PMS

גאיה100

New member
PMS../images/Emo122.gif../images/Emo191.gif../images/Emo190.gif../images/Emo5.gif../images/Emo80.gif../images/Emo7.gif

רעבה, עצבנית, מתוחה, חסרת סבלנות, כאובה כולל מגרנות משביתות חיים, דיכאונית, יללנית, בקיצור בילתי נסבלת. ונדמה לי שזה רק הולך ומחריף, בעיקר עוצמת הרגשות. בגלל שאני כבר יודעת ומזהה אני פשוט מוותרת לעצמי בהמון דברים ואיכשהו צולחת ת'ימים האלו כל חודש. אבל אני שונאת את השבוע הזהו ואני שונאת ת'יצור שיוצא ממני. הפסקתי גלולות, החלפתי גלולות, ניסיתי טיפול הומאופטי אבל חוץ מלהוריד ת'ראש וללבלוע נורופנים בכמויות, אני לא מצליחה להתעלות. יש למישהי ניסיון טוב יותר עם איזשהו טיפול? גורו? באבא? עשבים? מוכנה לנסות הכל.
 

אנה מ

New member
למצבי הרוח - גלנולין

פלא שהציל אותי במשך שנים מלהיות רוצחת סדרתית. אלו כמוסות שמן - לוקחת כל יום, לפני המחזור אפילו פעמיים ביום. מאזן, באופן טבעי, את רמות ההורמונים בגוף, והרבה מהתופעות מופחתות עד נעלמות (ורווח נוסף - עור הפנים נראה נהדר). ניתן להשיג בסופר פארם במחלקת הטבע ובכל בית טבע.
 

גאיה100

New member
תודה

התגובה שלך היתה הראשונה שראיתי הבקר ובדרך חזרה הביתה רכשתי קופסא. ממה שהבנתי מהרוקחת, צריך לחכות 2-3 מחזורים על מנת לראות השפעה. נחיה ונראה. בכל מקרה תודות.
 

מעיןבר

New member
כמה רעיונות

1. תוספי תזונה - אומגה 3, ויטמינים - איזון של הגוף שאולי יישפר את המאזן ההורמונלי. 2. מהתחום הקונבנציונלי של הרפואה - אני יודעת שהיום אצל נשים שה- PMS שלהן באמת חמור וממרר להן את החיים נותנים טיפול בנוגדי דיכאון וחרדה מהמשפחות החדשות (פרוזאק, סרוקסט) כי למעשה יש איזה שהוא חוסר איזון כימיקלי במח.
 

גאיה100

New member
אמממממ. דווקא עם הקונבציונאלי יש לי בעיה

ואני דווקא הבנאדם הכי קונבציונאלי שבעולם רק שבמקרה הזה אני מוכנה לנסות כל דבר אחר פרט לתרופות נוגדות דיכאון. אני לא בנאדם דכאוני, אבל בימים שלפני המחזור אני בהחלט יכולה להתבולל באחת המחלקות של איתנים...הנפילות אצלי יותר מסתם שינוי מצב רוח
למזלי יש לי פסיכולוגית טובה שמאזנת אותי ומזכירה לי שבכל זאת אני בנאדם שפוי ונורמלי.
 

מעיןבר

New member
סליחה???

שימוש בנוגדי דיכאון מעיד על חוסר שפיות? אני אומרת ולא מפחדת לספר - טופלתי תקופה מסויימת בנוגדי דיכאון וזה הציל את חיי ואת נישואי. לא הייתי דיכאונית, "סתם" חרדתית. בשלב מסויים הבנתי שאין שום סיבה לסבול לחינם, שאם יש בעיה שמקורה הוא פיזיולוגי אז במקום להיות אישה שטן נטפל בדבר הפיזיולוגי הזה. מודה שלא מבינה את האנטי הזה לתרופות שיכולות לעשות כל כך הרבה טוב. למה הכל חוץ ממה שהוכח כטיפול יעיל עם מיעוט של תופעות לוואי?
 

גאיה100

New member
יקירתי יקירתי

לא התכוונתי לפגוע וצר לי אם מילותי קיבלו פרשנות אחרת ממה שהתכוונתי. נוגדי דכאון הם פתרון נפלא שבהחלט מקל על סבל רגשי שמקורו פיזיולוגי, וזה מבורך בפני עצמו. מסיבותי שלי (שלא יכולה לפרט כאן) מנסה להימנע ולכן מנסה לחפש דרכים אחרות. ייתכן ובסופו של דבר באמת אגיע למסקנה שאין מנוס. כרגע מעדיפה בכל זאת אלטרנטיבות אחרות. וההקש מהדברים שלי הוא לא שימוש בנוגדי דכאון=חוסר שפיות אלא רמת החרדתיות ורמת הדכאון שאני מצליחה לפתח למשך כמה ימים בחודש שעומדים בסתירה מוחלטת לבנאדם שאני = הרגשה של חוסר שפיות זמנית. קפיש? ועכשיו הולכת לבלוע עוד שני נורופנים (למרות שהמיגרנה כבר בפתח והמסך מרצד לי מול העיניים).
 

MAMALY

New member
דיקור סיני!!!!

ממליצה בחום עשיתי את זה אצל גליה ממרפאת לטבענ ולדה היא מומחית בכל בעיות פוריות, נשים וכולי.... שילבתי גם טיפול נטורופטי כמוך בדיוק רק בלי המגרנות אבל עם התפרצויות בלתי נספבלות של שלבקת חוגרת בגב ובאף ובפה.... ועייפות בלתי נסבלת מאז הטיפול הראשון שלקח כמעט שנה שלמה (הסדרה הראשונה, לא חוויתי אף אחת מהתופעות יותר לעיתים רחוקות יש איזה חוסר מנוחה אבל השלבקת נעלמה כאבי המחזור נעלמו (האם את חולת אנדומטריוזיס?) וגם העצבים המופרעים... לכי אליה. מרפאת לטבע נולדה נמצאת בת"א ביהודה המכבי אם תרצי מס' טלפון שלחי לי מסר אשמח לתת לך.
 

נועם@בת

New member
תוספי מזון

אומגה 3,6, אבץ, מגנזיום, ,B5, B6, קומפלקסB. ההמלצה של המורה שלי (נטורופתית עם הצלחות רבות בתחום בריאות הנפש) היא הקוקטייל הבא : כדור קומפלקסB 30 מ"ג אבץ 150 מ"ג B6 אפשר להוסיף עד 3 גרם טריפטופן. אגב, יעיל גם לתופעות הלואי ההורמונליות של הטיפולים, בעיקר לזוועות הפרוגינובה. בתור התחלה אפשר להתחיל עם קומפלקסB. תחזיקי מעמד בתיה
 

גאיה100

New member
נרשם נרשם.

לוקחת ת'המלצות והולכת להתייעץ. צריכה לראות שאני לא עושה לעצמי קוקטייל אובר של דברים שאני מכניסה לגוף.
 

מעיןבר

New member
שתי הערות

בד"כ בקומפלקס B יש מינון יתר של B6 ולא ברור לי למה צריך תוסף נוסף במקביל. לכל מתנגדי הטיפולים נוגדי הדיכאון - טריפטופן הוא בדיוק זה, זאת חומצת אמינו שממנה מיוצר הסרוטונין במח. יש סיפור ארוך בנוגע אליו והמינונים שיש בתוספי המזון נמוכים מטיפול פרמקולוגי, אבל שווה לנסות.
 

ronylew

New member
תודה על התמונה

מאמצת אותה בחום לחודש הבא ומתכוונת לתלות אותה על המקרר בשעת הצורך...
 
אבץ ועוד אבץ

תוספי מזון כמו שאמרה חברתי נעםהבת לצורך העניין ראיתי השבוע תכנית בYES של דיאטות וכמיסתבר שהאשה סבלה מPMS ובדיקה העלתה שחסר לה אבץ היא טוענת שלאחר שקיבלה תוספים המצב השתפר פלאים
 

Honey Annie

New member
רעיונות

זוכרים את התכנית שסוכריה סיפרה עליה של הביביסי ותזונה? הוכיחו שם חד משמעית בחזרה על ניסוי שפורסם כבר שצריכה של מוצרי חלב עתירי סידן בכמויות גדולות במשך כמה חודשים הפחיתה משמעותית את תופעות הPMS. אני ממש לא אוהבת מוצרי חלב ומכריחה את עצמי מאז לאכול לפחות 2 יוגורט 1.5 אחוז שומן עם פרי כל יום. מזל שאני אוהבת פיצה - אבל לא ממש מרשה לעצמי לעיתים קרובות. סידן כמובן זמין מאוד מגבינות צהובות. דבר נוסף - טריפטופן שדיברו עליו פה - ממקור תזונתי - דגי סלמון, עגבניות, בננה ועוד המון דברים שאני לא זוכרת. טריפטופן הוא החומר שמשתתף בהפיכת הסרוטונין שלנו לזמין יותר לגוף. לפני מחזור הסרוטונין נמוך מדי. אישית - עוזרים לי תפוחי אדמה. לא מכירה מחקרים על כך - אבל חמישה (לא טעות) תפוחי אדמה במיקרו, לא מקולפים ובלי תוספות (זה משהו כמו 400 קלוריות) וזה מאוד מרגיע.בבת אחת משתלטת עלי תחושה יותר רגועה. לא עוזר לי בכלל לדכאון הטרום ויסתי אבל מרגיע חרדות. שימו לב לכמויות של אומגה שלוש שאמורות לעזור - אף אחת לא מגיעה לזה אפילו עם תוסף המזון - זה של נוטרילייף (אומגה 3) הוא שמכיל את הכמות המרובה ביותר - והוא יותר יקר לפיכך, ויש לצרוך אותו 3 פעמים ביום לפחות עם הארוחות. כל הנאמר לעיל, בערבון מוגבל, נוגדי הדכאון הסרוטונרגים הם היחידים שעזרו לי בשנה שלפני שהייתי בהריון. הפי אם אס שיגע אותי לגמרי. רוב בריאות. ומאחר שאני לא כל כך פעילה פה - אז אני מזכירה שאני חברה של סוכריה משכבר הימים ולכן שידכתי את עצמי לפורום למרות שההריון היה ללא טיפולים.
 
למעלה