Radiohead

FunkyMonk

New member
Radiohead

רציתי להעלות עניין. רדיוהד מוגדרים כאלטרנטיב, רוק "אלקטרוני" או מה שלא יהיה.. אני מניח שכולם יכולים להרגיש את זיקת הפרוג המאד קלילה שלהם, אבל הם בהחלט לא פרוגרסיב. אבל הם בהחלט לא רוק רגיל, או אלטרנטיב רגיל. האם לדעתכם רדיוהד עלולים ליצור פרוג חדש? (אני מדבר יותר על האלבומים האחרונים שלהם, OK קצת פחות..) הם יוצרים רוק שלא שומעים בשום מקום אחר. טוב או לא, זה משהו אחר. (לדעתי מעולה) הם באמת לוקחים את הרוק'נ'רול של ימינו כמה צעדים קדימה, כמו שעשו להקות כגון קינג קרימסון ויס בזמנן.. מה דעתכם על העניין?

gunr7

New member
בהחלט

ניתן לקלטלג אותם יחד עם עוד הרבה אמנים וסגנונות תחת הכותרת של "רוק אמנותי". אבל כשאנשים אומרים פרוג, הם בד"כ מתכוונים לז'אנר עם מאפיינים סגנוניים המצויים בעיקר בלהקות של שנות ה70 כגון ג'נסיס קרימזון וכו.. אבל זה ויכוח חסר פתרון שכבר נטחן עשרות אם לא מאות פעמים בפורומים האלה. הויכוח בניסוח בהיר יותר: * "רוק מתקדם" הוא מונח לכל מוזיקה מבוססת על רוק ששואפת "להתקדם" מעבר לגבולות הסטנדרטיים של המוזיקה הפופולורית. או: * "רוק מתקדם" הוא סגנון מוזיקלי אופייני לשנות השבעים המשלב רוק עם גישה להלחנה, עיבוד ומבנה קלאסיים, לעתים עם שילוב של ג'אז, מה שמתבטא ביצירות אפיות ארוכות, עיבודים רבי שכבות, לחנים מורכבים יחסית, משקלים א-סימטריים (בעיקר 7/8 ו-5/8) וכו.. בשתי הגרסאות יש הסכמה שעל המוזיקה להיות "אמנותית" (מושג שגם עליו ניתן לפתוח שרשור כבד בפני עצמו), קשה לשמיעה ודורשנית יותר מהרוק/פופ הסטנדרטי.

Apoca1ypse

New member
הממ שווה לראות את זה

מיוז מאוד דומים לרדיוהד בהרבה מובניםבכמה שירים שלהם, דוגמא new born, citizen erased ובכלל להקה מעולהוגם אני חושב שבמיוז יש איזה חלק קטן של פרוג :)דקה 3:38, הבנאדם יודע לנגן לא רע בכלל!מיוז מאוד דומים לרדיוהד בהרבה מובנים בכמה שירים שלהם, דוגמא new born, citizen erased ובכלל להקה מעולה וגם אני חושב שבמיוז יש איזה חלק קטן של פרוג :) דקה 3:38, הבנאדם יודע לנגן לא רע בכלל!

למעלה