rb זו אני, תעני

רובידה

New member
rb זו אני, תעני ../images/Emo124.gif

החלפתי את השם מ- rb המקורית לרובידה- ולהלן ההסבר: סבתא של אבא שלי שהיתה כנראה דמות אגדתית, לא ידעה להגות את שמי וקראה לי רובידה. אני שלא זוכרת אותה יודעת את זה כי עד היום דבק בי השם הזה וכל הדודים והדודות (ויש לי המון...) קוראים לי רובידה. אז איך הגעתי ל- rb? יצא שחברה טובה שלמדה איתי בזמנו כימיה בטכניון, שמעה את השם, חיברה מייד ליסוד רובידיום מהטבלה האלכימית ומאז כל חבריי מהטכניון קוראים לי RB. והנה מעגל נסגר, ואני חוזרת, דרך ריקודי הבטן לסבא רבה שלי ומכנה את עצמי רובידה- אותי זה מרגש...

tlingit

New member
באמת רציתי לשאול פעם

והנה את מביאה את ההסבר (וטוב שגם כתבת שזו את, עוד הייתי עושה לך ברוך הבא כמו לזרה...
) דרך אגב, לרובידה יש משמעות (תרגום לעברית)?

גם אותי זה מרגש! ../images/Emo24.gif

אני לא יודעת אם התכוונת לזה בציניות או לא, אבל דרך ריקודי הבטן גם אני התחברתי חזרה לשורשים העירקיים שלי, שדי התביישתי בהם כל השנים מסיבות שונות. אני זוכרת שכשהייתי ילדה ונערה, כ"כ שנאתי שהיו מדברים בערבית אצלי בבית, שאבא שלי היה רואה טלויזיה בערבית, ושומע מוזיקה ערבית... היום אני והוא רואים ביחד סרטים של פריד אל אטרש ושל סמיה ג'מאל בוידאו, ומתחלקים באוסף דיסקים שלנו, אבל יש עדיין המון דברים שאני מצטערת עליהם. שאני לא יודעת מילה בערבית, ושהייתי ילדה קצת מרושעת, ושגיליתי את זה בכזה איחור! גם אני מרגישה שזה סוג של סגירת מעגל עבורי, שאני לא יודעת אם הוא היה קורה אם לא הייתי נתפסת לריקודי הבטן.

סיפורך מרגש

לצערי בבית שלי מעולם לא דיברו ערבית למרות שיודעים, ודי התכחשו למוצאנו המרוקאי- עד היום. היום ההורים שלי לא מבינים איך נפלה עליהן רקדנית בטן אחרי שנתנו לי חינוך "כל כך טוב" אבל הם לא אומרים שום מילה רעה (גם לא טובה) ואני מרגישה באיזה שהוא מקום שזה הצורך שלי להרגיש שורשים למשהו שלא היכרתי.

למעלה