PULL ME UNDER

cha ching

New member
PULL ME UNDER

ניתחתי את השיר לפי הקריטריונים הבאים: 1. ליריקה 2. מנגינה 3. חיבור מנגינה עם מילים 4. קצב+ מקצב (וואוו!! קריטריון שלם לפורטנוי!) 5. הרמוניה קלוקלת בחלקים מסויימים (אם יש) 6. איך שהשיר נגמר... ______________________________________________________ 1. הליריקה לא מדברת אליי בגרוש. 2. המנגינה מרגשת אותי כל פעם מחדש. אולי זה בגלל הוריאציות של המוטיב החוזר בסולו
והריף, תמיד מדהים את כולם
3. לדעתי הפזמון ממש לא מתאים לליריקה. אין כמעט התאמה של ליריקה ללחן בפזמון.. אולי בשאר השיר יש, בעיקר בהתחלה..איזשהו נסיון להלהיב... לסחוף... 4. ב-1:27... יש תיפוף אחד מיותר מדי... אבל זה נראה לי שרק אני שמתי לב לזה...
תיפוף מושלם ב-3:32-3:35 ככה... ב-3:47 זה כל כךךךך מזכיר תיפוף קיטשי של להקות רוק רגילות... (לדוגמא- ניקלבק...) -המצילות ב-5:35 נורא מוסיפות
-הכניסה חזרה ב-5:51 פשוט מושלמת!!! -אבל בפזמון- התיפוף חוזר על עצמו ולא מפתיע במיוחד... 5. כמו שאמרתי- התיפוף ב-1:27 הוא כל כך מיותר! וזה הבדל של מכה אחת על התוף... משגע לי ת'שכל! ברגע שאתה שם לב, אתה לא מסוגל לא לשמוע את זה... 6. במקרה של פול מי אנדר- סוף נוראי! כל כך פתוח ולא גמור...
זה כל כך עיצבן אותי בפעמים הראשונות של שמיעת השיר..

EROTOMANIA

New member
......

1. ליריקה הזויה מדיי... לא מדבר אליי בכלל... בהתחלה חשבתי שהוא אומר elves fly.. או משהו כזה. 2. מנגינה? זה שהוא שר PULL ME UNDER איזה 24627 פעמים? זה..בסדר.. איכשהו... אבל אני גם ככה מטורפת על השיר הזה... אז זה לא מפריע. 3. אממ... נראה לי שהרגע עניתי על זה, לא?.. (אופס) 4. אהבתי את התיפוף מאוד. (אני לא חושבת שקרה לי שלא אהבתי) אממ.. לא יודעת איך להסביר את זה, אבל פורטנוי מתופף בצורה כל כך לא אופיינית (אני מתערבת שיש מקצבים שישתלבו יותר) וזה כל כך מוסיף לשיר.. זה.. זה.. מבליט (?) את התופים .. שמנסים לעשות משהו שונה .. ארר לא יודעת. בהתחלה של TAKE THE TIME יש את זה... כל אחד והמקצב שלו.. וגם הקטע ב5:47 ועד 6:05 פשוט מושלם. זה כל כך טוב.. זה כל כך מדגיש את החזרה חזרה. 5. תסלחי לי אבל שכחתי את העברית שלי ואין לי מושג מה זה אומר. אין לי מושג גם מה זה ריף. 6. איזה סוף מעצבן. למה זה מפסיק באמצע? בהתחלה הייתי בטוחה שזה איזה פאשלה או משהו. הייתי מוסיפה עוד משהו אם הייתי זוכרת. זה הדיסק שהייתי שומעת מלא בחודש אוגוסט.. לפני שהלכתי לישון. תמיד תמיד. זה מזכיר לי את הלילות הארוכים שסירבתי להרדם כי קפאתי מקור (מזגן מסריח) ורציתי לשמוע עוד.. ועוד...

theriddler

New member
My attempt

1.גם במקרה שלי הליריקה לא משנה לי הרבה (חוץ מבמקרים חריגים...שאני ממש מזדהה עם המילים) 2.מוזר לנתח מנגינה ...(אני לא מוזיקולוג....ואני כמעט בטוח גם שאין מילה שכזאת) מאודמאודמאודמאוד אהבתי את ההתפתחות של הפריטה מהאינטרו...במשך כל האינטרו...האקרודים של ה"בית" (LOST IN THE SKY.....) ...מדהימים....אני תמיד נדהם מה אפשר לעשות בעזרת שינוי תו אחד בודד.... . השירים של דרים מפוצצים בריפים מתוחכמים ויפים....אני פשוט אפסיק לנתח את המנגינה... 3.אחד הקטעים האהובים עליי בשיר נמצא ב3:16-3:34 pre chorus השני (this world is spinning around me ...) ...המילים מבטאות "בלבול"...ו"תסכול" (לא בדיוק...)..המוזיקה נשמעת כמו מערבולת של צלילים....מאוד מוסיף 4.אם אני לא טועה חוץ מ איזה 7/8 ו3/4 חמקמקים השיר עצמו הוא דיי 4/4 (בושה לדרים!) אבל פורטנוי לא מאכזב ...עם מקצבים מורכבים ומעניינים.......וכמובן הסנר הבומבסטי שלו...:) 5.הפזמון .....כמה שאני מת על הרמוניות קוליות.....זה נשמע כמו מקהלת הצבא האדום... הם היו צריכים להשקיע ב 4-5 טרקים וליצור הרמוניות יפות יותר (PT style) 6.סוף מגניב........אם אני לא טועה זה מסמל מוות פתאומי......ופורטנוי אמר באיזה ראיון שזה רעיון משיר של ההביטלס ( and i love her)....אם אני לא טועה זהו ...

EROTOMANIA

New member
.............

ואני גם מוסיפה שאני ממש ממש אוהבת את הסאונד בדיסק הזה. במיוחד של התופים והגיטרה.. לא יודעת איך להסביר את זה.. זה קצת.. "חלול".. כוסאמק לא יודעת. (ב AWAKE זה לא ממש.."מדהים" כמו באלבום הזה.) גם בPERUVIAN SKIES יש סאונד ממש טוב.. וואי, שוב התמכרתי לשיר הזה. זה שיר כל כך טוב... אהבתי אותו גם בשמיעה ראשונה, ואני לא אוהבת שירים של דרים משמיעה ראשונה כמעט אף פעם. "If not today nor yet tomorrow then some other day" גם ההתחלה של השיר ממש טוב..היא כזאת "סוחפת".

NiGa

New member
והמספר הנוסף הוא...

1. יש משפטים שתופסים אותי, אבל זה דיי בגלל סגנון השירה שלו והשילוב עם המנגינה. (אני כבר משלב בשתובה את התשובה שלי ל-3)... מה שקים כתבה - if not today nor yet tomorrow then some other day... בכלל אני מאוד אוהב את כל הבית הזה, אבל זה דיי בגלל האוירה שנוצרת עם הקול שלו והמנגינה. 2. שיר מאוד דאון-טו-ארת', במובן שהוא 4/4 לדעתי כל השיר, יש רק כמה שבירות קצב מצד פורטנוי - אבל כל הזמן 4/4, לפעמים הוא הופך את המקצב זה הכל. אני מאוד אוהב את העליה המגניבה של פטרוצ'י לפני הפזמונים. ובגלל את כל ה10 שניות האלה שלפני כל פזמון. מאוד אוהב את כל הכניסה לשיר, קצב כבד, יושב כזה, דיי מיוחד אצל דרים. 2:37-2:56 , 3:32-3:43 , 4:50-5:09 - שולטים! סולו חמוד ביותר

NiGa

New member
חלק ב´...

3. מאוד מאוד אוהב את הבית שמתחיל ב 2:56. האוירה של המנגינה, עם הקול הצרוד של לאברי, ומילים שנותנות לי אוירה שאני לא יכול להסביר - אני פשוט אוהב את הקטע הזה. מאוד מאוד אוהב את הקולות של הפזמון! זה מה שתפס אותי פעם ראשונה (זה השיר הראשון ששמעתי של דרים - הקולות תפסו אותי בהתחלה). הקטעים שהוא שר ת´יס וורלד איז ספינינג אראונד מי - המנגינה ברקע בהחלט גורמת לתחושות סיחרור ובלבול. ממש מגניב ויפה! 4. אוהב את המקצב של הבית השני (אחרי הפזמון הראשון מן הסתם). חוץ מזה המקצבים די קלילים ופשוטים. פורטנוי מפספס את המעבר שלו בחזרה מהסולו לפזמון האחרון, הוא טיפה מאחר ביציאה לפזמון. (כלומר היציאה נעשית בזמן, על חשבון המעבר...) מי שיבין יבין. אני לא, חוזר: לא! אוהב את הסאונד של התופים בכל האלבום הזה. יותר מדי אייטיז כבד... 5. אין. 6. מגניב, אבל לפעמים מוזר כי נגיד אם אני מקשיב לשיר , ואז עושה משהו ונגמר השיר - אני לא שם לב מה קרה...

EROTOMANIA

New member
.............

וואי, באמת יש לו קול טיפה צרוד שם. אבל זה נחמד. זה כאילו הוא מתאמץ. ובקשר ל6 שלך, אני מזדהה. אני כמעט אף פעם לא שמה לב שהשיר נגמר. עדי, אני חייבת להודות, זה רעיון נורא טוב. אנחנו הולכים לנתח שיר אחר מתישהו? (לא שאני לא אוהבת לקרוא מה אנשים אחרים חושבים)

NiGa

New member
כן זה מגניב באמת!

עדי, תציגי קריטריונים לניתוח ל... צ´יינג´ אוף סיזנס...

EROTOMANIA

New member
.....

חשבתי שהנקודות שלי מעצבנות.. מה השיר הבא שאתה רוצה לנתח?

NiGa

New member
...

מאוד ואני לא יודע, בואי ניתן הזדמנות לעוד כמה אנשים שאולי במקרה יחלפו בפורום לענות על פול מי אנדר...

NiGa

New member
אנשים! תגיבו!

כל פעם אתם בוכים שאין פה שום דבר שווה ושהכל שטויות אז יאללה שיש משהו אתם לא עונים? אח"כ עוד תאשימו את המנהלים.

Uv Kruvi

New member
אין לי ממש מה להוסיף...

חוץ מ-6 שבאמת באמת עצבן אותי בהתחלה, חשבתי שהדיסק דפוק או משו, והשיר נגמר באמצע, ואני זוכר שדיברתי על זה עם יותם, באחה"צ אחד, הוא שאל אותי מה אני עושה אמרתי לו שאני מוריד את פול מי אנדר כי הסוף של השיר לא טוב... חחחח... :) בכל מקרה, הפריע לי נורא!!!!! אפילו שזה מנסה להגיד תחושת מוות פתאומי או כל מה שאמרתם, אני חושב שממש "לא יפה" לסיים ככה שיר... לא יודע, אני הייתי מסיים שונה בכל מקרה... אבל התרגלנו כבר...סלחנו להם, מה שנקרא... :)

EROTOMANIA

New member
................

הייתה תקלה בזמן ששלחתי הודעה.. חחח, "הסוף של השיר לא טוב" גם אני חשבתי שהדיסק דפוק..

wiz

New member
../images/Emo24.gif

סופסוף יש לי קצת זמן להגיב, ואני נורא שמח לעשות זאת
אז קודם כל, כל הכבוד לעדי על היוזמה (ובעיקר על זה שבחרה את אחד השירים שאני יותר אוהב
).
ועכשיו ל"ניתוח" שלי... 1. ליריקה - צודקת. טקסט די סתמי, ומילים שלא ממש מדברות אלי. 2. מנגינה - סוף העולם. אין הרבה שירים שגורמים לי להרגיש טוב כמו PMU (נשתמש בקיצור הזה מעכשיו, טוב
). המנגינה נהדרת, הריפים והסולו של פטרוצ´י מדהימים (נקיים, מדוייקים, עם רגש וטכניקה), התיפוף של פורטנוי מתאים לגמרי לשיר. קווין מור עושה עבודה מעולה על הקלידים, ולה-ברי שר את השיר בצורה שנחרטת בזיכרון. אין לי ממש זמן להכנס עכשיו לנושא של תיפוף "מיותר", ולהתחיל לפרט את ההתרשמות שלי לפי דקות - אבל בכל מקרה אני לא הרגשתי שיש דברים מיותרים בשיר הזה, ואני אישית מאוד אוהב את מה שדרים עשו שם. זה הדיסק שאיתו נכנסתי לדרים, זאת הלהקה שאני מתגעגע אליה - ונראה לי שזה ממצה את הכל. 6. (איזו קפיצה
) הסיום - קטסטרופה. כל אחד שמע סיבות אחרות לקטיעה, אבל זה לא ממש משנה - זה סיום שלא ממש מתאים לשיר. אפשר כמובן לנתח את הסיום מבחינה אומנותית, אבל בנאדם שיושב לשמוע שיר כדי להנות לא ממש חושב על זה, ולכן הסיום יכול להציק...

cha ching

New member
ואוו! לא ידעתי

שתהיה כזאת היענות ופירגון..בכלל... זיו צודק- הסולואים של פטרוצ'י בהחלט ממש טובים בשיר הזה, כמו שאמרת- נקיים, מדוייקים, עם טכניקה- כרגיל, אבל בשיר הזה עם המון רגש... שיר מדהים.. בהחלט! ואני רואה שכולם מסכימים על הסוף הקטוע המחריד...
אגב- שכחתי להוסיף, איזו כניסה יפההההההההה ב- 5:48... עם התופים! מדהים!
האמת שהשיר הבא שהתכוונתי לנתח, ואני מקווה שכולם יהיו מרוצים מהבחירה, הוא the test that stumped them all... אבל בגלל שהוא מתחיל מוזר.. בגלל שהוא המשך של שיר.. אז... לא משנהההה... למרות שרציתי להעיר שכל הדיסק, בכלליות- הוא הוכחה מצויינת שלאברי יכול לשחק עם הקול שלו בצורה טובה מאוד
בכלל- רודס מביא את DT למקום אחר לגמרי... וזה מביא לי רעיון חדש- קריטריונים לניתוח כל האלבום (הדיסק השני, כמובן); 1. ליריקה (שאליי לא מדברת בגרוש) 2. מנגינה, והסגנון החדש והייחודי של האלבום (שכמובן, מאוווד תחת הפעות ברורות ולחץ חברתי-כריזמטי של מר רודס.. (סתם! אני לא נגד! אני אחת התומכות!)) ז"א- אוהבים/ לא אוהבים. 3. הסולואים של פטרוצ'י (לדעתי, הוא מתשגע שם בכל הדיסק...) 4. לגבי GOODNIGHT KISS- לא שנאאאאתם את הקולות צחוק של הילד?! (אולי זאת רק אני, אבל גד! כמה שאני שונאת ילדים!) אוקיי, אז יותר בכלליות (ובלי להשליט ולכפות עליכם את הדעה האישית שלי), אתם אוהבים או לא, כשדרים מוסיפים מוטיבים של קולות של אנשים, מכוניות ושטויות כאלה?! אצלי זה ממש תלוי- בסינס פרום א ממורי, למשל, בFINALLY FREE, הקולות של המכונית, הצרחות, ואפילו האיש שמקלל שם, שנשמע כמו סרט "רוקי"/"רמבו"/"המחסל", כלכך מוסיף ומרגש! זה שיר ממש עוצמתי, אם לא הכי עוצמתי בדיסק... והקולות האלה מוסיפים כל כך הרבה להעברת המסר! לעומת GOODNIGHT KISS- יאק! ילד צוחק...
די מבחיל- לטעמי, ולא מעביר בי כלום, חוץ ממה שקרוב לחלחלה....... 5. ובTHE TEST THAT STUMPED THEM ALL, אתם לא מתים על המצילות ב-1:47?! זה ממש חמוד! :)

EROTOMANIA

New member
.........

הילד הזה באמת מעצבן הייתי מביאה לו כזאת בעיטה לביצים הקטנות שלו אם הוא היה לידי או שזה נקבה בכלל אז לא נורא, יכאב לה באותה מידה כבר הענישו אותי מספיק פעמים על המכות שלי. ואני לא אלימה ו..למה דווקא את האלבום החדש? למה אלבום שלם? זה מספיק .. מעייף... לנתח שיר אחד שלהם........ בא לי לנתח את VOICES... (נו מה חשבתם, האח של הניק ניים שלי) אבל למי אכפת ממני בכלל.

למעלה