יצא רק אלבום אחד
ושמו Pollen...
האלבום עצמו מצויין. אני מכיר אותו מהתקופה שחזרתי, קצת לפני 2000, להתעניין בפרוג. גיברלטר אומר שהם מזכירים פרוג איטלקי, אולי הוא מתכוון ללהקות איטלקיות שמזכירות את ג'נסיס.
הייתי אומר שההשפעה העיקרית על פולן הייתה ג'נסיס וכן, זאת לא הייתה הלהקה הכי מקורית ב 1976. מזל שהאלבום עצמו כל כך טוב, שאתה שוכח בסופו של דבר מקווי הדמיון.
למעשה האלבום היה כל כך טוב, שבקנדה הוא היה מראשוני אלבומי הפרוג שזכו בהוצאה מחודשת, בשנות התשעים. Pollen הוא רוק סימפוני משופע קלידים, כשכמעט כל חברי ההרכב מביאים בקליד בשלב זה או אחר.
יש גם חליל (או שמא זה מלוטרון? אני לא מבדיל) וכל אחד מששת שיריו מעולה. את כולם אתה יכול למצוא ביוטיוב.
השיר הזה למשל, נשמע כמו ווריאציה איטלקית על ג'נסיס, מה שכנראה הביא את גיברלטר למסקנה שלו. אבל הלהקה הקרובה ביותר שתמצא לפולן, היא
Carpe Diem הצרפתית.
שתי הלהקות נוטות לצד היותר רך ומלנכולי של הפרוג הסימפוני ושתיהן מספקות את הסחורה בגדול.
הכותב העיקרי ומנהיג הלהקה הוא Tom Rivest ואם תגדיל את תמונת העטיפה, תוכל לקרוא ממקור ראשון, שהאלבום הזה הוא כל מה שיש ללהקה להציע.
אגב, אלבום נוסף בשם Pollen יצא בערך באותו זמן, גם הוא בצרפתית, אבל הוא שייך ללהקה בשם Pulsar. גם כאן מדובר באלבום מצויין ומומלץ (ובסגנון דומה!), אם כי פולסר עצמה, זרחה בכל הדרה דווקא בני האלבומים שבאו אחריו.
מקווה שסייעתי במשהו.