Queen - A Night at the Opera

ron10

New member
Queen - A Night at the Opera

זהו, נגעתי בשלמות, חשבתי כבר עברתי את כל הזפלין 1 עד 4 למיניהם וכבר אז אמרתי שאולי אין לי לאן להתקדם, חשבתי שזפלין זה שלמות מוחלטת, נסיתי את פרפל, לא נכנס, אז ידעתי שלהקה אחת תישאר איתי לנצח והיא הזפלין, הכל בדקתי פינק פלויד הספיק לי לשנה וחצי בערך ונגמר, עוד גיחות של פרוג כמו ייס או גמסיס באו והתענגתי עליהם לזמן קצר אבל לא יותר מדיי, אבל זהו הגעתי לקצה...חשבתי שאני יתחיל טחון עכשיו את אותה מוזיקה עם תוספת של ניל יאנג או אחרים כאלה אבל אני לא ממש אוהב אותם עד כדי שאני יצעק את השירים שלהם, ואז קווין, את קווין אני מכיר מזמן אבל בעיקר את השירים המחורבנים שלהם אלה משנות ה80 וגם אם היו כאלה משנות ה70 המופאלות שלהם אז אלה היו הפחות טובים, את זה אני אומר עכשיו בדיעבד שלא הכרתי אותם באמת, כי חשבתי שהם להקה כלכך פופולרית ועוד משנות 80 אז מה כבר יכול להיות טוב בה, ואז נתקלתי באחד מחיפושי באינטרנט במשהו שהילל את האלבום הזה ליליה באופרה, ומיכיוון שכאמור נגמרו לי הדיסקים להקשיב אז ננסה חשבתי לעצמי, רשימת השירים הבטיחה את Love Of My Life שהכרתי מהפרסומת ואת Bohemian Rhapsody שאני מעריך שאפילו יש סיכוי שהפרחות מהכיתה שלי מכירות בגלל שהוא התגלגל"צ לו. וכך יהיה לי לפחות 15 דקות של כיף טהור, ולא צפיתי בכלל למה שיקרה ולאיך שאני מרגיש עכשיו לדיסק הזה שהוא פשוט שיא השלמות שאי פעם שמעתי כי אולי באמת חוץ משיר אחד שהוא סביר אז השאר באמת מדהים, משגע, מחרמן, מלהיב, מרגש, וכל הקומפלימנטים שאני יכול להגיד על דבר כזה זה מתחיל Death On Two Legs הענק שכלכך כיף לשיר עובר דרך השיר שכבר חברי הכיתה שומעים אותי מזמזם בלי הרף I'M In Love With My Car שלטעמי הוא השיר הכי טוב בדיסק קופץ ל39 הבלדה הכי יפהפיה בעולם ועוד ועוד כל שיר מפוצף, משלב בינו רוק כבד עם פרוג ובלדות מרגשות, חוויה אדירה, וזה בטח יעצבן אותי לשמוע שיר אחד מהדיסק עכשיו כי השלם עולים על חלקיו, פשוט על הדיסק הזה המציאו את הקלישאה הזאת. אם לפני חצי שנה שהייתי צריך לבחור את ה10 הגדולים של בפרויקט של ווינט לא חשבתי על הדיסק הזה בכלל עכשיו הוא בטח היה נכנס ל1 משלושת הראשונים, ולמה? כי אני פשוט התמכרתי ובניגוד לתקליטים גדולים ורבים אחרים אני לא זז ממנו והוא גם לא נמאס שזה מדהים, הקול של מרקורי הגיטרה האדירה של מאי איזה כיף

סליחה רגע..

בלי לזלזל בקווין או משהו, אבל איפה Houses of the Holy? ו-In Through the Out Door? ו-Presence?
לד לא נגמרת בדיסק 4, יש עוד מה להשכיל בעניין

ron10

New member
אפשר להתווכח על זה שעות מה יותר

טוב ומה פחות טוב כל אחד והדעה שלו, אז לדעתי 4 הראשונים הם הרבה יותר טובים מה4 שאחריהם למרות שגם מביתו של הקדוש אני גם נהנה לרוב אבל לא יודע באמת איך להסביר את זה וכמה שהייתי רוצה להגיד שאלה גם יצירות מופת ועם כל ההערכה שאי אין סופית שיש לי לזפלין אני חושב שה4 האחרונים לא משתווים בכלל ל4 הראשונים שהם באמת שיא היצירתיות של להקה אי פעם ביחד עם לילה באופרה כמו שכתבתי...שלא ישתמע מזה ש4 האחרונים של זפלין הם לא טובים כי אני חושב שהם כן, אבל הם לא אנרגטיים ונמרצים כמו שהם היו יותר צעירים ונועזים, ככיוון התקופה כל לכיוון המוזיקה ככל שהתקופה התקרבה לשנות ה80 כך גם המוזיקה שלהם נעשתה פחות טובה, ובכל זאת אני חושב שהם היו אלבומים טובים מאוד בכל קנה מידה אבל לד זפלין זה קנה מידה שונה בגלל זה התאכזבתי קצת.

LadyG

New member
לגבי החלוקה של אלבומי לד זפלין

אני יותר ממסכימה. ארבעת הראשונים טובים יותר (לפי דעתי) מהבאים אחריהם. לגבי קווין, תן לזה קצת זמן. מוסיקה צריכה לחלחל, צריך לקבל פרספקטיבה ובוא ונראה מה תחשוב בעוד....5 שנים על לילה באופרה. ואני חס וחלילה לא מנסה להגיד אפילו שהאלבום אינו יצירת מופת, אבל אני שקניתי אותו בזמן אמת ברגע שיצא לאויר וחשבתי וווואאאווו....די נרגעתי. אבל הכל הרי עניין של טעם ופרדי מרקורי הוא פשוט לא כוס התה שלי עם כל התיאטרליות והפומפוזיות שלו והוא אינו פורט על מיתרי כמו רוברט פלאנט ולד זפלין יש רק אחת. אבל זו בסך הכל אני.

ron10

New member
רוברט פלאנט יש את הקול הכי טוב

בעולם..לפי דעתי..לא אמרתי שלפרדי מרקורי יש קול יותר טוב..אבל גם הוא אדיר

Grimble Grumble

New member
לילה באופרה, קווין, היקום, וכל השאר

בעברי הרחוק (נגיד כשהייתי בן 12 עד 14 בערך אולי 15) קווין נחשבו מבחינתי כ10 רמות מעל כל דבר אחר ששמעתי... כמעט כל הדיסקים של קווין שיש לי (50 במספר) קניתי בתקופה ההיא... והם היוו בערך 50% מהדיסקים שלי... מבחינתי כמעט כל דבר שפרדי, בריאן, רוג'ר או ג'ון נגעו בו היה קדוש (טוב, חוץ מפלאש גורדון והMircale)... אבל מאז עברו הרבה מי ביוב בירקון ובערך 500 אלבומים על המדף שלי וההתלהבות מקווין הרבה הרבה הרבה יותר פחותה... כמעט בכל זמן נתון אני מעדיף לשמוע את ג'ים מוריסון, לד זפ, דיפרפל, המי או קלפטון... ובכל זאת נשארו מספר אלבומים של קווין שאני עדיין רואה כאלבומים ראויים להיכל התהילה... הראשון הוא כידוע, Queen II שכבר מזמן אמרתי שאם אני אצטרך לקחת לאי בודד רק אלבום אחד זה יהיה האלבום שאני אבחר... היה ונשאר האהוב עלי מכולם... אבל חוץ ממנו, ישנם Queen הראשון, שיר הארט אטאק ולילה באופרה שכל אחד מהם לא פחות טוב מלד זפ 1/2/3/4, תוצרת יפן, הילוכים ד'ישראלים או טומי... וזאת למעשה הבעיה של קווין, הלהקה הזאת המשיכה לשנות ה80 ואפילו תחילת ה90 והתדרדרה יחד עם שאר הזבל שהיה אז... מצד שני, אי אפשר להאשים אותם יותר מדי, ומי שלא מסכים, שיתן לי אלבום מופת של קלפטון/דיפרפל/הסטונס שיצא בשנות ה80 הזוהרות...

אולי לא מופת

אבל לסטונס יש את Dirty Work, Steel Wheels ו Voodoo Lounge שהם בהחלט אלבומים מעולים שכל מי שאהב את הסטונס הישנים יאהב גם אותם, פשוט יעיל ואלגנטי, בקשר לקלפטון, אומנם קשה למצוא אלבומים מקוריים חדשים שלו מוצלחים, אבל בכלל קשה למצוא אלבומים חדשים בשנים האחרונות הוא מתרכז בהופעות ויש לו כמה אלבומי הופעות מעולים מהשנים האחרונות, קלפטון קשישא מתרכז בדברים שהוא טוב בהם: הופעות חיות ובלוז ובמחלקת הבלוז יש לו את Riding with the King עם בי בי קינג המעולה לפי כל קנה מידה. דוקא יש מין ראנסס בזמן האחרון לאמנים הותיקים משנות השישים שמראים בגיל מבוגר סוג של בגרות מעניינת, אולי בהקשר הזה קווין פשוט צעירים מידיי?, אם כי אני חייב שחוץ מ Queen 2 ו"לילה" קשה לחשוב על משהו שלהם שעניין אותי...

HelterSkelter1

New member
ניסת את קווין הראשון?

את דעתי בנושא קווין ולד זפלין אמרתי כבר
, אז אני אחסוך ממכם

John LennonS

New member
חבוב, אם אתה רוצה ריגושים רק תאמר.

יש לי בשבילך כמה אלבומי פרוג-רוק נפלאים שאני די בטוח שלא שמעת: Zombies - Odessey & Oracle מדובר באלבום מופת, שבאמת באמת אני לא חושב שהרבה אנשים שמעו עליו... יש בו את הכל, שמחה עצב ריגוש, פסיכודליות שירים מדהימים שנותנים לי לפחות תחושה שאני חי בעולם אחר עם כל הטוב והרע שבו. ויש בחנויות המוסיקה אלבום של הצ'רצ'ילים (אלבום כפול שכולל את אלבום הבכורה שלהם ואת Jericho Jones). תקנה ותהנה... ותחזור לספר...

HelterSkelter1

New member
לא מסכים

את הzombies אני לא מכיר ממש טוב, אבל עד כמה שאני יודע לא מדובר בפרוג. את הצ'רצ'ילים אני כן מכיר, וחוץ מהאלבום האחרון שלהם, שהם נקראים בו "ג'ריקו" (שהוא רק חצי-פרוג לדעתי) אז הם לא להקת פרוג בכלל.

Tomer 123

New member
לא חושב שהוא התכוון דווקא לפרוג

בכל אופן האוסף החדש של הצ'רצ'ילים מ-ע-ו-ל-ה

למעלה