PSYD בארה"ב

ortalisa2

New member
PSYD בארה"ב

היי...
משהו יכול להסביר לי על ההבדל בין psyd ל phd למעט עניין המימון ועניין המחקר מול היישום?

הייתי שמחה לדעת האם תמיד מסלולי הpsyd הם קצרים יותר?
האם זה נכון ש psyd אורך 4 שנים ו phd אורך 5 שנים לפחות?

ומה בנוגע להבדל ברמת הקושי?
אני פשוט גרועה בסטטיסטיקה וזה חישוב שנלקח בחשבון בהחלטה ללכת על הpsyd.

איפה בניו יורק סיטי יש מסלול psyd שמוכר על ידי הapa למעט הישיבה יוניברסיטי?

מבחינת סמסטרים וחופשות- כמה חודשים זה סמסטר של לימודים וכמה זמן זה חופשת סמסטר וכמה זמן זה חופשת קיץ?

אחרון חביב - מאחר ןאני הולכת על הpsyd וקשה לקבל מימון, חשוב לי ללכת לאוניברסיטאות ציבוריות ולא לפרטיות (כאלה שעולות 40 אלף דולר לשנה). אתם יכולים להגיד לי מה בערך השכר האוניברסיטאי שם?
ואם יש לכם המלצות לאוניברסיטאות ציבוריות על מסלול טוב של psyd אשמח לשמוע.

תודה רבה לכם !!!

Philip Jr

New member
תשובות חלקיות

את ההבדל הבנת יפה מאד, זה בדיוק ההבדל. זה גם צריך להיות השיקול העיקרי אם לא היחידי - האם את רוצה לעבוד באקדמיה, בנוסף לעבודה כקלינאית. אם לא, PsyD מתאים לך. זה בהחלט גם נכון שהמסלול של PsyD קצר בממוצע מהמסלול של דוקטורט מחקרי. אין בהכרח הבדל ברמת הקושי, יש הבדל במהות של התואר ובתכנים שלו.

סמסטרים / חופשות ושכר לימוד תלויים במוסד בו תלמדי, אז אני מציע לך פשוט לחפש מסלולי PsyD בעצמך ולראות מה מתאים לך. קישרתי לדירוג של התוכניות האלו לא ממזמן. זה לא שיש הרבה כל כך לבחור מהן..

Philip Jr

New member
אני לא חושב שיש בפורום מישהו שעושה PsyD

מה עוד את רוצה לדעת?

naama85

New member
רשימת מוסדות שמוכרים ע"י ה-apa

הי,
אני מתעניינת ב-PhD בפסיכולוגיה כך שאין לי המון מידע עבורך, אבל כן לגבי המוסדות המוכרים-
הרשימה שמצאתי באתר של ה-apa מצומצמת יותר מזו שיש לקרן חינוך ארה"ב (פולברייט, בבן יהודה בתל אביב), וגם הרשימה של קרן החינוך מחולקת לפי מדינות. אני לא זוכרת את הרשימה של ניו יורק, אבל באופן כללי זו הייתה רשימה רחבה והיו שם גם הרבה אוניברסיטאות שלא הכרתי, וייתכן שתנאי הקבלה ו/או הלימודים בהן פחות קשים. שמעתי שיש את הרשימה הזו גם בשגרירות האמריקאית בירושלים אם זה יותר קרוב לך.

למעלה