raynaud syndrome

daniela21

New member
raynaud syndrome

שלום רב, אני בת 21 ואובחנתי כסובלת ממחלת רינו (ראשית - primary) ע"י ראומטולוגיות באיכילוב (אני סובלת מהבעיה מגיל 12). לפני שנתיים מצבי היה ממש קיצוני וקיבלתי טיפול בכדורי osmo adalat 30 טיפול שהצליח הרבה מעבר למצופה. שנה שעברה המצב היה קל ולא השתמשתי בכדורים. והיום בפעם הראשונה, בעודי משוחחת בטלפון שתי כפות רגלי (כמובן גם האצבעות והציפורניים) קיבלו צבע (סליחה על התיאור) של גוויה - הציפורניים והאצבעות היו סגולות וכף הרגל אפורה, אחרי שהתחלתי ללכת הרגליים מייד חזרו לצבעם הרגיל. אני די חוששת, כי מעולם לא היתה לי הכחלה של הרגליים ועוד כל כף הרגל... זה מפריע לי בעיקר מבחינה אסטתית, כי בניגוד להכחלה באצבעות שאני מרגישה שהיד "רדומה" ואח"כ היא נורא מתנפחת, לצבע רגלי לא שמתי לב בכלל ולא הרגשתי עד שאחותי היתה מזועזעת.. האם יש לי בכלל סיבה לדאגה?

מחלת רינו

מחלת רינו יכולה בהחלט להתבטא בכפות הרגליים והעובדה שרק עכשיו שמת לב לא צריכה להדאיג אותך- באופן כללי נוטים לשים לב פחות על רינו בכפות הרגליים כי הן מוסתרות ומחוממות יותר מכפות הידיים החשופות יותר. הגישה הטיפולית היא זהה - במידה ובחורף הזה התופעה תהיה משמנעותית יהיה רצוי לחדש את האוסמו-אדלט בנוסף להקפדה יתרה על חימום כפות הידיים ורגליים. תרגישי טוב !

למעלה