Pride of Bagdhad

Pride of Bagdhad

אומרים שכשהתותחים רומעים המוזות שותקות. אני אומר, המוזות שותקות רק איפה שהתותחים באמת רועמים, אבל משפריצות ניטים על יוצרים שנמצאים בעורף. המון מלחמות, לצערינו, השפיעו על מספר רב של יצירות, כתובות, מומחזות, מוסרטות ואפילו מצויירות.חלקן טובות וחלקן פחות, אבל זה כבר תלוי ביוצר. Pride of Bagdhad מתרחשת בזמן מלחמת המפרץ השניה, בעיראק, ולמעשה מבוססת על אירוע אמיתי שהתרחש בזמן סיור כוחות הרגלים של ארה"ב במרחבים הפתוחים ומפוצצים של עיראק. העלילה עוקבת אחרי להקה של ארבעה אריות בגן החיות העיראקי, זיל הזכר הבוגר והכריזמטי משהו, נור לביאה צעירה אמא של עלי הגור החמוד אשר מהווה אתנחתאות קומיות לעיתים, וסאפא הלביאה הזקנה, זו שעדיין זוכרת את המרחבים הפתוחים, וסובלת ממרמור יתר. הסיפור האמיתי מתחיל כאשר בזמן הפצצות הצבא האמריקאי על עיראק, נפגע הגן והחיות בורחות משם. פה, מתחיל הסיפור להתגלגל והלהקה מתחילה במסע, בו הם יתמודדו מול האויב האמיתי, הטבע. וכל זה על נופי בגדד ההרוסה, אך המדהימה. אה כן, והם מאד רעבים…ביו היתר. בעלילה מעביר וון את הרוע שלנו, המטפלים, ההולכים על שניים. האריות ושאר בעלי החיים מקבלים הצצה לעולם של בני האדם, לדרך בה הם חיו, ואפילו מגדרים רחוב אחד כגן חיות בפני עצמו בנאיביות שלהם. וון לא פוסח על הטבח, ההפצצות והעושר שהיה לבגדד, ולקטעים מבזה את המלחמה ומגנה את הלוחמים בה. עוד יאמר לזכותו שהוא מצליח להעביר מסר לקוראיו דרך כל זה. בריאן ק. וון מציג כאן סיפור מאד בינוני, אשר בכלל לא משרת את המטרה של נובלה גרפית, אלא מזכיר באופי הכתיבה שלו, עוד אוגדן של החבוב האחרון. יאמר לזכותו שמדובר בכתיבה כיפית הומוריסטית לעיתים, ולעיתים רחוקות אפילו דרמטית, וון מוכר ומוערך על ידי סצנות האקשן הקצרות אומנם, אך הכיפיות שהוא כותב ומביים. אבל שוב, מדובר בנובלה גרפית, יקרה ביחס לתכולתה, וזה לא מה שקוראים מחפשים בנובלות הגרפיות, לדעתי. האומנות של ניקו הנריצ'ון (Niko Henrichon) נהדרת. משרתת את המטרה לשמה היא שם. לתמוך בעלילה. ניקו מצליח מעל המצופה. האומנות שלו אומנם לא מאד פרטנית, אבל נהדרת. הקווים עדינים וחלקים, ההבעות נהדרות ומעבירות בצורה אנושית לחלוטין את דעותיו של אריה אך עם זאת שמירה על הצלם החייתי של החיה. ציורי הנוף והמרחב מדהימים, והייתי עושה פוסטר מהרבה פריימים, שלא לדבר על הכריכה המדהימה ביופייה. האומנות של הנריצ'ון זוכה לחיזוק משמעותי נוסף, הצביעה. הצבעים חמים, ונראים כאילו מדובר בצבעי מים, אין ספק שהצביעה מוסיפה המון להנאה הויזואלית מן האוגדן. בסך הכל מדובר בנובלה גרפית מהנה שנקראת בנשימה אחת, זורמת, קלילה ומאויירת למשעי, ואפילו בעלת מסר. אך לטעמי יש פה פספוס של עומק שחסר בה, ואולי אפילו עוד קצת עלילה, מדובר באוגדן קצר להפליא. כמוכן, ביחס למחירו, אין בכלל תוספות, מלבד ביוגרפיות קצרות לוון והנריצ'ון. אם אתם רוצים להנאות מאומנות מדהימה, ומסיפור קליל, פרי ממלחמת המפרץ השניה, זה הנובלה בשבילכם. Pride of Bagdhad Brian K. Vaughan Niko Henrichon הוצא, DC Comics ליין Vertigo 136 עמודי צבע בכריכה קשה 19.99$ כתיבה- 6.5/10 אומנות- 9/10 סכ"ה- 7/10 כיף קצר, לא מעבר לזה הזכרתי שהאומנות שם נהדרת?

omern25

New member
קניתי אותו מאמזון לפני מספר חודשים

נהניתי לקרוא -סיום מעניין.ואני מסכים עם הביקורת על המחיר בעיקר בגלל האורך- הסיפור די קצר ותוך שעה מסיימים אותו האיורים של ניקו הנרישון מצויינים, 9 מ -10

benyosef

New member
אחלה ביקורת וכן יירבו

אני חושב שאפשר לסכם את הקומיקס הזה במילה אחת: פרווה. כן כן, פרווה, זאת המילה החדשה שלי. לא לכאן ולא לשם. לא יותר מדי מעניין, לא ממש מתחברים לדמויות, וקשה מאוד להרגיש את התחושות שהמחבר מנסה להעביר. הדבר היחיד שגורם לכם לצאת טיפה מהאדישות זו האומנות, היא יפייפיה ושווה הצצה נוספת. אבל אומנות לא מספיקה, צריך תמיכה מצד הסיפור ולצערי קשה למצוא את זה כאן. ציון: 6/10

MajorWinters

New member
מתנצל שאני נטפל לקטנות...

וזה לא אישי, וכל אחד אחר יכול גם לענות. זה לא מפריע לכם לתת ציון מספרי? לא יודע... נראה לי ממש מוזר לדרג במספרים יצירות אמנות... בכל מקרה, ח"ח על הביקורת, כתבת לעניין והעברת את המסר.

לא נראה לי מוזר בכלל האמת

כוכבים לא קורצים לי בכלל, אין לי סולם משלי...ריכטר טפוס מה אני אעשה, ואפילו הכמעט טוב תחת זכויות יוצרים של תעודות בית ספר....מספרים זה הדבר היחיד שאף אחד לא שם לו זכויות יוצרים... חוץ ממספר אחד 666 (כל הזכויות, הרעות והטובות, שמורות אך ורק לשטן, למוציא לאור ולעבדיו שנשרפים תחת יוקדת בגהנום. כל שימוש כתוב, מודפס, מוסרט או משודר ללא אישור מפורש מהשטן עצמו או מי שהמציא את המספר הזה ושייך אותו לשטן עצמו יהווה הילה לדין ואף למוות, ראו הוזהרתם, השטן והמוציא לאור) ובנימה יותר רצינית, הדירוג המספרי נעשה במיוחד עבור אותם עצלנים שלא קוראים בכלל הביקורת, הם רותים לדעת בקיצור מה אני חושב. אך הם לא מבינים שהם יוכלו לקבל חוות דעת הרבה יותר טובה על האוגדן/חוברת וכו' בעזרת קריאה של הביקורת...אבל זה רק אני. סופ"ש נהדר טל

mulon1984

New member
מצטער שאני נטפל לקטינות,

בחיי, חשבתי שהיא בת 18... בכל מקרה, לא, זה לא מפגר לתת מספרים לאומנות. יש קריטריונים אובייקטיביים שאפשר על פי הם לבחון עד כמה האומנות טובה\עובדת\מתקשרת ועל פי השיקלולים האלה לתת גם דירוג מבוסס מספרים.

MajorWinters

New member
לא יודע

(גם לטל) מה הופך ציור ל8 שאין בציור שהוא 7? ומה יקבל ציון 10?

mulon1984

New member
צ'מע

יש לי כמה קריטריונים: 1. עד כמה הציורים "מתקשרים" ועובדים ביחד עם הטקס\הסיפור\העלילה. 2. רמת הגימור וההשקעה 3. הרמה של האומנות (ציורים טובים\מחורבנים) זה לא מדע מדוייק, אבל אם אתה לוקח את הקריטריונים האלה אתה יכול לזרוק מספר שיתאר בכלליות את האומנות בסיפור.

DARKSEID

New member
אז אולי לעשות איזו שיטת דירוגים

למשל ל IGN comics יש שיטת דירוגים של : must have, must read, check it, pass it, burn it וגם ל silver bullet comic books יש שיטה של דירוגים. כי לכתוב איזה מספר מ 1-10 אפשר לומר שזה קצת שרירותי. ביקורת טובה דרך אגב
למרות שדיי שכנעתי אותי לא לקנות את הספר

ailag

New member
נראה לי

שההנאה האישית מהציור היא שקובעת, לכן גם כל אחד יתן מספר אחר. לא תמיד צריך להסתכל על המספר - כי אם אתה מוצא, למשל, שהדעות של טל הפוכות לגמרי משלך אז אין בשבילך משמעות למספרים שלו. אבל אם עד כה אהבתם את אותם הדברים ומאותן הסיבות, זה משנה למה הוא דירג את החוברת כך או כך? אפשר לדרג לפי איכות ציור, אבל ספר פינאטס מאויר ע"י אלכס רוס לא צריך לקבל הרבה נקודות, למרות האיכות. אפשר לפי ההקשר לעלילה, אבל אז הרבה מסנדמן יקבל יותר ממה שבאמת מגיע לו. אז יש כאן את שיקול הדעת.. מה שטוב במספרים, לדעתי, זה שהם מכניסים הכל לפרופורציות. נגיד כשאני מתייחסת לקומיקס שקראתי (באמת מזמן לא העליתי ביקורת
) בלי מספרים, לפעמים אני קוטלת אותו למרות שבגדול הוא היה נחמד.. פשוט לא היו הרבה דברים במיוחד טובים והיה איזה שטיק שהיה במיוחד רע.. אז עם שיטת מספרים היה אפשר לתת לו 7, ואז אנשים רואים שאמנם קטלתי את השטיק הזה אבל בגדול הסיפור פסדר. (לא הולכת לעשות שיטת ניקוד אצלי פשוט כי זה לא יהיה עקבי) נ.ב. לא סיכמו שהשטן זה 616? (ואז מארוול שוב יתרוששו בגלל קנסות זכויות יוצרים)

benyosef

New member
זה מאוד פשוט

אחרי שאתה קורא אלפי חוברות אתה כבר שם לב לפרטים קטנים ואתה בהחלט יכול להבדיל בין אומנות של 7 לאומנות של 8.

עקרון הניקוד שלי

שאני כותב אני מתרכז יותר בתוכנה. אני יודע שיש הרבה אנשים עצלנים ועייפים בקהילה, שאין להם כוח לקרוא תמיד. אבל אם הם יקראו הם יבינו הרבה יותר טוב מה אני חושב על החוברת ואולי עדיף להם לקרוא מאשר להסתמך על המספר 6. ובקשר למספרים, שאני מנקד כתיבה אני מתחיל תמיד מ10 ומוריד נקודות על פאקים בכתיבה, עלילה סתמית, או אכזבה כללית מהכתיבה שרק העבירה סיפור. גם על הומור, דרמה ואקשן אני מנקד...זה נכנס לקריטריון של העלילה והכתיבה. מאידך, האומנות אצלי מתחילה באפס, ואוגרת ניקוד לפי העיצוב, ההעמדה, הצבעים, האינק וסגנון לפי הטעם שלי. לדוגמא את רוב העבודות בחוברות של רוס אני אנקד 4-5 כי הוא מאייר של פוסטרים וכריכות לדעתי ולא של אומנות פנימית. ניסיתי לקרוא כמה חוברות שלו, והעין בכלל לא מצליחה להתמקד בטקסט מרוב חוזק של האומנות שלו...ומנגד את האומנות של קורי ווקר (nvincible) אני אנקד 9 כי היא לטעמי, הן בצבעים והן בסגנון נטול הקוים כמעט. את הסכ"ה אני מנקד לפי ההתרשמות הכללית. מה היו ציפיות (לדוגמת האוגדן הנ"ל הציפיות היו גבוהות, וכגודל הציפיות גודל האכזבות) מי כותב, התייחסות לעבודתיו האחרות, אין האומנות והעלילה משתלבות ורוב הנקודות בסכ"ה מקבלת העלילה והדרך בה הסיפור מחולק על החוברת/אוגדן.

למעלה