Prop 8

Prop 8

לא בדיוק קשור לגאווה בחו"ל, אבל אולי יש כאן מישהו מארה"ב (או בכלל) שיכול לעזור לי - מה קורה עם זה? אני שומעת מדי פעם על עוד סלבריטי שמזכיר ומתנגד ורואה עוד סרטון ביוטיוב על עוד מצעד/הפגנה/וואטאבר, אבל בפועל, מה עושים שם? יש איזשהו ניסיון לשנות את ההחלטה?

vinney

Well-known member
הנושא כרגע בדיונים בבית המשפט העליון

של קליפורניה. לצערי הסיבה לעתירה היא פרוצדורלית ולא מהותית, אבל אם זה לא יתקבל על בסיס פרוצדורלי - זה יעבור לבית המשפט העליון של ארה"ב כנושא מהותי.

yanivran

New member
מחר בשעה 9 בבוקר שעון קליפורניה

יהיו לנו יותר תשובות. או בקיצור, מחר הולך להיתפרסם פסק הדין בנושא. אני מקווה לטוב, יש לי חברות שהתחתנו בקליפורניה ובכלל חייתי שם שנתיים ולא הייתי רוצה לראות את המדינה הזאת מפגרת בצורה כל כך בוטה אחרי שאר העולם ואפילו חלק מתקדם של מדינות בארה"ב בקטע של זכויות להט"ב.

yanivran

New member
עדכון (והפעם עם תוכן)

אז בית המשפט העליון של קליפורניה אישר לצערנו את השינוי של החוקה במדינת קליפורניה לכלול את המילים "נישואים בין גבר לאישה". הנקודת אור בפסיקה היא שהחלטה זו לא משפיע על כל מי שהתחתנו לפני הבחירות. עצוב לי לחשוב שלפי פסיקה זו, אם ירצו יוכלו לשנות את החוקה לפי הרוב ולמנוע זכויות ממיעוט לפי שרירות ליבם של הרוב באם זה מוצא חן בעיניו, לא נעים להגיד, אבל לא חשבתי שזו דמוקרטיה ואם זו כן, אז פה היא נכשלה.

למעלה