POVS

venus25a

New member
POVS

דר´ תורגמן שלום, אני בת 25 ,מגיל 15 יש לי ציסטות בשחלות, שבאות והולכות במשך השנים. לאחרונה נודע לי שהתופעה נקראת POVS. אני עושה צילומי אולטרהסאונד, האחרון לפני שנה, ובו מצויין שיש לי ציסטות קטנות בשתי השחלות. משום מה האנדוקרינולוג שלי ורופאת הנשים לא מוטרדים מהמצב הזה. אני לוקחת דיאנה ואנדרוקור, אך זה לאקנה ולא לPOVS. האם תופעה זו מסוכנת? מה ההשלכות שלה לעתיד? האם זה יכול להיות סרטני? למנוע הריון?מה הטיפול בPOVS? אודה לך מאוד על תשובתך,ואם הנושא לא קשור לאנדוקרינולוגיה עמך הסליחה. ושוב תודה.

PCOS

שלום לך, יש לך מצב מאד שכיח. זו לא מחלה רצינית. בעצם השם הוא סל שמכיל בתוכו כל מיני מצבים דומים יותר ודומים פחות. כעקרון לנשים עם PCO, יש שחלות עם זקיקים רבים המצביעים על מצב של העדר ביוץ. הדבר מתבטא בחסר ביוץ או מחזור לא סדיר, ותופעות אחרות כגון אקנה והפרעות אחרות. לעיתים גם נשים עם PCO סובלות מהשמנת יתר ומתנגודת לאינסולין וכן מיתר לחץ דם. לגבי הריון, יתכן כי זה יהווה בעיה. בד"כ ניתן להתגבר עליה בנקל ע"י טיפולי פוריות.

venus25a

New member
טיפול

תודה על תשובתך, והאם יש טיפול לכך עכשיו? לא רק כשארצה להיכנס להרון?

טיפול ב-PCO

שלום לך, הטיפול ב-PCO מותאם לתקופה ולמה שמעיק הכי הרבה על האישה באותו רגע. אם מה שמציק לה הן התופעות של היפראנדגורגניזם (שיעור יתר, אקנה, מחזור לא סדיר או העדר מחזור), נותנים בד"כ טיפול שמבודד על גלולה. כמובן שאם מה שעומד על הפרק הוא היריון הטיפול הוא אחר. אין סכנה בזקיקים עצמם. למיטב ידיעתי אין התמרה סרטנית או כל דבר כזה. "הסכנה" היחידה למצב הבריאות שבתסמונת הזו היא העובדה כי הרבה פעמים היא הולכת ביחד עם תופעות מטבוליות אחרות כגון השמנת יתר, אי סבילות לסוכר, יתר לחץ דם. אלה דברים שמגבירים את הסיכון לחתות במחלת לב, ונדמה לי שיש נתונים שמצביעים על כך שאכן ישנה תחלואה יותר גבוהה בקרב נשים שסובלות או סבלו מ-PCO. אני לא חושבת שה-PCO הוא מה שעושה זאת, אני נוטה להאמין שה-PCO הוא תוצר של אותם הנתונים אשר מתבטאים גם בתופעות האחרות שמניתי.

למעלה