RD&D טמטום או הצלחה???

אלדריון

New member
טום הוא בובה רק בעולם האמיתי...

טולקין סיפר סיפורים בחרוזים לבנו אודות אותו טום בומבדיל, ובה גם העביר חלק מהשקפת עולמו. לאחר הוא מכאן החליט לשלבו בעולמו- אבל בצורה שונה, שתתאים לעולם. אז שוב, ישנן וורסיות שונות, אבל הייתי מעדיף להתייחס לוורסיה של הלגנדריום כפי שהוא נכון משר-הטבעות.

Zאת שאלה שעלתה גם אצלי..

כל לארפ ששמעתי עליו עד היום היה במתכונת שכזאת.. יש עלילה.. אבל היא תאחלס סיפור רקע למה כולם פה הולכים מכות.. אני בטוח שיקיימים לארפים אחרים.. עלילתיים (שלעלילה יש גם משמעות כלשהי) שמכילים יותר מסתם להביא לאנשים מכות עם נבוטים (לא שזה לא כיף כמובן :) ) אני בטוח שזה קיים.. רק עוד לא מצאתי את זה
יש למישהו קישור לי ולבחור שדיבר לפני בתחילת השירשור לדוגמא של לארפ טוב ? בארץ ?

Grud

New member
טמטום והצלחה הם לא ניגודים

לפני הכל, תדעו שאני בן 17, ויש לי ותק של 3 שנים במשחקים חיים. רוב המשחקים שהייתי בהם היו משחקים לנוער (כלומר עד גיל 18 או 19) והיו בגני יהושע. דייב, טעות בידיך, כי ארים (קיצור ל-RD&D) הם לא חוג, והם לא מתקיימים באופן קבוע. הם מאורגנים על-ידי אנשים שעומלים שעות רבות כדי להרים אותם. כל אחד יכול להרים אר, או לפחות לנסות. כרגע יש 2 ארגונים רשמיים שמכינים ארים שהם האחווה (שהיא תחת חסות העמותה) וחברת 23 (שעושה גם דברים אחרים של משחקי-תפקידים). אז הם לא עולים 200 ש"ח לחודש ולא פעם בשבוע, אלא יותר כמו פעם בחודש וחצי (בלי להתחשב בארים של הקהילה הרוסית שאיתה אני בכלל לא נמצא בקשר). בחופש הגדול לעומת זאת התדירות עולה פלאים (בחופש הזה יהיו יותר מ-8 ארים, בלי להחשיב 2 שכבר נדחו מחוסר זמן). בנוסף, בארים ה"מכות" הם עם כלי-נשק מרופדים ואסור מגע קרבי (בעיטות, אגרופים). אסור לפגוע בראש, בצוואר ובאשכים, ברוב הארים מי שעושה את זה חייב למות מיידית. הטמטום שאתה מדבר עליו, הוא טמטום גם לדעתי, אין טעם לבוא ולשלם כסף כדי ללכת מכות סתם, גם אם תחת עטיפה של עלילה ודמויות. אבל ניכר שאתה לא מכיר את התחום ולכן אני מניח שהעלית לדיון את כל הסוגיה. אם כן בארים אתה לא משחק גיבור, וכמעט שאין מפלצות. לרוב השחקנים מחולקים לצבאות או לקבוצות (בארים הגדולים יש ערים) בשונה מאוד ממו"ד ומשיטות אחרות. הארים מתנהלים, לרוב, בעולם פנטסיה "סטנדרטי". וכעת לחלק של ההצלחה: במשחק-תפקידים יכולה להיות לך (בתור שחקן או שה"ם) כל מטרה שהיא - להעביר מסר, לצחוק, לספר סיפור, לשחק עם הדמיון, להעמיק בדמות או להנות מקטילת מפלצות ופתירת חידות. בלארפים גם כן. אבל עיקר המטרה, לדעתי, בלארפ הוא להתחבר באופן מוחלט לדמות, כמו בתאטרון. הלארפם יכול לנוע במרחב עצום של אפשרויות, אבל לרוב, הוא אכן כפחי שאמרתי מסתכם בקרב. אני אישית לא אוהב כל כך את הקרבות, ולכן בדרך כלל משחק דמות לא-לוחמנית (אפשר לעשות את זה) או מטיל לחשים שלא ממש נלחם. בחלק מהארים (כי רובם נהרסים בידי משתנים וגורמים שאינם תלויים במארגנים), ישנה הצלחה של ממש - השחקנים מבינים את העלילה, נהנים מהמשחק של הנאפסים (שחקנים שנבחרו מראש לתפקיד מיוחד) ומהקרבות ומתחברים לדמות שלהם. לדעתי אתה חייב להיות באחד מוצלח כדי להחליט אם הוא שווה או לא. ההצעה שלי היא ללכת ללארפ בכנס (בביגור האחרון היו די הרבה), כי הם קטנים וללא קרבות. בדרך כלל, מי שמריץ את הלארפ מאוד מנוסה והדגש הוא על משחק דמות. *אני אשמח להגיב על הודעות נוספות בנושא - גם בפרטים טכניים מדויקים יותר, וגם בדיון על עצם הקיום של אר.

סנדרין

New member
כשאתה מסביר, ../images/Emo142.gif

זה נשמע ממש כיף
. למרות שאני ממש לא רואה את עצמי עומדת וממלמלת מילים משונות ומפזרת חול על אנשים (להלחם אני בטח לא יכולה
... רוב האנשים ישקלו כפול ממני)

לעניות דעתי

זה אכן מחיר יקר. אישית - אני לא אוהבת לארפים. הם לא עושים לי את זה. אני כן נהנית לנהל קרבות חרבות - אבל אני מעדיפה את הצד של אומנויות הלחימה של הנושא. עם זאת יש מה לאמר לטובת הלארפים. כמו שנאמר כאן, רמת המשחק ואחוז הקרבות בלארפ תלוי לחלוטין בשחקנים ובדיאם. גם בלארפ יש אחוזים ניכרים של דמיון. מי שמשחק אורק אינו נראה כך, מי שמשחק גמד אינו בהכרח נמוכך וכו'. יש כאלה שזקוקים ל או נהנים מהפעילות הפיזית. אני יודעת שלא מעט פעמים יצא לי לחכות במידה מוגבלת את התנועות הפיסיות של דמות שלי בעת משחק, גם אם הוא היה שולחני (דמיון בלבד). לגבי המחיר - אני לא מוכנה לשלם על משהו שאני יכולה לקבל בחינם, אלא אם יש הבדלים באיכות. ואז אני מעריכה כמה זה שווה לי. משחקי תפקידים אני משיגה באיכות גבוהה כמה שאני רוצה בימים אלו - למען האמת יותר, כך שתשלום עליהם לא בא בחשבון מבחינתי.

daveScorpions

New member
טוב אז

תראו נתחיל מזה שאצלו כן מדובר בחוג עם איזה "קפטן" שהוא הולך מידי שבוע אליו, והוא משלם 200 שקל בדוק!!! אני לא חושב שבכלל מדובר במשהו רשמי אלא בזקן שנהנה לראות ילדים הולכים מכות עד זוב דם (חחחחח) ואני לא אומר שזה לא כיף או משהו כזה אני רק אומר שבעיניי זה מוזר עד מוזר מאוד (אני מדבר על החוג שלו) וזה קצת עצוב הקטע שאין מפלצות וכו...

רמץ

New member
RD&D ו-D&D הם שני דברים שונים לגמרי

אני יודע שיש שחקני תפקידים שלא אוהבים RD&D ואני משוכנע שיש לארפיסטים שלא אוהבים D&D. יש ריגוש רב (ואחר) במשחק ב-R, אבל אני מסכים איתך בענין ה-200 שקל. אע"פ שבאמת קשה למצוא/לארגן RD&D סתם עם חברה'.

למעלה