קרה לו לאחר מכן בגן עדן ואיך הוא השלים עם זה שהוא מת: I had an angel shine my wings She said, "Nothing but the best for the golden boy." She made me promise not to tell I had her under a spell Singing golden words in a broken voice. כמובן שאנדי מצא גרופיות גם בין המלאכיות בגן עדן - הוא סטאר מלידה, לא? (וזה דבר כל כך יפה ואוהב מצד כריס לכתוב על אנדי, בהתחשב בתדמית שאנדי ניסה לבנות לעצמו. איפה הטישו שלי?) השורה האחרונה מאזכרת כמובן שיר של מאד'ר לאב בון, Man of Golden Words: בשיר ההוא אנדי שואל איך החיים שלו היו נראים אם הוא היה "איש עם מלים מזהב", שזה, למיטב הבנתי, איזשהו אידיאל של זמר ומשורר שמשפיע על אנשים ונוגע בהם ומנהיג אותם וכדומה. כאן, כריס בעצם רומז שאנדי כבר היה איש עם מלים מזהב גם אם הוא לא ידע את זה. (sniff.) Now I caught the blessing on the wind I'm feeling lighter than a breath from a dove I got no hands to tie behind my back And I'm sparking like a heart attack בעולם הבא אין את המגבלות שהגוף מציב לאדם החי. אולי כריס רומז להרגלי הסמים של אנדי - כשהגוף מכור גם הנשמה היא עם "ידיים קשורות מאחורי הגב". וכשאין גוף, אי אפשר לקשור את הידיים. בקיצור, אנדי יותר חופשי משהוא היה כשהוא היה חי, וזה היתרון. And I got room to spread my wings And my messages of love Love was my drug, but that's not what I died of. אנדי היה שר על התמכרות לאהבה, אבל הסם האמיתי שלו היה הרואין. עכשיו הוא חופשי להתרכז באהבה וליצור דברים שמבוססים על אהבה. ברור שכל זה כתוב כקטע מחלום (ולאו דווקא חלום שכריס אכן חלם במציאות), ואי אפשר להבין מזה מה כריס מאמין לגבי החיים שלאחר המוות, אם בכלל. אבל את הרעיון החשוב כבר קיבלנו, והוא חוזר שוב בשורות הבאות ואיך שהן מתחברות לפזמון: So don't you think of me Crying louder than some million dollar baby לסיכום, אומר אנדי לכריס, אני לא עצוב, אז אל תהיה עצוב... I wanna rest, I wanna rest, I wanna rest I wanna reach down And pick the crowd up I wanna reach down And pick the crowd up Carry back in my hand To the promised land To the promised land ...אל תתרכז באובדן, תתרכז בייעוד שלך - לעשות מוסיקה שנוגעת באנשים. וזה כמובן, בגדול, הרעיון שמאחורי כל הפרוייקט של "טמפל אוף דה דוג". ונגמר לי הטישו.

DUDE5

New member
סחטיין על הפרשנות

כל הכבוד! בשיר הזה משום מה מעולם לא ניסיתי להתעמק, אולי בגלל שמשמיעה ראשונה הוא נשמע נורא קיטשי מבחינת המילים- "מלאכים", "לגוע בקהל" זה אף פעם לא נשמע כמו משהו ששוה לנסות להתעמק בו, אבל מסתבר שזה כן. מה שלא הבנתי הוא מה המסר בשיר times of trouble .. כאילו אנדי כבר מת.. אז למי הוא שר אותו בדיוק?

DUDE5

New member
סחטיין על הפרשנות

כל הכבוד! בשיר הזה משום מה מעולם לא ניסיתי להתעמק, אולי בגלל שמשמיעה ראשונה הוא נשמע נורא קיטשי מבחינת המילים- "מלאכים", "לגוע בקהל" זה אף פעם לא נשמע כמו משהו ששוה לנסות להתעמק בו, אבל מסתבר שזה כן. מה שלא הבנתי הוא מה המסר בשיר times of trouble .. כאילו אנדי כבר מת.. אז למי הוא שר אותו בדיוק?

call me a dog

New member
בהחלט השיר הכי טוב, אחרי קול מי..

הוא גם הרבה יותר טוב מסיי הלואו טו הוואן.. הוא מעניין, הוא מסוגנן והוא מגוון כ"כ שאפשר לשמוע אותו המון פעמים בתקופת זמן קצרה.. והוא גם 11 דקות :)

אהההההההה

לא נכון! השיר הכי טוב בדיסק הוא hunger strike! טוב, זאת דעתי בכל אופן.....

Jezebel Woman

New member
וואו!

וואו ניקי, אני ממש שמחה לראות כזו הודעה ענקית ומעניינת. לצערי אני שקועה עמוק במבחן בת מתיש ויש לי לימודים מ-10 עד 19 היום. אז...אני אקרא ואגיב אחרי יום שלישי. נדבר ג'ז

Jezebel Woman

New member
תגובה על פרשנותך היפיפיה

הי ניקי ממש מרגש ויפיפה הניתוחון שלך. חוץ משורה פה ושם אני די חשבתי על הדברים באותו אופן. ובגלל שאני גם מטורפת על מאד'ר לאב בון בכלל ועל אנדי ווד בפרט, גם שמתי לב עד כמה זה מזכיר ומתייחס אליו. אבל את הרעיון שכל זה מתרחש בגן עדן...זה לא היה לי בראש בכלל. למרות שזה מאוד הגיוני ומסתדר עם שאר השיר. אני אגיד לך מה חשבתי... had a dream the other night you were in a bar in the corner on a chair wearing a long white leather coat purple glasses and glitter in your hair and you said hey this is where i wanna sit and buy you a drink someday well you were going to the dog shows but you kinda lost your way כל הבית הזה, חשבתי שהוא זכרון של כריס על אנדי...איך הם ישבו ביחד בפאבים ואנדי היה כפי שמתואר...וחלם להיות כוכב... now you say now i got all this room and no money to decorate it said you got some local customer who can put me in touch with the man upstairs ופה חשבתי שהרעיון הוא שאנדי סיפר לקריס שהוא דיבר וניסה ליצור קשרים כדי להיות כוכב... [למרות שהאיש למעלה כאלוהים זה הרבה יותר יפה!] but he said little man you got no business being all frustrated you gotta rest, you gotta rest, you gotta rest לא יודעת... הפירוש שלך עובד יותר טוב.. you gotta reach down and pick the crowd up you gotta reach down and pick the crowd up carry back in your hands to the promised land to the promised land כן, להרים את הקהל, לרגש אותו, לעשות אמנות! now i had some angel shine my wings she said nothin' but the best for the golden boy she made me promise not to tell i had her under a spell singing golden words in a broken voice and i caught a blessing on the wind i'm feeling lighter than a whisper from a dove i've got no hands to tie behind my back and i'm sparking like a heart attack זה מדבר על המוזה...המלאך היא ההשראה, רוח המוזה ששורה עליו ומאפשרת לו לחוש התרגשות ולכתוב שירה! ראה ערך man of golden words... and now i've got room to spread my wings and my messages of love עכשיו זה מתייחס לשיר של malfunkshun הלהקה של אנדי לפני מאדר לאב בון [שעל שם שיר שלה הניק שלי]... להלן הציטוט הרלוונטי: מתוך השיר "winter Bites" "No room to spread my wings- Winter bites!!! No room to spread my wings- And tell my friends of love" כן... בגן עדן יש לאנדי מקום לפרוס את הכנפיים שהוא לא יכל קודם...ולהפיץ את תורתו, תורת ה- love rock שהסמל שלה הוא 333 ...[בניגוד ל- 666] תורת האהבה. ופה אני עוצרת. צ'או יעל

למעלה