Preview ב-RSS

ht2006

New member
Preview ב-RSS

הי, מקווה שיש בו אנשים שיש להם ידע ב-RSS, [למי שלא יודע מערכת בניית דוחו"ת משאילתות שב-sql server) באמצעות .Net השאלה שלי היא: יצרתי data, הרצתי, קיבלתי תוצאה, עשיתי איזשהוא layout, לא יותר מידי מסובך, רק גרירת השדות ל-Table, כאשר אני נכנסת ל-preview מתקבלת ההודעה הבאה: There are compilation errors, see task list for details אבל אין שום שגיאה ב-Task List ולפעמים קופץ חלון, ובו השגיאה: InvalidOperationException: Cannot call Invoke or Invode Async....... צרפתי קובץ שמראה בדיוק. תודה יום טוב.

24sharon

New member
../images/Emo207.gifאני גם מתעניינת לגבי דו"חות

יש לי מסד נתונים [מכובד ודי רציני] ואני צריכה, בעז"ה בזמן הקרוב לבנות לו מערכת של דוחות. אני מאוד מתלבטת מה הפלטפורמה (כך זה נקרא?) המתאימה ביותר. אני חושבת על HTML - דוחות נוחים אבל המראה שלהם לא מקצועי כלל אקסל - זו גם אפשרות בזמנים כאלו, אני מתגעגעת לשימוש באקסס החביב והטוב, שם הכל היה פשוט, וגם התוצר הסופי היה מוצלח. לגבי התשלום, מבחינתי זה יכול להיות אם זה מומלץ אף בתשלום - לפחות שאני אעביר את האלטרנטיבות ל'בוס'... אשמח לשמוע את דעתכם ולך ht2006, מה התוכנה הזו שאתה עובד איתה? יש אפשרות לקבל עליה מידע? תודה, [וסליחה שלא היה לי איך לעזור בשאלה הספציפית]

ht2006

New member
מידע על RSS

הי שרון, אני גם חדשה בתחום, ולא יודעת הרבה על RSS, מה שאני יודעת זה: יש ב-.net אפשרות לפתוח פרויקט מסוג reports , כמובן צריך להתקין איזושהיא תוכנה RSS זה ראשי תיבות של: SQL Server Reporting Services את פותחת קובץ של report, הסיומת היא של .rdl ואז יש לך 3 לשוניות: data - את מקשרת את הדו"ח לשאילתא (כותבת text או את השם של ה-stored procedure) Layout - עיצוב הדו"ח Preview - תצוגה את יכולה לקשר את הדו"ח לדף aspx יש ספר בשם:Guide to SQL Server 2000 Reporting Services של Peter Blackburn & William R. Vaughn שמחתי לעזור.

dino_din

New member
זה לא רק לשאילתות מול SQLserver

זה כלי יצירת דוחות שמגיע עם ההתקנה של ה SQL אבל אפשר לעבוד איתו מול כל DB (אני עובד איתו מול אורקל והוא עובד חלק). אם מתקינים את ה client על מחשב עם visual studio זה מתקין תבנית שמאפשרת לפתוח פרויקט מסוג report. בקשר לשאלה - לצערי זה לא אומר לי הרבה, לא נתקלתי במקרה כזה.

dino_din

New member
אגב, השגיאה נראית

לי יותר כמו שגיאה בסביבת עבודה עצמה, אולי התקנה לא טובה. זה לא נראה לי כמו שגיאת סינטקס בדוח עצמו.

dino_din

New member
אגב 2 - לפני שאת עושה preview

תנסי להריץ את השאילה מחלון ה DATA (יש לך למעלה סימן קריאה אדום) ולראות אם את מקבלת תוצאות. אם כן, זה יפחות יוביל למסכנה שהבעיה היא בעיצוב ולא בשאילתה עצמה ואז אפשר לנסות לבנות את העיצוב מחדש. אם כבר בעמוד ה DATA תקבלי שגיאה - סימן שיש בעיה עם השאילתה או עם החיבור ל DB.

ht2006

New member
הרצתי ב-data, זה עובד, וב-layout...

ב-layout פשוט גררתי את השדות מהחלון Fields ולא יותר מיזה... תודה לכל העוזרים.

dino_din

New member
שוב, קשה להבין מה הבעיה ככה

אז אני יכול רק להציע ניסוי וטעיה. תמחוק הכל מה LAYOUT ותשאיר סתם תיבת טקסט. תנסי לראות אם זה עובד, אם כן, תכניס טבלה ריקה ותבדוק שוב. אם כן, תגרור כל פעם שדה אחד לטבלה ותנסה עד שתראה איזה שדה עושה בעיות. יכול להיות שאתה משתמש בטבלה באיזה שדה שה RS לא יודע להתמודד איתו בתוך טבלה בגלל סוג נתונים או תכונה מסויימת של השדה. דרך קצת מעצבנת אבל היא תתן לך אינדיקציה בדיוק איזה שדה עושה בעיות ואז תוכל לטפל בו. בהצלחה.

ht2006

New member
תודה, אנסה,

למרות שלא נראה לי. זה יותר נראה כמו בעייה של הרשאות.

crystal reports

אם את לא הולכת להשתמש ב Reporting Services של 2005 (שאני לא ממש מכיר אבל אומרים שזה מצוין) אז עדיף crystal reports.

שבחי reporting services

לקרוא לו RSS זה טעות, RSS זה משהו אחר לגמרי. הדוחות שמופקים בעזרת RS משוכללים הרבה יותר מכל מה שתוכל לבנות ב HTML בשנות חייך. עשיתי פרויקט לפני כמה חודשים, וזה באמת מרשים. קח באמת רק כמה דוגמאות קטנות לעוצמה של הכלי: 1. אפשרות חיתוך לדוחות מתוך הכלי. (בחר לקוח/ תחום תאריכים/מחלקה...) 2. דוחות דינמיים. לדוגמה: קבל רשימת לקוחות. לחץ על לקוח - קבל רשימת הזמנות ללקוח. לחץ על הזמנה - ראה פריטים, וכו. תעשה את זה ב HTML, נפגש בעוד שנתיים. 3. דוחות בדחיפה ללקוחות מסוימים. 4. מערכת הרשאות מפורטת, לא כל אחד רשאי לראות כל דוח. 5. המרה אוטומטית של הדוחות לאקסל, PDF (גדול!), או סתם HTML. 6. ביצועים נפלאים, כי הוא יושב על ה sql . ועוד ועוד, פשוט ביל גייטס לא שילם לי מספיק, אז אני עוצר כאן.

24sharon

New member
זה כלי שבא עם הSQL SERVER עצמו

יכול להיות שהוא מותקן לי, ואני לא ידעתי על קיומו?

24sharon

New member
OK הבנתי

בהתקנה של הSQL SERVER, מותקן גם כן VS2005, הכולל את הבסיס לאפשרות של דוחות. הנה המאמר שנתקלתי בו: http://www.databasejournal.com/features/mssql/article.php/3582241 אבדוק ואראה אם זה מתאים למה שאני צריכה תודה

IdleThought

New member
סתם לידיעה

יש גם מוצרים שמתמחים בייצור דוחות בזמן ריצה - זה מעין ממשק לחיתוך וניתוח נתונים שמיועד לשימוש משתמש הקצה ( עם קסטומיזציה מסויימת כמובן) בגדול ישנו מטמיע שיוצר "עולם" של נתונים שבנוי מאובייקטים ולא מעמודות בטבלאות (מעין כמיסה של העמודות בטבלאות לרכיבים מנותקים) ואופרטורים על השדות כך שמשתמש הקצה יכול להוציא לדוגמא חיתוך של כל הכנסות סניף בחברה שלו תוך גרירת 3~4 אלמנטים יחדיו ולחיצה על קליק קטן וחמדמד ובלי שורה אחת ב SQL, המונחים הסקסיים הם OLAP וגם Data warehouse (כשלאחרון נוטים לסגל צורת איות מעט שונה לאחר כמה חודשים של נסיונות תחזוקה למערכת) החברה הכי גדולה בתחום היא BUSINESS OBJECTS שלמיטב ידיעתי רכשה את CRYSTAL REPORTS לפני אי אלו חודשים אבל יש גם מוצרים קטנים יותר להטמעה בפרוייקטים עצמאיים

dino_din

New member
ואם כבר אתה מזכיר

drill Down ו- drill Through בלחיצת כפתור ואפשרות ליצא לפורמטים שונים בקלות ובצורה מצויינת אז אפשר גם להזכיר מערכת caching ששומרת דו"חות מוכנים לצפיה מהירה ומערכת תיזמון להרצה ויצירת דו"חות. וכמובן שחוץ מדו"חות טבלאיים בוא לא נשכח יצירה מהירה של דו"חות מטריציאלים ודו"חות שמוצגים בצורת גרפיים (בערך כל סוג גרף שאי פעם ראיתם באקסל) עם אינטרקציה מלאה לכל לחיצת כפתור בדו"ח ועוד. ולשרון24 , אם את רוצה לבדוק אם זה מותקן לך, תפתחי VS ובפתיחת חלון חדש תבדקי אם מתאפשר לך לפתוח פרוייקט מסוג report (נדמה לי שזה מתחת לקטגורית business information projects).

למעלה