Purchasing a Concave Cutter

tk96

New member
Purchasing a Concave Cutter

נכנסתי לeBay בנסיון לחפש קונקב... אני לא מבין בחברות ובאיכויות ובגדלים, מה שאני כן בטוח זה שהמחירים גבוהים מדי בשבילי במיניגן בזמנו שבדקתי זה עלה בסביבות ה150 אם אני זוכר נכון. גם הקונקב הפשוט ביותר שעולה אולי עשרה דולרים באיביי יעלה לאחר עלויות משלוח סכום דומה, היכן ניתן לרכוש, איכות סבירה למתחילים, not too fancy יש לי עוד שנים של לימודים. הבעיה העיקרית שלי היא כספית, כמו שכבר רובכם שמתם לב מאוסף כלי המאולתרים לכן לא אוכל להרשות לעצמי קונקב במאה דולרים.

גיא קרן

New member
מחירים...

א. 150 שקל זה כנראה מחיר סביר מאד לכלי כזה באיכות סבירה ב. מה הקשר בין 150 שקל ל500 דולר? ג. כמו שאמרת בעצמך אם תזמין מחו"ל תגיע לעלות דומה לזו שתמצא בארץ אז איפה פה ההתלבטות? או שתקנה מה שיש ב150 שקל או שתסתפק באילתור. אין יש מאין....

Zalgiris

New member
קניתי ב-eBay

קניתי ב-eBay קונקייב וגם קנוב ב 28 דולר ביחד כולל משלוח. שניהם תוצרת סין ונראים בול קמו של מיניגן. קיבלתי אותם תוך שבוע ימים.

uribz

New member
קונקב וכד'

נראה לי שזה ממש מחיר מציאה, וסיפור המיכלים מסין אכן מלמד אותנו שאפשר למצוא שם עדיין מציאות. כך שאם זה רכישה מחברה, ויש לך את הכתובת, ניתן לדעתי לארגן בקלות כעשרה חברה מהפורום לרכישה משותפת ולנסות להוריד את המחיר במו"מ קצר. מניסיוני איתם - זה אפשרי. גם למי שצריך רק כלי אחד שווה להצטרף, ולמצוא אח"כ קונה לשני. אם מתארגנים - אני מעוניין להצטרף. אורי

funis

New member
כלים

הכלים אומנם ניראים כמו הכלים של מיני גן אבל איכות הכלים של מיני גן היא גבוהה (תוצרת יפן) איכות הפלדה היא גבוהה ציר הסיבוב של הכלים באיכות גבוהה יותר ואין מה להשוות בין הכלים מי שמעריך כלים טובים מכיר את ההבדל. קימים כמה סוגי כלים 1 כלים סיניים באיכות ירודה 2 כלים יפנים של Joshua Roth באיכות טובה 3 כלים של masakumi באיכות מצויינת במחירים גבוהים מאוד בקיצור איכות הכלים לפי המחיר שים לב לכלים הסיניים אם השפות החותכות של הכלי באותו קו זה חשוב לאיכות החתך ולאריכות ימי הכלי

tk96

New member
השפות החותכות

שפה אחת צריכה להיות מעט פנימית ? (ממה ששמתי לב אצל חברי הפורום)

לעניות דעתי concave הוא הכלי החשוב

ביותר לחובב הבונסאי - לא ניתן לאלתר לו תחליף, עדיף לקנות כלי לפחות באיכות בינונית אחרת הנזק יעלה על התועלת. שפתי החיתוך של כל כלי החיתוך היפנים לבונסאי (או חיקוי שלהם) אינן משיקות אלא שפה אחת "עולה" על השפה השניה בדיוק רב. כלי פגום, או כלי זול אשר יאבד את דיוקו לאחר שימוש קצר, יכול לגרום לחיתוך עם "זנבות" ו/או לא מתאים אשר ימנע הגלדה סבירה של החתך. ישנה בעיה להשחיז בארץ כלים מסוג זה, לי הרסו שני כלים באיכות בינונית. לא ניתן להשליך מקנית מיכלים סינים במחיר זול, אשר הנזק היחיד שהם יכולים לגרום הוא אסטטי, לרכישת כלי עבודה זול אשר יכול לגרום נזק בלתי הפיך לעץ אותו טיפחנו שנים רבות, זה לא המקום להתפשר, לעניות דעתי עדיף להשקיע 150, שקל חד פעמי, בכלי עבודה באיכות בינונית מאשר לרכוש 3 שתילים ו/או מיכלים ללא עתיד. האומנות היפנית לרבות בונסאי הינה מינימליסטית ואינה בנויה על כמות אלא על איכות.

Joshua Roth

כלים מעולים - אני משתמש בכאלה. כמובן שיש להקפיד על שימוש נכון - על רגל אחת עובי הענף אותו גוזמים לא יעלה על שליש מאורך הלהב של הכלי.

tk96

New member
מה בדיוק הכוונה ?

ראיתי חברי פורום קוטמים ענפים עבים בקטימה כפולה, כלומר קודם חצי מצד אחד ואז חצי מצד שני, או פעולות מורכבות יותר, אך בכל אופן חתכו ענפים שעבים יותר משליש מאורך הלהב.

בקטימה כפולה

נשמר הכלל של עובי הענף- כמובן שלכל עץ קושי שונה וכפי שהדגשתי זו היתה עצה על רגל אחת. אני מתכוון להעביר הסבר והדגמה על שימוש בכלים שונים וכן על השחזתם באופן ידני ב"שולחן המתחילים" באחד המפגשים הקרובים.

bekN

New member
לגבי השחזה

חשבתי להשחיז את שלי עם אבן משחזת רגילה (כלומר "בלוק" של קרבורונדום או מה שזה לא יהיה,לא ממומלץ? ואם לא אז איך?

ידע בהשחזה

אם יש לך ידע ונסיון בהשחזה ידנית - מאוד ממולץ - ובתנאי כי אתה שומר על זויות השחזה נכונות. לא נראה לי כי ע"י בלוק של קרבורונדום תצליח, אלא אם הוא בלוק דק מאוד, מאחר וזוית הפתיחה של הכלי מוגבלת. יש כלי השחזה ידניים אחרים יותר מתאימים - רובם דמויי פצירה - למעשה מעין סכין אשר מודבק עליה אבקת השחזה (יהלום או קרבורונדום). עם השחזה מכנית על ידי משחזת מכל סוג שהוא נתקלתי בבעיה - לצערי גם המומחים הגדולים להשחזה לא השחיזו נכון את הכלים - אל אף שהסברתי להם במדויק ומראש. כנראה שאין להם את הכלים ו/או הסבלנות ו/או הרצון ו/או הכל ביחד - יחד עם זאת לא היססו לבקש 80 ש"ח לכל כלי - חצי מעלות כלי חדש!

tk96

New member
לגבי ההערות של funis

האם באמת הלהבים בקו ישר או אחד מחליק טיפונת פנימה ? מה התרשמותך הכללית מהכלי והאם ניסית כלים אחרים להשוואה ?

Zalgiris

New member
איכות הכלים

הלהבים בקו ישר, חתך נקי ויפה, גם קנוב באיכות טובה. לא יודע איך הם יהיו לאורך זמן, אך אל תשכחו שמתחילים משתמשים בכלים האלה פחות בהרבה מגרנדים כמו משה & Co בסיבה אחת פשוטה - אצים לרובם קטנים עדיין... בכל אופן, אתם מוזמנים להגיע ולהתרשם.

איכות כלים

קודם כל שיהיה רק בהצלחה והלואי והכלי יחזיק לאורך שנים. שנית, זה המקרה המובהק שהגודל לא קובע... גם עץ אחד בודד וקטן יכול לפגום בכלי זול. על אחת כמה וכמה חבל שתחילים יבזבזו את כספם ולא ילמדו מניסיונם של ותקים שכבר "אכלו" אותה... הכל עניין של עלות תועלת - ובמקרה זה לאורך זמן הזול יהיה יקר מאוד. בהצלחה. משה.

למעלה