PROLACTIN

PROLACTIN

שלום ד"ר,

עשיתי בדיקת דם לפני 3 חודשים ויצא ערכים גבוהים של PROLACTIN = 6071
האם זה לא הרבה??? האם יש לי סיבה לדאגה?
אתמול עשיתי בדיקה חוזרת ומחכה לתוצאות.

אני בת 50, הוצאתי רחם לפני שנתיים וחצי. השארתי השחלות ואת צוואר הרחם.
שאר הבדיקות שלי תקינות.

אשמח לתשובה בהקדם.

ערכי פרולקטין

כפי שוודאי ראית בטופס הבדיקות שקיבלת חזרה גבוה (האם התכוונת ל- 6071?)
זה מעורר שאלות:
אחרי כמה זמן מהיקיצה ערכת את הבדיקה?
האם את נוטלת תרופות?
מחלות ידועות ברקע?

עשית את המוטל עלייך וזו העירנות וגם ביצעת בדיקה נוספת
המתיני לתשובות והמשיכי את התהליך.
הצבת מעט מדי פרטים, על מנת לקבל התייחסות שלימה.

בהצלחה

יעל ND

New member
יש לחזור על הבדיקה ואולי לעשות בדיקות נוספות

אם לא טעית כשהעתקת תוצאת הבדיקה, רמת ההורמון הזה אצלך גבוה מאד, אבל לא מדברים על פרולקטין גבוה, עד שמקבלים 2 בדיקות גבוהות. במילים אחרות, עליך קודם כל לחזור על הבדיקה.
ולהקפיד על תנאי נתינת דם לפרולקטין:
- לתת דם בין השעות 9-12 בבוקר
- על קיבה ריקה
- לאחר שינה טובה
- ללא יחסי אישות לפני הבדיקה

פרולקטין גבוה יכול להיות פיזיולוגי (בזמן הנקה, בזמן הריון, בזמן שינה עמוקה, לאחר בדיקת שד, לאחר בדיקה גינקולוגית, לאחר יחסי אישות, במצב של סטרס, לאחר מאמץ פיזי, לאחר אכילת מזון עשיר בחלבון)
פתולוגי (גידולים באיזור היפוטלמו-היפופיזרי, כתוצאה מקרינה, כתוצאה מפגיע כירורגית או פגיע כתוצאה מטראומה באיזור זה של המוח, כתוצאה מכמה ממחלות אנדוקריניות, לאחר ניתוח בשד, לאחר ניתוח בבית החזה, כתוצאה מאי-ספיקת כליות כרונית, כתוצאה מאי-ספיקת כבד כרונית, קרניופרנגיומה ועוד)
וכתוצאה מלקיחת תרופות (אסטרוגנים, אופיאטים, רזרפין ועוד).
וכמובן, אם את לוקחת פרולקטין כתרופה.
כפי שאת רואה, עליך לחזור לרופא שלך עם התוצאה. יתכן שישלח אותך לבדיקה חוזרת וולי לבדיקות נוספות ויתכן גם שזוהי תוצאה סבירה: לעומתינו, רופאך מכיר אותך ואת המקרה שלך וידע מה נכון להמליץ לך לעשות.
רפואה שלמה בכל מקרה!

פרולקטין

שלום, קיבלתי היום תוצאה שניה והיא : 714 אז בוא נגיד שירד משמעותי ולהערכתי בגלל שהפסקתי לקחת תרופה אנטי דיכאונית בשם סוליאן. לפני שבועיים הפסקתי לקחת את התרופה הזו. עכשיו הרופא אמר לי לחזור פעם השלישית בדיקת דם בעוד חודשיים לבדוק אם ירד עוד.

מה דעתך?
ערב נפלא

למעלה