PowerGrid לעומת Ticket to ride ועוד

drumin

New member
PowerGrid לעומת Ticket to ride ועוד

מישהו מכיר את Power Grid קצת יותר לעומק מהתיאור שלו בBGGeek? הוא נשמע גרסא מעט מפותחת יותר של Ticket to ride שאותו אני משחק ברשת, ומחבב כשיש לי זמן פנוי, ולא מספיק עבור PR. ועוד שאלה - להזמין את Caylus מגרמניה - בעייתי או לא (מבחינת שפה כמובן) ? תודה, ירון

sonde

New member
Caylus

Caylus הוא משחק שאינו תלוי בשפה. הוראות באנגלית ניתן להוריד מאתר החברה המובא להלן. Caylus אגב הוא משחק מצוין, עמוק מאוד, משתנה וקל ללמידה.

drumin

New member
איך הוא ביחס לפורטו ריקו ?

כבד יותר ? קל יותר ? יש משהו בחוקים שקצת הזכיר לי את הסגנון..

jack of hearts

New member
Power Grid

הייתי שם את POWER GRID בתור רמת מעבר מTICKET למשחקים יותר רציניים. POWER GRID מבוסס הרבה פחות על מזל מאשר TICKET ויש בו יותר אלמנטים שצריך להתחשב בהם במהלך התור. המשחק מתחלק לשלושה חלקים כאשר משחקים בחלק הראשון וקורה טריגר מסוים, עוברים לשלב השני וכך גם לשלישי. ההבדל בין השלבים הוא היכולת לבנות עוד פעמים בכל עיר, משאבים מתקדמים יותר הם יותר זמינים וכדומה. התור הולך ככה: בודקים מי "מוביל" ומי "אחרון" (אני שם אותם ב"-" כי אני לא זוכר איך מחשבים את המוביל והוא לא תמיד מוביל באמת). סיבוב במשחק גם מתחלק לשלוש: 1. מכרז על תחנות כוח - ה"מוביל" בוחר איזו תחנת כוח עומדת למכירה וכך עד שכולם קנו או שהייתה להם הזדמנות לקנות (כלומר היו לבד במכרז וויתרו עליו) תחנת כוח. לכל תחנת כוח מחיר התחלתי, כמות משאבים שצריך בשביל להפעילה, סוג המשאב וכמות הבתים שאליהם התחנה מספקת חשמל. 2. קונים משאבים - הפעם ה"אחרון" הוא זה שקונה ראשון את המשאבים מתוך המלאי ויש לתהליך הזה סדר מסוים ומחיר שאני לא זוכר בדיוק. 3. מחברים בתים - אני לא זוכר מי מתחיל בחלק הזה אבל פה בעצם בונים את הבתים על פני הלוח. כל אחד משלם כמה משאבים שהוא רוצה (לא חייב הכל) ולפי מספר הבתים שהוא האיר (או אולי יש גם משהו נוסף) אז הוא מקבל כסף. ככה חוזר חלילה. בסוף, המנצח הוא לא זה עם הכי הרבה כסף אלא זה שמסוגל כרגע להאיר הכי הרבה בתים. גם מאוד מומלץ ללכת ל: boardgameswithscott.com שם יש לו video review על המשחק שאפילו היוצר עצמו בא ! זה אחלה משחק עם מנגנונים מאוד יפים ולמי שכבר "רגיל" לשחק TICKET אולי ירצה לנסות את POWER GRID גם כן. מקווה שעזרתי.

למעלה