"הפועל הצעיר"

Melitz

New member
"הפועל הצעיר" מצאתי אתמול בבית את גליונות "הפועל הצעיר" משנת 1923 (בכרך אחד) מי שמעוניין בחומר כלשהו משם, אשמח לסרוק

הדס ח

New member
מאד.... מאד.... מאד.... אלי, זה ממש אוצר !!!!!! אשמח אם תוכל לבדוק ולסרוק כל דבר שקשור לנהלל, ו/או לנשים ביישוב היהודי בארץ ישראל.(כולל תאריך הפירסום). אם זאת בקשה גדולה מידי, ואתה מוכן להשאיל לי את הכרך, אשמח. תודה גדולה מראש הדס

Melitz

New member
אוקיי, אבדוק הערב אין לי בעיה גם להשאיל אותו

Melitz

New member
עד כמה שידוע לי עיתון הפועל הצעיר היה בטאונה של תנועת הפועל הצעיר - אחת משתי התנועות שמהן נולדה מפא"י קהל היעד היה פועלי ארץ ישראל (לא הסינים)../images/Emo9.gif

הדס ח

New member
הפועל הצעיר כל הגליונות נמצאים בארכיון ברמת אפעל, וכך גם עיתוני דבר ודבר הפועלת. מקימי נהלל היו כולם אנשי הפועל הצעיר. תחשבו על זה, יישוב שלם חושב אותו דבר...... הדס

friend9

New member
הפועל הצעיר - מפתח בשנת תשכ"ח יצא לאור מפתח לעיתון ל-50 השנים הראשונות שלו (תרס"ח-תשי"ז). זה האוצר האמיתי, למרות שגם עלעול סתמי יכול לגרום לעניין, הנאה וסיפוק. המפתח נמצא בספריות רבות, ביניהן: בר אילן, אונ' ת"א, מעללת עמק הירדן, בית אריאלה, אונ' העברית (הר הצופים). כמובן, באותן ספריות נמצאים גם (רוב) הכרכים של העיתון.

חייםלוי

Member
מנהל
העיחתון יצא מתרס"ח 1908 עד תש"ל 1970. מעניין שבשנה הראשונה העיתון נדפס בקהיר. בשנה השניה והשלישית נדפס בירושלים. גיליונות 29-32 בשנת תרפ"א יצאו בשם "בשעה זו" מאימת הצנזורה. (לקוח מן הקטלוג המאוחד לכתבי עת)

למעלה