quest3d/ unity3d שאלה למבינים

swym

New member
מה שאת מחפשת נשמע די דומה ל"עיצוב שלבים"

level design או map design, לא משנה איך תרצי לקרוא לזה. הדרך הכי פשוטה ומהירה להגיע לתוצאות טובות היא עם כל מיני כלי עריכה שחלק מהמשחקים מספקים. יש היום לא מעט משחקים שמציעים כלי עריכה מתקדמים, והשאלה היא איזה סוג עולם את מחפשת ליצור, כי לכל משחק יש סט די גדול של assets גרפיים (טסקטורות, מודלים, חומרים וכדומה) שאת יכולה להשתמש בהם כדי ליצור את העולם שלך - חלקם יותר מתאימים לסביבות טרופיות, חלקם לארכיטקטורה מודרנית, חלקם לעולם ימי-בינימי, וחלקם לדברים אחרים. אני יכול לתת לך דוגמאות אם תכוויני אותי למה שאת מחפשת. אם תמצאי את המשחק שמתאים לכיוון שלך, השימוש בכלים המובנים תהיה כנראה הדרך הכי מהירה וטובה להגיע לתוצאות בלי להסתבך יותר מידי (וברוב המקרים ניתן ליבא אובייקטים ישירות מתוכנות כמו מאיה או 3DMAX). החיסרון הוא שבמקרה של רוב המשחקים האלו את לא תוכלי להפיץ את העולם שיצרת למי שאין לו את המשחק, ואפילו במקרים הבודדים שבהם כן תוכלי לעשות את זה (מנועים כמו source של Half life 2 או udk של unreal) אנשים עדיין יאלצו להוריד את הקבצים בפועל ולהפעיל אותם מהמחשב שלהם - אלו פשוט דברים כבדים מידי להפעלה מהדפדפן. היתרון הגדול בכלים האלו הוא בעיקר העלות הנמוכה שלהם עבורך (העלות של המשחק, שתוכנת העריכה נכללת בתוכו). אני חושב שעורך המפות של Far Cry 2 הוא דוגמא נהדרת לכלי מהסוג הזה שמצד אחד פשוט באופן יחסי אבל מצד שני יכול לתת תוצאות נהדרות (חפשי ביוטיוב סרטונים) אם הולכים לכיוון אחר, אז ניתן להשתמש בתוכנות אחרות פשוטות וקלות יותר שמתאימות לדפדפן ומאפשרות לבנות עולמות תלת מימד (יוניטי שהזכרת או shockwave ו-Torque למשל), אבל אפילו הן יצריכו מהמשתמש טעינה של פלאג אין כלשהו לדפדפן לפני השימוש, והתוצאות שתוכלי לקבל בהן כנראה לא יראו כמו התוצאות במנועי המשחקים שהוזכרו קודם, שפשוט מותאמות ליצירת עולמות כאלו באופן מהיר יחסית. אפשרות אחרונה שאני יכול לחשוב עליה היא שימוש בכל מיני סוגים של Terrain Generators. הכלים האלו פחות קשורים באופן ישיר למשחקים, ומאפשרים בעיקר ליצור עולמות גדולים בצורה מהירה ונוחה יחסית - רק קחי בחשבון שברוב המקרים לא תוכלי להוסיף לעולמות האלו דמויות ומבנים. הכלים האלו משמשים ברובם ליצירת מפה נטו. אני פחות מכיר את התחום, אבל מניח שהכלים האלו מוצעים בטווחים שונים של מחירים ולפחות חלקם יציעו התנסות בחינם. World Machine 2 הוא שם אחד שקופץ לי לראש. זהו בעצם. יש הרבה אפשרויות, אז אני מניח שעם קצת יותר הכוונה מצידך יהיה יותר קל למצוא לך את מה שהכי יתאים לך.

lidor323

New member
אולי תלכי על

crysis יש בו אחלה עורך או ב far cry 2 ויכול להיות גם gears of war אבל זה פחות סביר כי נראה לי שהעורך שם יתאים יותר לindoor ולא לoutdoor אבל טכנית אני מניח שאפשר לעשות בו הכל והוא גם די חזק. יש גם את העורך של neverwinter nights 2 הוא נחמד מאוד ומתאים לגם וגם , אבל הוא חלש יחסית לאחרים ועם יכולות גרפיות הרבה פחות מהאחרים. אבל הוא גם יביא לך משחק איכותי על הדרך :)

וביוניטי לא צריך לתכנת? זה לא מנוע שצריך

ללמוד אותו לעומק לפני שמצליחים להוציא ממנו משהו? אני זוכרת שבזמנו ויתרתי על עבודה עם יוניטי רק כי ממש נבהלתי מכמות הקוד שהוא דורש יחסית לפיתוח במחוללי משחקים.

lidor323

New member
ביוניטי זה יחסית פשוט ולא צריך לדעת יותר מדי

בשביל סתם ליצור מצלמה מרחפת, הקודים והסקריפטים כבר מובנים בשביל דברים כאלו. כדי לפתח משהו יותר מורכב ועם פיצ'רים שאין בסקריפטים המובנים תצטרכי לדעת תיכנות אבל בשביל המטרה שלך אני לא חושב שתצטרכי לדעת תיכנות עם יוניטי. בquest 3d ממה שאני יודע עליו הוא לא בנוי בצורה רגילה של תיכנות וזה יותר תיכנות של תרשימי זרימה כאלו. לא התעמקי באיך זה עובד אבל מה שבטוח תצטרכי ללמוד את העניין וזה לא יהי נגיש כמו יוניטי . מה שגם אני חושב שquest עולה המון כסף ולא נגיש דרך האינטרנט כמו יוניטי.(יוניטי בא גם בגרסא חינמית) לגבי העניין של האינטרנט כמובן שיצטרכו להתקין פלאג אין שלי יוניטי אבל זה הרבה יותר נוח מאשר להוריד את הקובץ עצמו למחשב ולהתקין אותו. מה שגם מספר האנשים שיש להם במחשב את הפלאג אין מותקן רק הולך ועולה.

lidor323

New member
pnp terrain creator

אני אישית ממש אהבתי אותו ואם אני לא טועה יש לו גרסא גם חינמית http://www.pnp-terraincreator.com/ וחוצמזה יש את terragen שהוא הכלי המוביל ליצירת terrains הם לא דומים 2 הכלים - אחד לעריכה אחד ליצירה(בהתאמה).

Yotam Noy

New member
גם אני הייתי ממליץ על Crysis, אבל...

לעורך של Crysis (הידוע בכינויו CryEngine 2) יש יכולות מצויינות בסביבה טבעית ועירונית. אני ממליץ עליו בחום, בעיקר כי עבדתי איתו ואוכל לעזור אם תיתקעי. אבל כפי שנאמר כאן כבר, אי אפשר לשחק בו דרך האינטרנט. צריך את המשחק המקורי. אם את רוצה שאנשים יוכלו להסתובב בסביבה שיצרת דרך האינטרנט, אני מצטרף למי שאמר שיוניטי הוא הדבר בשבילך.

De-Panther

New member
תלוי מה את רוצה לפתח איתו. אם את רק רוצה לשים

מודל שלם של עולם ממקס ולטייל בתוכו, יש סקריפטים מוכנים שיתאימו לזה. כל מה שאת צריכה לעשות זה לייבא את המודל ממקס. להוסיף קוליידרים(מה שבודק את ההתנגשויות) איפה שיש קירות, רצפות ושאר דברים שלא רוצים לעבור דרכם. למקם מצלמה בנקודה שבה את רוצה שיתחילו להסתובב. להוסיף למצלמה את הסקריפטים המוכנים(FPSWalker, Mouse Look). וזהו.

adiel666

New member
יוניטי לא דומה למחוללי משחקים

כי הוא מנוע. לוגיקת משחק כותבים שם בקוד, לא על ידי פעולות גרירה. כל דבר צריך ללמוד לעומק בשביל להגיע איתו לרמה פרודקטיבית, לא כך?

benq5

New member
quest3d/ unity3d שאלה למבינים

שלום, אני תלתיסטית. עובדת עם מאיה. אני מעוניינת להתפתח לכיוון של "מציאות מדומה"- כינוי אולי מעט ארכאי וערטילאי בימינו (?) ולכן אני מצרפת את הסרטון הזה, שמסביר הכי טוב מהי שאיפתי בשלב זה. רשמתי בכותרת להודעה "quest3d/ unity3d ", רק בגלל שהגעתי אליהם במקרה דרך יוטיוב, ולא בגלל שיש לי איזושהי הבנה מה עומד מאחורי הדברים. אני לא מגיעה מהתחום של משחקי מחשב, ונכון לעכשיו אני גם לא שואפת לבנות אחד כזה. כן מעניין אותי החלק העיצובי והיצירתי (יצירת עולמות, לא תכנות), ופחות מתעניינת בתוכן ובעלילה. שאלתי היא- מה אני בעצם מחפשת כאן? interactive 3d? realtime? האם אלו הן "פלטפורמות" ליצירת משחקי מחשב? כיצד נכנסים לתחום? יש מקום שמלמד זאת (לאו דווקא בארץ כמובן), או שצריך פשוט ללמוד תוכנה שכזו (כמו שלמדתי את מאיה)? איך בוחרים תוכנה אחת על פני אחרת? הרבה שאלות, אני יודעת- אך אשמח להסבר/הכוונה כלשהם, או אפילו להפניה לקישור רלוונטי. רוב תודות

adiel666

New member
אפילו

לסמן את "Generate Colliders" בייבוא של המודל, זה יצור כבר את הColliders בעצמו, אלא אם כן היא מעדיפה Colliders פרימיטיביים יותר מהMESH עצמו.

De-Panther

New member
מציאות מדומה לרוב מתייחס לכך שגם שמים משקפיים

מיוחדות שמציגות לך רק את העולם שהמחשב מציג. במקום מסך. ואז את כאילו ממש נמצאת בפנים. האם זו הכוונה שלך? או שאת רק רוצה ליצור עולם תלת מימדי ולתת לשחקן להסתובב בו בחופשיות, או להציג לו מצלמה מרחפת לאורך העולם כמו בסרטון שהצגת? יוניטי יכולה לעזור לך בזה אם את רוצה להציג את זה ברשת. את יכולה לייצר את הסביבה במאיה, ולטעון אותה לתוך יוניטי. את יכולה גם לייצר את האנימציה של המצלמה במאיה, ולטעון את זה לתוך יוניטי, ואז לחבר אובייקט של מצלמה(ביוניטי) לאובייקט שעשית לו אנימציה במאיה. איך בוחרים תוכנה על פני אחרת? לפי הצרכים שלך. את רוצה שזה ירוץ רק משולחן העבודה, או שאת רוצה שיוכלו לצפות בזה ברשת? את רוצה שלמשתמש תהיה אפשרות ללחוץ על עצמים ולבחור זויות, או שאת רוצה להוביל אותו במסלול מאוד ידוע מראש בלי לתת לו לעשות שינויים? אם את רוצה שזה יהיה משהו ממש כמו בסרטון, שיש מצלמה אחת, ושלמשתמש אין שליטה עליה. עדיף לך ליצור סרטון. אם את רוצה שאפשר יהיה לטייל בצורה חופשית, את צריכה להשתמש באיזושהי פלטפורמה שמאפשרת לך את זה(יוניטי היא דוגמה, ולדעתי היא די נוחה. אבל יש גם אפשרויות אחרות)

למעלה