מה שאת מחפשת נשמע די דומה ל"עיצוב שלבים"
level design או map design, לא משנה איך תרצי לקרוא לזה. הדרך הכי פשוטה ומהירה להגיע לתוצאות טובות היא עם כל מיני כלי עריכה שחלק מהמשחקים מספקים. יש היום לא מעט משחקים שמציעים כלי עריכה מתקדמים, והשאלה היא איזה סוג עולם את מחפשת ליצור, כי לכל משחק יש סט די גדול של assets גרפיים (טסקטורות, מודלים, חומרים וכדומה) שאת יכולה להשתמש בהם כדי ליצור את העולם שלך - חלקם יותר מתאימים לסביבות טרופיות, חלקם לארכיטקטורה מודרנית, חלקם לעולם ימי-בינימי, וחלקם לדברים אחרים. אני יכול לתת לך דוגמאות אם תכוויני אותי למה שאת מחפשת. אם תמצאי את המשחק שמתאים לכיוון שלך, השימוש בכלים המובנים תהיה כנראה הדרך הכי מהירה וטובה להגיע לתוצאות בלי להסתבך יותר מידי (וברוב המקרים ניתן ליבא אובייקטים ישירות מתוכנות כמו מאיה או 3DMAX). החיסרון הוא שבמקרה של רוב המשחקים האלו את לא תוכלי להפיץ את העולם שיצרת למי שאין לו את המשחק, ואפילו במקרים הבודדים שבהם כן תוכלי לעשות את זה (מנועים כמו source של Half life 2 או udk של unreal) אנשים עדיין יאלצו להוריד את הקבצים בפועל ולהפעיל אותם מהמחשב שלהם - אלו פשוט דברים כבדים מידי להפעלה מהדפדפן. היתרון הגדול בכלים האלו הוא בעיקר העלות הנמוכה שלהם עבורך (העלות של המשחק, שתוכנת העריכה נכללת בתוכו). אני חושב שעורך המפות של Far Cry 2 הוא דוגמא נהדרת לכלי מהסוג הזה שמצד אחד פשוט באופן יחסי אבל מצד שני יכול לתת תוצאות נהדרות (חפשי ביוטיוב סרטונים) אם הולכים לכיוון אחר, אז ניתן להשתמש בתוכנות אחרות פשוטות וקלות יותר שמתאימות לדפדפן ומאפשרות לבנות עולמות תלת מימד (יוניטי שהזכרת או shockwave ו-Torque למשל), אבל אפילו הן יצריכו מהמשתמש טעינה של פלאג אין כלשהו לדפדפן לפני השימוש, והתוצאות שתוכלי לקבל בהן כנראה לא יראו כמו התוצאות במנועי המשחקים שהוזכרו קודם, שפשוט מותאמות ליצירת עולמות כאלו באופן מהיר יחסית. אפשרות אחרונה שאני יכול לחשוב עליה היא שימוש בכל מיני סוגים של Terrain Generators. הכלים האלו פחות קשורים באופן ישיר למשחקים, ומאפשרים בעיקר ליצור עולמות גדולים בצורה מהירה ונוחה יחסית - רק קחי בחשבון שברוב המקרים לא תוכלי להוסיף לעולמות האלו דמויות ומבנים. הכלים האלו משמשים ברובם ליצירת מפה נטו. אני פחות מכיר את התחום, אבל מניח שהכלים האלו מוצעים בטווחים שונים של מחירים ולפחות חלקם יציעו התנסות בחינם. World Machine 2 הוא שם אחד שקופץ לי לראש. זהו בעצם. יש הרבה אפשרויות, אז אני מניח שעם קצת יותר הכוונה מצידך יהיה יותר קל למצוא לך את מה שהכי יתאים לך.