Q:H=?

Q:H=?

כולנו יודעים שה-Quadriceps הוא השריר החזק בגוף עובדתית (ביכולת לייצר עבודה), שאלתי מהו יחס הכוחות הרצוי בין ה:Quadriceps וה-Hamstrings. למי שכוונתי אינן נהירות לו - אם כח ה-quad הוא X מה צריך להיות כח ה-Hams בכדי להשיג מפרק מאוזן .

אין יחס אופטימלי

מחקרים שונים , באוכלוסיות שונות הראו שהשליטה השרירית (יחסי הכוחות הם חלק ממנה) היא task specific . כלומר ,היחס "האפטימלי" הוא יחס שמשתנה בתלות לפעולה.

ובכ"ז

אם נניח מצב של כח 3 ב-quad ןב-hams (נניח לאחר גיבוס ותקופת אימובליזציה ממושכת), וברצוננו לבנות תוכנית שיקומית - באיזה יחס רצוי לחזק את שני המערכות הללו

צר לי

אבל , לדעתי, אתה מחפש נוסחה איפה שהיא לא קיימת. תוכנית שיקום כזאת לא תיבנה לפי יחס בין שרירים אלה לפי מיומנויות נרכשות והשליטה השרירית בתוך המיומנויות האלו.כך שאם מטופל כזה אתה תתחיל לעבוד על נשיאת משקל תוך תמיכה במשקל הגוף. אם תראה שב- squat לדוגמא יש בעיה של שליטה שרירית בחלק מהטווח אתה תיצור שם גירוי נוסף לאותו שריר על מנת שיעבוד יותר ביעילות. נשמע מסובך אבל זה הרבה יותר מעניין, יצירתי ובעיקר יעיל. יחס h:q טוב למאמרים ביומכניים הוא לא לוקח בחשבון את המורכבות של פונקציה ומיומנות ולכן לא ממש רלוונטי קלינית.

איתן והקווד

איתן שלום, לא הייתי ממהר לצאת באמירה שהקווד הוא הכי וכו'. העבודה והכח ששריר מייצר תלויים ב: מסת השריר והמנוף בו הוא עובד, המנוף בו עובד הקווד על שלל ראשיו אינו יעל. יש מנוף אחד יעיל בגוף כשמדובר בשרירים: השרירים הפועלים על הלסת קרי: מסטר וטמפוראליס. אמנם המסה שלהם אינה כשל הקווד אבל הם מייצרים כח בצורה יעילה ביותר, לסבר את האוזן: כל נגיסה בסנדוויץ שווה בין 15 ל25 קילו. נמדדו כבר נשיכות של 300 ו 400 קילו אצל בני אדם. עוד דוגמא: תנין זכר מבוגר "שם ביס" של 1000 קילו.

לאיתן

למרות שאין נוסחה מדוייקת (יש גם בעייה למדוד יחס כזה) קח בחשבון שההמסטרינגס כמו שרירי הבטן, עובדים לרוב כמאזנים ולכן, הם אינם מתחזקים כשם שהקווד מתחזק בעת תירגול, הייתי נותן להם תירגול ספציפי בזמן כפול מהקווד, כיוון שהקווד מתחזק בעוד אלף תרגילים אחרים.

למעלה