quota וכאלה...

rattlehead

New member
quota וכאלה...

שלום! האם יש alert מסויים שמתריע לי על שימוש בדיסק מעל הwarning level המוגדר בquota? או שאני חייב להכנס ללוגים בצורה יזומה ולבדוק שם? האם קיים כלי שיכול להריץ שורת פקודה ברגע שX מתרחש (נגיד, איזה event נרשם בסיסטם לוג. לאו דווקא alerts) מגיגול ראיתי שיש לא מעט פתרונות צד שלישי לנושא. יש המלצות? (במידה ואין איזה כלי built-in כמובן...) אני פשוט חייב כלי שמבצע מחיקה אקראית של מידע במחיצה של משתמש שהגזים

antidot

New member
---->

חוץ ממה שאתה יכול לקבוע בtab של quota, אני לא מכיר יותר מדי דברים שניתן לעשות. בדיוק היום התחלתי לשחק עם VERITAS StorageCentral שנראה מאוד מבטיח...

rattlehead

New member
הבעיה בתוכנות האלה...

שהם עושים הרבה יותר ממה שאני צריך
אני לא צריך ניהול QUOTA חכם או על בסיס שונה ממה שמערכת ההפעלה (2000S, לא הזכרתי) מאפשרת לי. יש איזה אפליקציה שמאזינה לEVENTS ומריצה פקודות כשארוע מוגדר מתרחש?

rafid1

Active member
מנהל
שיטה בסיסית --->

שמצאתי (ממש לא רצינית אך הנה...) : בסייר - לחץ על דיסק מסויים Properties->Disk-cleanup->settings וסמן שם V ב if....runs out of space כשהדיסק לקראת הסוף - יש event וקופץ דיאלוג - "do you want disk cleanup Y/N" מכאן - הכל פתוח ליצירתיות שלך. אני הפעלתי מקרו שתופסת את הevent של הדיאלוג הזה, בודקת איזה drive זה ועושה משהו... ממש פשוט, אך לא מקצועי בכלל... אבל עבד!

rattlehead

New member
לא בדיוק מה שרציתי...

כל הרעיון הוא לא להגיע למצב הזה.
אני מעוניין במשהו דומה שתופס ארועים של Quota warning level או משהו כזה, לא כללי לכל הדיסק. אבל תודה בכל זאת

Rיקושט

New member
-------->

Computer Manager -> Performance Logs and Alerts -> Alerts​
כל Alert יכול לכתוב לevent log ובנוסף להפעיל פקודה כלשהי...

rattlehead

New member
תודה.. אבל

את הalerts אני מכיר (הזכרתי את זה בהודעה הראשונה) ידוע לך על alert ספציפי שנוגע בquota של משתמשים?

H N 1

New member
אני אגיד לך..

יש את BB4, שנותן הרבה הרבה יותר אבל הוא כלי נהדר. שווה לך לנסות. אה כן, והוא חינמי...

rattlehead

New member
באמת כלי מרשים...

שלא נדבר על כל הadd-ons שיש לזה... אבל דווקא את הקטע עם הQUOTA לא מצאתי...

rattlehead

New member
../images/Emo45.gif אכן פתרון אפשרי!

לא חשבתי על שימוש בVBS... אני אריץ סקריפט כל XX דקות ובמידה ויש יוזר שעובר את הטרשהולד שלו אני אקבל על זה התראה או משהו בסגנון - JOY.

antidot

New member
אל תריץ כל כמה דקות

האנומרציה של quota entries היא מאוד איטית. תריץ סקריפט ותבדוק כמה זמן לוקח לו לסיים.

rattlehead

New member
שניה על יותר מ100 משתמשים

מוגדרים בQUOTA כולל מציאת אחוז שימוש וכתיבת חריגים לקובץ. לא נראה לי מוגזם...
למרות שיותר חשבתי על כל חצי שעה או משהו ולאו דווקא דקות ספורות.

antidot

New member
הםםם...

2000 או 2003 ? האם הדיסק compressed ? אולי תשתף גם בקוד
?

rattlehead

New member
2000 - לא מקומפרס.

ובקשר לקוד - אני לא מתיימר להיות ayayay בVBS. אשמח לשמוע הערות והארות ובכלל איך הקוד פועל אצלכם. וקצת על הקוד. הקוד רץ על היוזרים - ברגע שיש יוזר שמשתמש יותר ממה שהוגדר לו בwarning level שם הכניסה שלו יכתב לקובץ. אם כל המשתמשים נמצאים מתחת לגבול שלהם הקובץ ימחק (הוא יהיה ריק בכל מקרה - עשיתי את זה בשביל מערכת ההתראות שלי שמתריאה לי אם הקובץ קיים אחרי הרצת הסקריפט) הקוד עצמו די קצר אבל הוספתי לא מעט remarks שאפשר להוריד בכיף
כדאי לעבור עליהם פעם אחת בשביל לדעת איפה לשנות את הנתונים (כונן לבדיקה ושם קובץ פלט*2. בטח אפשר להשתמש במשתנים עכשיו כשאני חושב על זה...)

למעלה