power of attorney_+transit log

jojet

New member
power of attorney_+transit log

שלום לכולם,
מתכנן הפלגה ליוון
שתי שאלות ברשותכם:

1. במידה ואני מפליג על סירה שאני לא רשום כבעלים שלה, האם חתימת עורך דין \ נוטריון היא חובה או שמספיק מכתב של בעל הסירה, עם הפרטים והחתימה שלו? אשמח לקבל דוגמה למכתב שכזה. הבנתי שלמילה user במכתב יש משמעות בנוגע לתוקף הטרנזיט לוג , ולאפשרות של הסקיפר לצאת מהארץ ללא הסירה.

2. בכניסה ליוון- כסקיפר עם דרכון זר של האיחוד, האם אני הטרנזיט לוג הוא שונה, או זכאי לפחות להנחה כלשהי בכניסה? מה עלות טרנזיט לוג היום

תודה רבה

מאיר ריבא

New member
לגבי שאלה מס. 1

גם ביוון וגם בטורקיה עשיתי מסמכי טרנזית עם מכתב הרשאה חתום על ידי בעלי הסירה, ללא אישור עו"ד/נוטריון לגבי תקפות המכתב.
דוגמא של מכתב הרשאה כזה רצ"ב. הוא מתאים לסירה הרשומה בארה"ב. לא קשה להתאימו לכל מקום אחר או לבעלות פרטית.
שים לב שכמובן צריך להחליף את ההתייחסויות הכלליות לפרטים הספציפיים של הבעלים, הסירה והמשיט.

מאיר ריבא

New member
עוד דבר קטן

אם זו אכן חברה שהספינה בבעלותה, השלטונות מאוד מתרשמים שהחתימה על המכתב מלווה בחותמת החברה. ככל שהחותמת יותר גדולה, יותר טוב...

gilil47

New member
אישור נוטריוני

אכן לא תמיד מבקשים, אבל מספיק שוטר גבולות עקשן אחד לקלקל את כל ההפלגה.
אני מציע להשקיע את השקלים הבודדים ולהוסיף את החותמת המרשימה של הנוטריון על האישור....
ולגבי הטרנזיט לוג, גם אני מגיע עם דרכון ארופאי, אבל זה לא משנה את הסכום לתשלום. אולי בגלל שהסירה אינה רשומה באיחוד האירופי
בהצלחה

zina71955

New member
בעקרון אין צורך באישור נוטריוני - אבל

ביוון, יותר מאשר בתורכיה אתה מחוייב להציג את הטרנזיט לוג בכל נמל שבו יש נקודת משטרה, ואכן, יכול לבוא אחד אשר לא ידע את יוסף ולעשות בעיה. האישוא הנוטריוני במקרה כזה יעשה את העבודה. באשר לטרנזיט לוג עצמו. דרכון אירופאי לא משנה את העלות (כ-40 יורו) אבל דגל אירופאי מאפשר פטור מתשלום המכס אחרי 3 חודשים. בדגל ישראלי אתה מחוייב במכס אחרי 3 חודשי שייט כך שתקופת הטרנזיט לוג של 6 חודשים למעשה אינה רלבנטית לעניין זה, אלא אם המכס ישולם.

עודד בר

New member
טרנזיט לוג

סליחה על השאלה,אני מכיר לוג בוק שאותו צריך למלא
אפשר הסבר לגבי הטרנזיט לוג,ומה הכוונה לתוקפו?

zina71955

New member
הטרנזיט לוג הוא לוג בוק רשמי/סטטוטורי של

המדינה המארחת המהווה מסמך הרשאה/מעקב לסירה המתארחת ונקנה בכסף. נהוג באגן המזרחי של הים התיכון בתורכיה, יוון, מונטנגרו וקרואטיה. אינני זוכר לגבי סלובניה. בתורכיה תוקפו לשנה ועלותו כ 100 יורו (בלי דמי סוכן) ושם אין צורך להציגו בכל נמל אבל במרינות מסודרות ו/או על פי דרישת שוטר מקומי תצטרך להציגו. הסקיפר אחראי על מילוי הפרטים של חילופי צוות, מסע וכדומה. ביוון עלותו כ 40 יורו ותוקפו 6 חודשים וחובה להציגו בכל נמל בו יש נקודת משטרה ימית שהיא חובתה למלא בו את הפרטים ולגבות את עלות דמי הרציף (אם זה לא מרינה). בפקוע תוקף הזמן של הטרנזיט לוג יש אפשרות לבקש הארכה. עם זאת יש לזכור היטב שהמסמך הזה ניתן לסירה ולא לאנשים. ויש שנוטים לשכוח זאת ומסתבכים. אתה/אני/והוא בעלי דרכון ישראלי/או אחר יכולים לשהות במדינה המארחת רק 90 יום ולזה אין הארכה (או שהיא מסורבלת מאוד). בתום 90 יום חייבים לצאת מהמדינה ולחזור. כמו כן, ביוון, על פי חוקי המכס שהות הסירה מותרת (למעט דגל אירופי) ל 90 יום או אז חייבים לצאת או לשלם מכס (על פי אורך הסירה, סירה של 10 מטר כ - 170 יורו) ולהמשיך עד תום תקופת הטרנזיט לוג.

zina71955

New member
תיקון קטן. כאשר מדובר בדרכון/דגל אירופי

התקנות שונות ומאפשרות שהייה חופשית אבל חובה לשאת טרנזיט לוג

zina71955

New member
לא באזור היווני ולא באזור התורכי שהוא ישות

אוטונומית

מאיר ריבא

New member
שהיית 90 יום של אדם

הנושא קצת יותר מורכב ממה שאילן כתב. נעשיתי "מומחה" לעניין בשנה שעברה בעת מסע ארוך דרך אירופה.
יש הסכם בשם הסכם שנגן (Schengen Agreement) המסדירה כניסת אנשים וסחורה לתוך תחום המדינות חברות האמנה.
על ההסכם חתומות רוב חברות האיחוד האירופי (אך לא כולן) ומצד שני מספר מדינות שאינן חברות באיחוד (דוגמת שוויץ).
אזרח ישראל יכול להכנס לתחומי אזור "שנגן" ללא ויזה אך מוגבל לסה"כ 90 יום מצטברים (כלומר לאו דווקא רצופים) בתוך כל 180 יום שהם. כלומר - ביום כניסה כלשהיא לתחום, פקיד ההגירה אמור להסתכל שישה חודשים אחורה ולסכם את כל ימי השהיה של הנכנס ולבוק האם הם עולים על 90 יום בסה"כ.
אותם 90 יום אינם נבדקים מול מדינה בודדת אלא מול כל האזור הכלול בהסכם.
אם הנכנס היה לדוגמא רק 88 יום מצטברים בתחומי מדינות ההסכם בתקופה האמורה - הוא יכול להכנס ע"פ ההסכם ללא יותר מיומיים ואז עליו לצאת מהאזור.

מנסיון בשטח, לא כל המעורבים בנושא מודעים לעניין - כולל הקונסול היווני בישראל שלמד את הנושא רק לאחר שפניתי אליו בבקשה להאריך את השהיה, לא סוכן הנסיעות שלי וגם במשרד החוץ בירושלים לא בטוחים בשליטתם בחומר.
מצד שני - שהיתי בתחומי אזור "שנגן" בפועל יותר מ-90 יום ויצאתי ללא בעיה.
מצד שלישי קראתי באתרים שונים דיווחים של אזרחי מדינות שונות שמעמדן באזור "שנגן" זהה למעמד של ישראלים שנקנסו עקב חריגת שהייה.

http://europa.eu/legislation_summar...t_of_persons_asylum_immigration/l33020_en.htm

zina71955

New member
מאיר - אם סוכני נסיעות ופקידי ממשל אינם שוחים

כמו פלפס בנושא, אין לצפות שהנוסע/שייט התמים יתמצא בו על בוריו. הזכרתי זאת כדי להדגיש את המודעות לנושא. בפועל אילה ששהו/שוהים זמן ממושך בתורכיה/יוון יוצאים למדינה שכנה ליום וחוזרים ובפועל זה עובד. חזיתי במו עיני מקרים בהם אנשים שלא עשו כך "חטפו" קנסות כבדים בשתי המדינות האלה, שהן המדינות המרכזיות (למעט קפריסין) בהן מבקרים השייטים הישראלים.

4z4gu

New member
בכל מקרה אישור נוטריוני

ישראלי תופס בחו"ל רק אם הוא נושא תעודת אפוסטיל אותה ניתן לקבל במחלקה הקונסולרית של משרד החוץ או במזכירות בית המשפט (תלוי לפי המדינה מדובר). לחלופין ניתן לחתום על ייפוי הכוח בפני הקונסול של המדינה בה מתעתדים לשהות

למעלה