practicu לימודים מהבית

assaff11

New member
practicu לימודים מהבית

שלום לחברי הפורום אני בהתלבטות כרגע לגבי האתר לימודים של מכללת practicu
מי שלא מנוי באתר הסרטונים לא מלאים אבל בכל זאת צפיתי בסרטונים של ה-nettap כי אני מאוד רוצה ללמוד את תחום הסטורג'
אני אישית התרשמתי לטובה מהאתר ומהרמה של המרצה וההסבר של החומר מאוד מובן
בתקופה האחרונה אני לומד הרבה בבית ומפיק יותר מעצמי מאשר מכללת נס שלמדתי בה mcitp כי הרצון ללמוד ולהתפתח תוך כדי שאתה עובד בתחום נותן לך בסיס חזק(לפחות אני יכול להעיד על עצמי)
מנוי של חצי שנה עולה 250 לחודש שזה סה"כ 1500 ש"ח(זול הרבה יותר מכל מקום)

http://www.practicu.com/

ועכשיו לשאלה
האם יש מישהו שהתנסה באתר הזה?
והייתי שמח לשמוע מכם גם למה לא כדאי ללכת על זה?
תודה לעוזרים :)

sysnt

New member
ראיתי/הקשבתי/Youtubeים ועדיין לא השתכנעי

לא אוהב קיצורי דרך וזה לא תחליף מבחינתי להבנה ולהיתנסות בסביבת בדיקות או ייצור,
בעבר למדתי דרך Sybex והיום אני משתדל לעקוב אחרי בלוגים טכנולוגיים, אתרי Technet/Petri ועוד כמה בודדים

sysnt

New member
שאלה מצויינת, יש Virtual Lab למיניהם...

ויש כל מיני Webinarים, צריך לעקוב לפי היצרן,
כמובן גוגל והרבה היתנסות בשטח,
איך עשית עד היום בתחומים אחרים?

ירון316

New member
בכנות?

סאורג' אל תלמד לפי יצרניות. תלמד טכנולוגיות. צא ולמד:
- SCSI
- ISCSI (טרגטים, איך מגדירים אותם, מה משמעות האפשרויות שלהם - נסה את tgtd לדעתי. initiators - קבוצות וכאלה, מה משמעות ה-IQN)
- NFS (איך עובד ואיך מגדירים)
- SMB
- ZFS (כל מה שאפשר)
- תלמד על מערכי רייד שונים, סוגיי רייד (חומרה/תוכנה)

תתחיל בזה

ntbsh

New member
קצת ארוך אז קח נשימה...

אם אתה רוצה להתמקצע בהתקן אחסון של יצרן מסוים (לדוג' NetApp) אני מציע לך (במידת האפשר) לגשת לאתר של ה- Vendor ולהתחיל לצפות ב- Training Units שהם Online.
במידה ואין לך גישה לאתר ה- Vendor ויש לך אפשרות לשים את ידייך על הדוקומנטציה של מערכת ההפעלה או של קורס רשמי - מה טוב ומה נעים, בגרסאות הישנות של Data ONTAP 7-Mode היו ספרים עבי כרס שהסתובבו חופשי-חודשי אצל הקולגות שלי. נכון, זה קצת מעייף ו"מסורתי" לקרוא ספרות, אבל אני יוצא מנקודת הנחה שאין לך אפשרות לגשת לאתר כמו NOW של NetApp.
בנוסף, יש סימולטורים של NetApp שתוכל להתנסות בהם ולשחק איתם (להקים Cluster, להגדיר VIFs/LIFs, ליצור LUNs, להתקין Licenses וכו') ולצבור "ניסיון" עם מערכת ההפעלה של התקן האחסון.

אם אין לך שום אפשרות שכזו בנמצא, פנה ל- Vendor שאתה רוצה להתמקצע במוצרים שלו ותצור קשר עם מחלקת ההדרכה שלהם, מדי חודש\חודשיים יש קורס Fundamentals ותוכל להצטרף אליו (לגבי עלויות של הקורס ו\או זכאות - באחריותך לבדוק זאת מול ה- Vendor).

מלבד כל זה, אגלה לך סוד, אני מציע שתכיר את הפרוטוקולים והטכנולוגיות היטב, כי זה של- NetApp יש WAFL ול- Vendor אחר יש טכנולוגיה שייחודית רק לו זה סבבה, אבל כולם בסוף עובדים עם פרוטוקולים, טכנולוגיות וסטנדרטים די דומים כמו SAN, NAS, NDMP, FCP, iSCSI, יכולת לביצוע "Snapshot", רפליקציה של מידע בין התקנים מאותו יצרן, וכיוצא בזה. לשם כך, יש ספרות לא רעה של אוריילי שיכולה לתת לך הקדמה - http://www.amazon.com/Using-SANs-NA...e=UTF8&qid=1403548748&sr=8-1&keywords=NAS+SAN

מעבר לכך, אני חושב שאם תתחיל ללכלך את הידיים על התקן ה- SAN\NAS שתעבוד איתו אחרי חודש (שתחפור אותו מלמעלה למטה, מהצדדים, דרך התקנה מחדש [במידת האפשר] וטיפול בתקלות שכיחות כמו החלפת דיסק תקול ושלל הגדרות נוספות) דרך הממשק הישן והבסיסי - קרי CLI (ולא דרך ממשקי Web כדוגמת OnCommand ודומיהם), אתה תכיר את ה- Syntax, אתה תבין מה עושים ואיך (בשביל זה יש דוקומנטציה או "?"), תוכל לצבור קצת יותר בטחון (דגש על קצת, אל תהיה פזיז ואל תתבייש לשאול שאלות כי המידע של הלקוחות שלך בסופו של דבר יושב על ה- SAN\NAS שאתה מגדיר\מטפל\מתקין\מבצע Zero לדיסקים בלי שהתכוונת ואין ללקוח גיבוי נוסף) ולגשת לנושאים מתקדמים יותר או להסמכות הרשמיות כמו NCDA ו- NCIE.

ככה אני התחלתי ללמוד ולהתעסק עם NetApp, ותאמין לי, חוץ מה- Bugs שאנחנו מוצאים כל שני וחמישי אצל לקוחות עם SnapDrive ;) ושאר דברים ייעודים פר יצרן כמו Qtrees ו- SnapMirror ו- Syntax, העסק די זהה אצל יתר ה- Vendors, וגם יהיה לך קל לבוא ולהתחיל לעבוד עם HDS\3PAR כשאתה מבין את הפרוטוקולים ואיך עובדים ומה מיישמים ומה המגבלות. גילוי נאות: ככה התחלתי ללמוד Storage בזמנו מול ציוד אחסון של Hitachi, ואז EMC ולאחר מכן NetApp.

assaff11

New member
וואו איזו תגובה

אבל זה קשה ללמוד תאוריות בלי ליישם את זה באופן מעשי

ntbsh

New member
רק תגיד לי משהו אחד בבקשה

אמרת שזה קשה ללמוד תאוריות בלי ליישם את זה באופן מעשי, אבל מי אמר שזה יהיה קל?

אתה צריך זמן, תשומת לב, להשקיע מחשבה והבנה, זה לא מובן מאליו.

לגבי ה"תאוריה", קודם כל הצעתי ללמוד מ- Vendor מסוים שיש לו סימולטור, במידה ואין לך אפשרות לשים את הידיים על אחד שכזה או שעדיין כבודו לא החליט על מה ללכת - אני עדיין חושב שלמידת הטכנולוגיות תסייע לך.

אתה תוכל גם ליישם את הנלמד על מערכות חינמיות כמו Openfiler כתור התחלה (אתה יכול להוריד ולהתקין על PC עם מארז של דיסקים או על מכונה וירטואלית לצורכי לימוד), ואז תהיה לך האינדיקציה של איך מחברים LUN באמצעות iSCSI Initiator ל- Windows או איך יוצרים NFS Datastore ל- VMware וכן הלאה וכן הלאה.

בלי שום קשר, אני באופן אישי מעדיף תמיד להבין את התאוריה כמה שאפשר, כך שהפרקטיקה תהיה ברורה וצורת העבודה והנחות העבודה והגישה לפתרון בעיות יהיו עם הבנה וסדר לוגי. הדוגמא הפופולארית שאני אוהב דווקא באה מעולם ה- Active Directory על Lingering Objects ו- USN Rollback, שחשוב להבין את התאוריה בשביל לטפל בבעיות שכאלו בצורה נכונה (זה נכון לגבי כל דבר בלי שום קשר לדעתי) (או לפתוח גוגל בזמן אמת אם אתה עצלן\עייף\לחוץ\עולה באש\רעב לשווארמה ;)).

assaff11

New member
כל חברי הפורום שרואים את ההודעה הזאת

האם יש עוד מישהו נחמד כמו sysnt ו-ירון316

שיכול לעזור לשאלתי(בהודעה הראשית)

תודה רבה

sysnt

New member
אתה יכול גם

לרכוש מנוי ב CBT NUGGETS, המחיר יותר יקר אבל מקצועי הרבה יותר

בצג

New member
אני מכיר אותם אבל לא התרשמתי מאיכות השיעורים

כאילו, מיכאל מרצה חמוד וזה, אבל ... בשבילי זה לא היה זה.
אני לא מכיר משהו אחר מקצועי, את רוב החומר שלי אני קורא.
+ שומע בזמן נסיעות כל מיני דרדקי יוטיוב שנותנים סקירות מאוד כלליות

sharonei1

New member
לדעתי הסרטיי לימוד שלהם דיי טובים וקליטים

כמובן שאם יש מורה פיזי ברמה גבוהה שיודע להעביר את השיעור זה עדיף
אבל בדר"כ לא זוכים לאחד כזה

למעלה