pth גבוה מאוד

mmamm

New member
pth גבוה מאוד

אני מתנצלת מראש, זה קצת ארוך... בשנה האחרונה אובחן אצלי גוש החשוד כאדנומה של פאראתירואיד בגודל של כ- סנטימטר, ובמקביל נערכו לי בדיקות שהראו ערכים גבוהים של pth ושל סידן בשתן וערכים נמוכים של ויטמין d. חשוב לציין כי רמות הקלציום בדם היו עד עתה בגדר הנורמה. פניתי לאנדוקרינולוג ראשון שהפנה אותי מיידית לצילום mibi כדי לברר אופציית ניתוח הסרת הפאראתירואיד המוגדל, אולם בטרם ביצעתי את הצילום פניתי לאנדוקרינולוגית לדעה נוספת, והיא אמרה שעדיין מוקדם לבצע mibi וכדי לבדוק האם הפאראתירואידיזם הוא ראשוני או משני היא מעדיפה שאקח במשך תקופה סידן ו-וויטמין d בכמות גדולה, כדי לבחון האם יש לכך השפעה טובה על פעילות הבלוטה. ניסיתי לקחת את הסידן והויטמין אולם חשתי ברע (בחילות וסחרחורות) והפסקתי. פניתי לטיפול הומאופתי ולאחר כחודשיים התאזנו בגבולות הנורמה גם הויטמין d וגם רמות הסידן בשתן - רק ה- pth היה עדיין קצת גבוה (61). הייתי מאוד מרוצה מתוצאות הטיפול ההומיאופתי. אולם בשבוע האחרון ביצעתי שוב את הבדיקות (לפני שאני חוזרת אל האנדוקרינולוגית לביקורת) ואני קצת מודאגת, מכיוון שלמרות שהבדיקות מראות שרמת הסידן בשתן עדיין מאוזנת והיא שוב בגבול הנורמה (210), ושהסידן בדם תקין כמו תמיד (9.6), רמת ה-pth (שהגיעה עד היום הכי גבוה ל- 73 ) עלתה ל- 115!!! (תוצאות ה- ויטמין d עדיין לא הגיעו) התור שלי אצל האנדוקרינולוגית הוא רק העוד חודשיים ואני קצת לחוצה מהתוצאה הגבוהה - רציתי לשמוע את דעתך ולשאול: 1. האם רמות כל כך גבוהות של pth מסוכנות? 2. האם יש סיכון בכניסה להריון במצב זה של היפרפאראתירואידיזם? 3. מה היית ממליצה לי לעשות הלאה? מחכה לתשובתך, והמון תודה מראש.

PTH מוגבר עם קלציום תקין

שלום לך, נפלת נורא טוב. זה נושא שממש קרוב ללבי. לפני ימים אחדים גמרתי לכתוב מאמר בנושא ולפני חודשים אחדים הצגתי עבודה בנושא בכנס השנתי של החברה האנדוקרינית האמריקאית. ראשית, אנחנו צריכים הבהרה כאן. האם בדיקת ה-PTH נעשתה במעבדת זמנהוף של קופ"ח כללית בתל אביב? אם כן, אז אי אפשר לסמוך על רמה זו של PTH. זה שנים זמעבדה זו נותנת תשובות גבוהות בהרבה מהאמת. היו לי אין ספור חולים שהופנו באחבנה זו כאשר לא הייתה ולא נבראה. רק כדי לשים לך זאת בפרופורציה, ערכי PTH שהיו אצלנו ממש נמוכים, 10 ופחות, נמדדו מעל 100 בזמנהוף. העיניין בטיפול אצלם, אבל אני עוד לא ראיתי שהוא הסתדר. אם הרמה אמינה ויש לך סיפור של צריכה נמוכה של סידן ורמה נמוכה של ויטמין D, מאד יכול להיות שאנחנו מדברים על עליה משנית, למרות שאז לא הייתי מצפה להפרשת סידן מוגברת בשתן. עדיין זה יכול להיות משני להפרשה מוגברת של סידן בשתן, דבר הנקרא idiopathic hypercalciuria. צריך באמת לברר זאת. אני הייתי עושה לך העמסת סידן כדי לעמוד על טיב הבעיה. לגבי הממצא ב-US, קודם כל יש לבדוק אם באמת יש לך היפרפראתירואידיזם. אם אין לך, הממצא יכול להיות משהו אחר. אני מסכימה לגמרי עם הרופאה שלך שאמרה שאין מה למהר לבצע MIBI. MIBI היא בדיקה יקרה שעושים לפני שבטוחהים באבחנה ומתכוונים לנתח. בכל מקרה, ממש אין מה לדאוג כאן. במקרה הכי גרוע תגיעי לכריתה של בלוטה אחת מתוך ה-4. אם את גרה באזור תל אביב, הייתי ממש ממליצה לך לבוא למרפאה שלנו לסיום הבירור. בכל מקרה, גם אם זה נכון, אין כל סכנה ב-PTH עצמו.

למעלה