Pollen

מורנא007

New member
Pollen

שלום, האם יש לכם מידע על הלהקה הקנדית (מחבל קויבק) Pollen, פרט למה שכתוב בגיברלטר,
ושני שירים/קטעים מיוטיוב?
כמה אלבומים יצאו, ועל מה אתם ממליצים לחובבי הג'אנר?

galgi12

New member
ProgQuebec

הוציאו אלבום אחד ב-1976 שנחשב למצויין אולם לטעמי הוא בינוני...פרוג סטנדרטי. מה ששמעת ביוטיוב די מאפיין אותם. אם אהבת - לך על זה.
הנה מידע עליהם מפרוג ארכייבס ותוכל למצוא עוד באתר של progquebec
מהסצינה של קוויבק אני ממליץ לך על להקה מעניינת יותר בשם Maneige. תתחיל עם אלבומם השני - Les Porches. פרוג סימפוני סופר משובח
הנה הוא בשלמותו

עדכן אותי אם אהבת, אני אשמח להמליץ על עוד אלבומים משם....

מורנא007

New member
Maneige

תודה, גל
יש לי את האלבום in vent ... ni nouvelle ושמעתי אותו.
לפי הקישור שלך ומה שאני זוכר Les Porches כנראה טוב מ- in vent.

galgi12

New member
יותר טוב ושונה מאוד

האלבום שלך יש הוא השלישי שלהם והחל ממנו הם הפכו להיות הרבה יותר פיוז'ן. המוסיקה עדיין מצויינת לחובבי פיוז'ן טוב.
שני האלבומים הראשונים הם מורכבים הרבה יותר,על גבול ה-RIO אפילו (הראשון בעיקר, כאילו הקדימו את UNIVERS ZERO באיזה שנתיים-שלוש) ורמת ההלחנה והנגינה שם הם מהטובות ששמעתי.

קנה את שניהם, עליי. לא תאהב - אני אקנה ממך, שיהיו לי שני עותקים ליתר בטחון

Barmelai

New member
יצא רק אלבום אחד

ושמו Pollen...
האלבום עצמו מצויין. אני מכיר אותו מהתקופה שחזרתי, קצת לפני 2000, להתעניין בפרוג. גיברלטר אומר שהם מזכירים פרוג איטלקי, אולי הוא מתכוון ללהקות איטלקיות שמזכירות את ג'נסיס.
הייתי אומר שההשפעה העיקרית על פולן הייתה ג'נסיס וכן, זאת לא הייתה הלהקה הכי מקורית ב 1976. מזל שהאלבום עצמו כל כך טוב, שאתה שוכח בסופו של דבר מקווי הדמיון.
למעשה האלבום היה כל כך טוב, שבקנדה הוא היה מראשוני אלבומי הפרוג שזכו בהוצאה מחודשת, בשנות התשעים. Pollen הוא רוק סימפוני משופע קלידים, כשכמעט כל חברי ההרכב מביאים בקליד בשלב זה או אחר.
יש גם חליל (או שמא זה מלוטרון? אני לא מבדיל) וכל אחד מששת שיריו מעולה. את כולם אתה יכול למצוא ביוטיוב.
השיר הזה למשל, נשמע כמו ווריאציה איטלקית על ג'נסיס, מה שכנראה הביא את גיברלטר למסקנה שלו. אבל הלהקה הקרובה ביותר שתמצא לפולן, היא Carpe Diem הצרפתית.
שתי הלהקות נוטות לצד היותר רך ומלנכולי של הפרוג הסימפוני ושתיהן מספקות את הסחורה בגדול.

הכותב העיקרי ומנהיג הלהקה הוא Tom Rivest ואם תגדיל את תמונת העטיפה, תוכל לקרוא ממקור ראשון, שהאלבום הזה הוא כל מה שיש ללהקה להציע.
אגב, אלבום נוסף בשם Pollen יצא בערך באותו זמן, גם הוא בצרפתית, אבל הוא שייך ללהקה בשם Pulsar. גם כאן מדובר באלבום מצויין ומומלץ (ובסגנון דומה!), אם כי פולסר עצמה, זרחה בכל הדרה דווקא בני האלבומים שבאו אחריו.
מקווה שסייעתי במשהו.

מורנא007

New member
כן

תודה מיכה,
נשמע שנכרת השפעה של ג'נסיס על Pollen. בשנת 76 כבר לא ברור מי השפיע על מי ויכול להיות שכמו שכתבת זאת השפעה של דור שני (גנסיס על פרוג איטלקי והנ"ל על פולן).

אכן עניתם על השאלה שלי במלואה ותרמתם לי מידע על חומר נוסף בסגנון דומה לשמוע.

galgi12

New member
קבל עוד משהו הזוי מקוויבק

אחת הקומונות המוסיקליות הראשונות והפסיכדליות ביותר שפעלו שם בסוף שנות ה-60 ותחילת ה-70. הונהגו ע"י שני היפים/משוררים/מלחינים, Raoûl Duguay, Walter Bodreau

הוציאו 4 אלבומים:
Vol 3 - משנת 69, יצא על CD, מוטרף לחלוטין עד בלתי שמיע...
Vol 33 - משנת 71, לדעתי מעולם לא יצא על CD, מושפע מאוד (וייתכן שאף בשת"פ) עם המלחין המינימליסטי Terry Riley
Vol 333 - משנת 72, ממנו לקוח הקטע שקישרתי. האלבום הפרוגרסיבי והנגיש ביותר (באופן יחסי כמובן)
Vol 3333 - משנת 74, לא יצא מעולם על CD ולא שמעתי אותו..

למעלה