Rated R

אבישי ר

New member
Rated R

אחרי ההצלחה הענקית עם האלבום הענק "Good Girl Gone Bad", ריהאנה שיחררה ב-2009 אלבום חדש הנקרא "Rated R". אלבום ששבר לריהאנה את התדמית של הילדה המתוקה והפך אותה להיות פתוחה יותר עם העולם מכל בחינה, יש המקשרים את הפרשה עם כריס בראון בתחילת אותה השנה לעניין שהאלבום "אפל יותר" ומשדר קצת יותר רצינות ופחות שירי אהבה בנאליים ואפילו יותר מזה - האלבום הכי טוב של ריהאנה.

הוא מתחיל עם ה-Intro הידוע בשם "Mad House", שהוא סימפול מתוך סרט ישן, שאני חושב שזה אחד האינטרוים הטובים ביותר שאי פעם יצאו לזמר. האלבום ממשיך עם השיר "Wait Your Turn" שגם היה הסינגל השני באלבום - שיר טוב בסך הכל, הוא מעניין וכיפי אבל בהחלט הייתי מוותר עליו בתור סינגל ובוחר שיר עם פוטנציאל טוב יותר כמו "G4L", הרצועה העשירית, שאני חושב שהוא אחד מהשירים הטובים ביותר של ריהאנה בכל הזמנים. המשפט שחוזר על עצמו בשיר, "I lick the gun when I'm done, cus I know the revenge is sweet" יכל להפוך להיות מוטו. אין מילים לתאר עד כמה השיר הזה טוב. היא ממשיכה את האלבום עם השיר "Hard", שיר שכולנו מכירים והפך ללהיט בינלאומי. אחריו "Stupid In Love", שהתיימר להיות ה-"Unfaithful" הבא ולא מימש את זה לבסוף. בלדה די בינונית לדעתי. אחריו, "Rockstar 101" שגם הוא כמו "Hard", מהשירים המוצלחים והידועים ביותר של ריהאנה. אני אוהב את האופן שהיא פנתה לרוק באלבום הזה - אחרי התנסות בכל ז'אנר אפשרי, היא הוכיחה את עצמה גם בז'אנר הזה. שיחקה אותה! אין ספק ש-"Russian Roulette", הסינגל המוביל את האלבום, הוא שיר גאוני, שיר שמביע את כל אותו הכאב של התקופה ההיא של ריהאנה, שיר שבטוח לא ישכח לעולם וכל מילה נוספת תיהיה מיותרת. "Rude Boy", שהיא הרצועה הבאה, שקצת שוברת את כל הקשיחות הזאתי שהיו בשירים הקודמים. שיר כיפי שהפך במהרה להיות להיט וטיפס ללא פחות מהמקום הראשון בבילבורד. אחד מהלהיטים הגדולים ביותר של שנת 2010. "Photograhps", שיר נחמד, מהפחות אהובים עלי באלבום. "Te Amo" הוא הסינגל שסוגר את האלבום. עוד אחד מהשירים היותר טובים באלבום הזה ומהטובים ביותר של ריהאנה אי פעם. "Cold Case Love" ו-"The Last Song", שניהם נשמעים אותו הדבר ושניהם גם שירים מאוד יפים.
שורה תחתונה - Rated R הוא אלבום חובה לכל מי שמחבב את ריהאנה, זה פשוט אלבום שאי אפשר לדלג עליו.

מסכימים אותי? חושבים שאני טיפה מגזים? אני אשמח לשמוע את דעתכם!

אלבום אדיר וללא ספק הכי טוב שלה

מאלבום הזה,בעיקר בגלל "רולטה רוסית" יש לי קראש עליה שלא מפסיק עד עכשיו!
עם זאת,אני מאוד מסתייג מכך שCold Case Love וThe Last Song דומים. הם משלימים אחד את השני אבל דומים הם לא. CCL בלדת אר אן בי רומנטית שמתחילה רגוע ואיטי,שנמשך ונמשך עד שהיא מתפוצצת בדרמה אחת גדולה,הן מבחינת הביצוע והן מבחינת ההפקה וTLS זה בלדת פופ-רוק שיש בה מעין מחווה להמנוני איצטדיונים מהאייטיז.
לדעתי CCL זה השיר היפה,האיכותי והבוגר ביותר שריהאנה הקליטה. הוא המאסטרפיס שלה מבחינתי. הוא מועבר בצורה גאונית והוא מדבר על "פשע אהבה"(די דומה למה שהיה לה עם כריס נכון לאותה תקופה.). על אהבה שהתרסקה ומוגש בעיניי בצורה מדהימה.
השיר עצמו בנוי מדהים - התחלה איטית נמשכת,ריהאנה חושפת את רגשותיה מבחינה לירקלית - היא בקונפליקט,זה הורס אותה אבל היא לא יכולה להפסיק אבל,והיא נוזפת בו אך גם באיזשהו מקום נכנעת והיא מדברת על הקשר מבחינה כללית,כל זה עד להגעת הברידג שבו האמת יוצאת,השורה התחתונה נאמרת והקשר התרסק,כל זה משתלב עם הלחן הוהפקה אשר ממחישות גם הן את סיפור אהבה שמתרסק - זה מתחיל רגוע,על מי מנוחות,אח"כ זה מתפתח והם נסחפים אחד בזרועות השני עד שזה מגיע לסוף הבלתי נמנע - להתפרצות וזה נגמר.
ללא ספק השיר הכי יפה שלה

אין ספק שאלבום זה הוא עליית מדרגה של ריהאנה ואני מקווה שהיא תחזור לאיכות שלו,כי מבחינת אלבום היא די חזרה אחורה וחזרה לקו של להיטים נטו,שאומנם אני נהנה וכל העשייה היא טובה לרוב אבל זה מבאס,כי יש לטעמי המון פוטנציאל שלטעמי לא תמיד מתממש.

(הרבצתי פה חפירה סטייל נדב וג'ואנה
)

ערן1987

New member
כתבת יפה מאוד על CCL

שגרמת לי לשמוע אותו במהלך הקריאה חחח
אני לא חושב שהוא יצירת מופת אבל הוא כן בלדה מצוינת.

Music Man XD

New member

החפירות שלי זה אירוע טראומטי בפורום הזה

אבל זה מגיע לג'ואנה
(בדיוק היום שמעתי כמה שירים שלה.. עאלק "בדיוק היום", זה קורה כמעט כל יום
)

Music Man XD

New member

תצחק תצחק, אני יודע טוב מאוד שבחדרך יש תמונה של ג'ואנה ושאתה סוגד לה השכם וערב!

ערן1987

New member
אין ספק כי המכות שהיא חטפה מכריס בראון

עזרו לה לעבור לתדמית בוגרת יותר מהר יותר, וזה עבד מאוד לטובתה לטווח הרחוק כי היו המיניות המתפרצת שלה היא דבר שמובן מאליו - לא כמו שהייתה לה בתקופת GGGB.

Stupid In Love שיר משעמם שלא היה צריך להיכלל באלבום ומאוד הורס את הרצף שלו, וחבל. מאוד חבל. בסה"כ זה אחלה אלבום, לא שלם כמובן (בין היתק בגלל SIL), אבל הוא שלב נוסף בהתפתחות המוסיקלית של ריהאנה.

ואני קצת חושב שהגזמת עם ההתלהבות על Russian Roulette, אבל סבבה, למה לא

CantBeTamed

New member
זה האלבום הכי אהוב עליי שלה.

באלבום הזה היא פשוט נוגעת בכל רגש בצורה שאני אוהב.
לוקחת את האדג'יות והסטייל למקום יותר קיצוני, בוגר, ומיני.
שלא נדבר על Rude boy שוואוו זה אחד מהשירים של החיים שלי בערך.

למעלה