pr האם רלוונטי?

pr האם רלוונטי?

לאחרונה ראיתי שה pr שלי ירד מ4 ל3 וכעת ל2 . מצד שני לא היה שינוי במיקום של מונחי החיפוש וגם לא בכמות הפניות. האם יש בכלל חשיבות לפי אר ואם כן כיצד היא באה לידי ביטוי. ועוד שאלה ברשותכם: עד כמה חשוב להוסיף דפים חדשים לאתר ובאיזו תדירות? (דף חדש כל חודש, חודשיים). אשמח לתשובות וחוות דעת. האתר שלי הוא זה. תודה

easyguy

New member
אלו הם שני דברים שונים - PR ודירוגים

PR נקבע עפ"י פופולאריות הקישורים של האתר - יותר קישורים (טובים) = PR גבוה יותר דירוג האתר נקבע עפ"י הרבה יותר משתנים שקובעים את רלוונטיות העמוד למחרוזת החיפוש לגבי השאלה האחרונה - תוכן תמיד טוב וכל המרבה הרי זה משובח אם תרצה ללמוד עוד על התהליך ומה משפיע על מה, כדאי להבין מהו SEO

כלומר

אם אני מבין נכון-אין קשר בין הפי אר למיקום האתר במנועי החיפוש. אם כן אז למה דרוש פי אר גבוה? שהרי כל המטרה היא להופיע במקום גבוה בחיפוש.

MABAlayla

New member
PR לא מקנה חשיבות אך מקנה "כבוד"

אני אסביר פחות או יותר, הPR טוב בזמנים האחרונים רק להחלפת קישורים, כלומר אתר עם PR גבוה שמפנה אליך יחשב כלינק מקצועי יותר בעיניי גוגל לעומת לינק מאתר עם PR נמוך ואולי אפסי. כשמקדמי אתרים מחליפים קישורים עם בעלי אתרים אחרים בלי שום קשר שכמובן עדיפות גבוהה לרלוונטיות אלא גם לגובה PR. מה שכן הייתי מציע ודחוף הוא למה בעצם הערך של הPR ירד? כלומר זה כנראה חוות קישורים שאצלך או חוות קישורים שמפנה אליך, זה בסוף אכן יעשה צרות מול גוגל, הייתי מציע לבדוק את זה בהול עם כלים אינטרנטים חינמים ודרך גוגל וובמסטר בהצלחה

לא הבנתי

האם אתה מתכוון שעלי לחזק את כמות ואיכות הקישורים שבאתר? לאיזה צרות מול גוגל אתה מתכוון?ירידה במנועי החיפוש? ומה זה הול ו וואבמסטר?

MABAlayla

New member
אז אסביר קצת יותר

אכן עליך לבדוק את איכות הקישורים, שלא יהיו חוות קישורים שמקשרות אליך (אינדקס אתרים לא נחשב כחוות קישורים) אכן יגרום לירידה במנועי החיפוש, יגרום לחוסר שת"פ מצד אתרים בעלי PR גבוה וכמובן שהקידו מושתת בין היתר על קישורים חיצוניים וכך לא ממש דרך טובה להשיג קישורים. וובמסטר טול - WEBMASTER TOOL - כלי שגוגל נותן חינם (אחרי הטמעת קוד באתר) וכך אפשר לראות מאין הקישורים החיצוניים מגיעים, בעזרת אילו מילים הגיעו לאתר שלך וכן הלאה.

אני מבין

לגבי וובמאסטר טול-יש לי תוכנה סטטיטסטית מאוד נוחה שסופקה לי על ידי החברה בה אני מאחסן את האתר ושם אני רואה את כל הנתונים שדיברת עליהם. מה זה חוות קישורים?

MABAlayla

New member
חוות קישורים

חוות קישורים זה מין אתרים שמוציאים יותר מידיי הפניות, שהפוטר לינקס שלהם (הלינקים בתחתית האתר) כמו שאמרתי זה לא אותו דבר כמו אינדקס אתרים אשר מונע ידנית ומקוטלג נכון ויזואלית ותכנותית. יותר מ15 קישורים אני כבר קורא לזה סכנה, אני כרגע עם 12 קישורים יוצאים מהאתר שלי לשת"פים שלי ואם אני אוסיף (מה שכבר ביקשו ממני) ערך הקישור יירד וערך האתר שלי יירד. יש דרכים הרבה יותר טובות בשיתופי פעולה להשיג קישורים נכנסים מאשר לתת קישורים מהאתר שלך

MABAlayla

New member
זה לא כזה משנה פה

גם ככה זה קישור NOFOLLOW (כלומר לא קריא לעיניי מנועי החיפוש) אז פשוט שים לינק לאתר שלך ללא הביטוי

אופיר @

New member
המשמעות של PR ../images/Emo4.gif

אחד הפרמטרים השנויים במחלוקת זה ה PR. יש שטוענים שיש לו משמעות ויש שטוענים שאין לו משמעות בכלל. כמה דברים לגבי זה: 1) PR מציג את איכות העמוד כך שקישור עם תוכן רלוונטי ממנו בהחלט יהיה איכותי יותר אך אין קשר ממשי בין PR לבין מיקום האתר בתוצאות החיפוש. 2) PR נותן אינדיקציה מסויימת על כמה דברים למשל , אתר שאין לו בכלל PR ברוב המקרים מצביע על כמה סיבות: א) האתר עדיין לא קיבל PR בכלל וכפי הנראה שהוא חדש ב) האתר נענש על ידי גוגל ולכן הוסר ה PR שלו ג) האתר זניח מאוד מבחינת איכות וכמות הקישורים שמקשרים אליו. מתוך מה שכתבתי מובן שיש חשיבות מסויימת ל PR אך לא לתוצאות החיפוש. אופיר

קשר בין פי אר לדפים חדשים

האם יש קשר בין ירידה או עליה של פי אר לחידוש האתר או רק לגבי קישורים? או במילים אחרות האם יתכן שהפי אר שלי ירד כי במשך כחצי שנה או יותר לא הוספתי דפים חדשים?

MABAlayla

New member
אין שום קשר

PR לא יורד עקב חוסר עדכון האתר, אלא רק כאשר הדף "מוערך" פחות (ערך יורד בגלל דף שהופך לחוות קישורים או עומס צפיפות מילת מפתח)

אני מבין

אם כך מה יכולה להעיות הסיבה. האתר שלי היה פי אר 4 במשך כשנתיים ומבלי שעשיתי שינויים: לא בקישורים, לא במילות מפתח ואין לי קישורים לחוות קישורים-ירד ל 2 .

למעלה