R1000 או R1 ? שנת 2002 תודה.

SquidRider

New member
../images/Emo12.gif קפיצה גדולה מאד !

לא מומלץ אבל אם בכל זאת החלטת ללכת על 1000 אני הייתי הולך על ה R1000 מבחינת ביצועי מנוע ועל ה R1 מבחינת יופי ! הנה קישורים שדנים קצת במעבר לליטר קיצוני.

Le Duke

New member
למה לא מומלץ?

מה עדיף? שיעבור קודם לבנדיט 600 ,אחר כל ל-VFR ,אופנוע 600 ספורטיבי ורק אז לקטגורית האלף? אין שום בעיה לנסוע על אופנוע אלף לאחר GS. מספיק להפחיד אנשים לריק. חג שמח עם המון בתולות בלבן

SquidRider

New member
אז אתה ממליץ לעבור מ GS ל R1 ?

לי אישית אין שום מטרה להפחיד אנשים ובטח לא בקניית אופנוע אבל מעבר מGS ל R1000\R1 הוא קצת מטורף , לא סתם הגדירו את הליטרים הנ"ל כאופנועי סופר ספורט קיצוניים וצריך קצת נסיון רכיבה לפני שרוכבים עליהם. מעניין מה דעתך על ה R1\R1000 כאופנוע ראשון ממולץ ?

JackR1

New member
אין שום בעיה גם ללמוד על 1000, כן?

יש לי חדשות.. כן, זה אפשרי. לא, זה לא חכם. לא, זה לא בטוח. לא, זאת לא הדרך הכי טובה ומוצלחת (שמע, ללמוד על 1000 זה עוד פחות מוצלח, לזה אני מסכים). אה, הוא גם יהיה רוכב טוב בעיכוב משמעותי מאחורי אחד שעלה ל-600, אם ישמור על עצמו ולא ירסק כלי יפה.

Le Duke

New member
"זה לא בטוח"

נכון ,אופנוע זה דבר לא בטוח (למרות שיש שיחלקו על הקביעה). מבזק חדשות בשבילך: אופנוע 600 מתרסק יפה כמו אופנוע 1000 (אולי יותר יפה ,לא בדקתי). אפשר לדעת את מקור המידע שהוא יהיה רוכב פחות טוב מרוכב 600? אתה מסתמך על נתונים סטטיסטים ,טבלאות עם היסטוגרמות ועקומות חינניות ,נסיון אישי או משהו אחר? אל תשכח: כל מקרה לגופו וכל רוכב הוא בעל אופי/יכולת שונה. חג שמח עם הרבה בתולות מחוללות בלבן

JackR1

New member
מקורות :

א) גם ניסיון אישי אתה יכול להכליל - קפיצה דומה ואכן איטיות בהכרה שתוצאתה היתה תאונה שהיתה יכולה להימנע אם הייתי מכיר את הכלי יותר טוב (אחרי חודש עליו). ב) מילה של Keith Code, ו-Mark Montalvo, כשני רוכבי מירוצים מקצועיים. ג) "כל אחד לגופו" לא משנה ולא קביל למקרה הזה - ייקח לו יותר זמן להכיר את ה-1000 מלהכיר את ה-600 "לעומק", לכן, במשך התהליך הזה הוא יהיה רוכב פחות טוב על 1000 ממה שהוא עצמו היה על 600 אם היה עולה על 600. את זה אני יכול להגיד גם מניסיון. ד) מבזק חדשות בשבילך - עוד פעם אותה דוגמא, ראה תשובה ל-Agent5, שאל אנשים, אבל אני מאוד בספק שתקבל תשובה שונה - חוסר עדינות על הגז בסיבוב על 600 יפחיד אותך, אותו חוסר עדינות על 1000 יטיס אותך מהכביש. זאת לא הדוגמא היחידה, אבל הכי ברורה. ה) עוד מבזק חדשות בשבילך - אתה יודע, גם GS-ים מתרסקים נורא יפה. לא פחות יפה מה-600. אה, גם GPX-ים, את זה בדקתי אישית. אז מה, בוא נלמד על אופנועי 1000 וזהו, לא? או שכולם חושבים שהם רוכבים טובים, מקצועיים ובטוחים ברגע שנותנים להם רישיון מעל 500? ד"א, המקרה המדובר יכול גם לקפוץ על ZX12 אם נורא בא לו. גם אין ספק שהוא יכול לשרוד אם יש לו חומר אפור במוח בכמות הנדרשת. מה שאני אומר - אלא אם כן האופנוע יהיה לו לפוזה או שללמוד לרכב טוב על כלי ספורטיבי לא בסדר העדיפויות שלו, אופנוע 1000 הוא ממש לא הבחירה הטובה ביותר לקפוץ אליה.

Le Duke

New member
הפיסקה האחרונה מסכמת הכל

אולי לא הבחירה הכי מוצלחת ,אבל זו אפשרות שיש לקחת בחשבון. הכל תלוי ב-mode של הרוכב. אותו רוכב יכול להתרסק גם עם פיאג'ו סי ואף להיהרג בקלות. נכון ,הכלי הגדול והחזק יותר מפתה. אבל ,שוב ,הכל תלוי ברוכב. חג שמח עם בתולות מחוללות בלבן

Planet X

New member
קנה איזה 600 ספורטיבי לפני שאתה

עולה על 1000 ועוד מודל 2002,תהנה לא פחות על 600 ותשאר עם כמה ג'ובות בכיס ובעוד שנה תקנה 1000 יותר חדש וגם תדע לרכב יותר טוב

Agent5

New member
../images/Emo31.gif למה?

ה600 וה1000 שניהם דורשים משמעת באותה המידה. זריזות מול כוח- בכול מקרה בלי מיומנות ומשמעת תסתבך. אני עליתי מGPZ ל636 ZX בלי שום בעיה וזה היה טבעי לי לחלוטין. -דוד

JackR1

New member
תגיד.. אתה באמת משווה 600 לליטר?

אז כנראה לא רכבת על ליטרים חדשים יותר מדי, אם בכלל. שליטה במצערת פי 5 יותר עדינה, אין ניצול טורים גבוהים ליציאות מסיבובים מהרגע הראשון ולהרבה מאוד זמן, אם לא בכלל. ההבדל הוא המומנט המאוד חזק של אופנועי 1000. 600 בפתיחה זריזה מלאה של מצערת בראשון יתלוש לך את הידיים בתאוצה קדימה. 1000 - באותו מצב אתה כבר תהיה גופה מרוחה מתחת לאופנוע הפוך. ותאמין לי, "זריזות מול כח" גם לא לגמרי תקף.. ההבדל מאוד מטושטש, במיוחד בדגמים האחרונים. והקפיצה מ-GPZ ל-636 היא >>>הרבה<<< פחות רצינית מהקפיצה מ-GS ל-R1.

Agent5

New member
תגיד לי משהו..

מי פותח ככה סתם כמו שאתה מתאר? מה הקשר כמה "נתלשים" בתאוצה? הבעיה היא יותר בהכרת הכלים (כול כלי ספורטיבי) לפני שמתחרפנים עליו. הדגשתי בסך הכול שבשתי המצבים אתה חייב שליטה עצמית. ואגב, אין ספק שהקפיצה שהוא עושה יותר רצינית אבל אנחנו גם לא יודעים ב
את מצב הרכיבה שלו. אני טוען שאם הוא היה מורח את עצמו על R1 2002 זה גם היה קורה לו ב R6 2002 באותה מידה. -דוד

JackR1

New member
משהו ../images/Emo13.gif ../images/Emo3.gif

א) מי פותח ככה - זאת היתה השוואת קטלניות בין הכלים. ב) הכרת אופנוע 1000 לוקחת יותר זמן מאופנוע 600 - בוא ונהיה אובייקטיביים. מישהו יכול להתווכח עם העובדה שלוקח יותר זמן לפתח עדינות בהפעלת כח, כשהכח בא הרבה יותר חזק? או שאתה חושב שסתם אומרים שה-600 יותר קל לרכיבה "לוחצת" בגלל סלחנות יחסית לאופנוע ליטר? ג) לפי מהות השאלה - אני הנחתי שלא מדובר במישהו שרוכב כבר 10 שנים על GS כי זה חסכוני או נוח, ולכן הניסיון המקסימלי שלו יכול להיות 3 שנים על GS, וניסיון ברכיבה אינטנסיבית על כלי כבד לא היה לו. לא הנחה סבירה? ד) אני לא מסכים איתך בעניין ההתרסקות - יש יותר סיכוי להתרסק על 1000, בגלל התהליך הארוך יותר של הכרת הכלי, וגם בגלל ש-1000 "מגביר" את הטעויות יותר מ-600. קפיצה קטנה בגז תוך כדי הסיבוב תשאיר אותך עדיין בסביבות הקו על ה-636 שלך, אבל על ה-R1 שלי אותה קפיצה יכולה להטיס אותך לשיחים בצד הכביש (וזה עוד אם יש מזל ויש שם שיחים ולא דברים יותר גרועים). אני עשיתי קפיצה מ-250 ל-750. אתה יכול לחשב את ה-750 כמו ה-636 שלך, לפי הכח. ואתה יודע מה - היו לי פשוט כמה חודשים של "להתרגל לתגובות", ותאונה אחת באמצע בגלל פחד "לתת בגז" כשצריך. היא היתה נמנעת אם הייתי שולט עליו יותר טוב. אחרי כמעט שנתיים הפסקה קפצתי על R1, ולקח לי פחות משבוע לעבור את "מחסום הפחד". וכן, כלי שיוצא מסיבוב בווילי תחת כח בהילוך שני - אם אתה מסובב טיפונת יותר את הגז - יותר מסוכן מ-600. ולכן, נניח והתרסק עליו - גם אם הוא היה מתרסק על 600 באותה מידה - התוצאות עלולות להיות יותר קטלניות על הליטר. אתה יודע מה - עוד משהו, בכנות. אם הייתי היום לא על R1, מבחינת יכולות רכיבה סביר להניח שהייתי יותר טוב. עדינות יתר שהוא דורש לא משאירה מקום לטעויות, ובגלל זה, כשאני מנסה "ללחוץ", אני צריך יותר מרווחי בטחון ולהתקדם יותר לאט כדי לא לטעום את האספלט. ואחרי שאלמד לרכב כמו שצריך, אני אצטרך להיות עוד יותר מיומן כדי שה-600-ים לא יברחו לי בסיבובים
אה, ואחרי שאני ארד מה-R1 (מקווה שלא ייקרה בכמה שנים קרובות), האופנוע הבא שלי יהיה או V-TWIN, או 750, או 600
. הכי רוצה V-TWIN, בגלל שהמומנט יהיה עוד יותר חזק ממה שיש לי עכשיו (תאוצה וצורך להעביר הילוכים - בגלל זה אני על 1000, הוא נוח כספורט-תיור, לרכיבה "עצלנית", בלי צחוק), ומהכח בסוף לא אכפת לי ממילא. אבל עוד פעם - אם הוא קונה ליטר בשביל הפוזה, אז כל הכתוב כאן לא משנה.

קפיצה ענקית ומסוכנת!! לא מומלץ

ההבדל בין הכלים תהומי ומדובר על אופנועי ספורט קיצונים ולא על ליטרים רגועים, המעבר מאופנוע בגזרת ה-500 ישירות לאופנועי סופר ספורט קיצוני מספיק, אין ואפילו זו טעות לזנק ישירות לליטרים. לאן אתה ממהר? תזכור באופנוע לעיתים אין נסיון מס' 2 או הזדמנות נוספות ולעבור מ50 כ,ס בגלגל האחורי ל איזור ה-160 ללא מדרגות ביניים זה מתכון בטוח ל... בקיצור חפש לך איזה 600 נחמד ובתקציב שלך אתה יכול ללכת אפילו על חדש. בהצלחה

למעלה